Σχεδιασμοί ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας

 

 Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου αστικού τύπου επιβεβαιώνει αυτό που γράφουμε εδώ και πολύ καιρό. Αποθρασυνόμενη εντελώς από την έλλειψη ενός μαζικού μαχητικού εργατικού κινήματος, ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία, προχωράει στην παντελή ισοπέδωση-εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, των λαϊκών στρωμάτων, με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του κυβερνητικού θιάσου του ΓΑΠ.
«Μπαμπούλας», παρουσιάζεται η τρόικα που ανέλαβε να «σώσει την ελληνική οικονομία» ξεπουλώντας την χώρα και οδηγώντας την εργατική τάξη, τα φτωχά νοικοκυριά στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

 «Ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για απολύσεις στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις ασκεί η τρόικα, προκειμένου η Ευρωζώνη να εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα», γράφει η «Καθημερινή».

«Απολύσεις άνω των 100.000 υπαλλήλων του Δημοσίου και “λουκέτο” σε νοσοκομεία και σχολεία ζητεί η τρόικα», αναφέρει η Real News.

«Περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας επιδιώκει η τρόικα με το μυστικό σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου Οργανισμού που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Οργανισμός θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες και θα τεθεί εκτός δικαιοδοσίας της κυβέρνησης», τονίζει το «Βήμα».

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε το εξής. Είναι λογικό οι αστικές φυλλάδες να εντοπίζουν τον «ένοχο», για τα καινούργια δεινά που έρχονται για τον ελληνικό εργαζόμενο λαό, στην τρόικα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Η ντόπια αστική τάξη, το πιο επιθετικό τμήμα της ελληνικής πλουτοκρατίας καλύτερα, είναι σύμφωνο με αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως σύμφωνο είναι και το κυβερνητικό υπαλληλικό της πολιτικό προσωπικό.

Όλα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, με την γενικευμένη κρατική καταστολή, τις δολοφονικές επιθέσεις κράτους και παρακράτους σε μετανάστες, την ανασφάλεια στην καθημερινότητα που θέλουν να δημιουργήσουν, αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί. Όπως έγραφε χτες ο «Δρόμος της Αριστεράς»: «Ένα τέτοιο γενικευμένο κλίμα υπολογίζουν ότι θα βοηθήσει στην επιβολή των ακραίων οικονομικών μέτρων και της χρεοκοπίας-πλιάτσικου κατά της χώρας, χωρίς μεγάλες αντιδράσεις από τον πολύ κόσμο, ενώ θα εννοήσει και την προώθηση πολιτικών λύσεων “εθνικής ενότητας”, πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης, που θεωρούνται απαραίτητοι όροι από τους ξένους και τους ντόπιους παράγοντες για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *