Αντιθέσεις….


Ελληνική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη για τα κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων το 2007. Αυξήθηκαν κατά 39% και ξεπέρασαν τα 11,3 δισ. ευρώ. Τα «σκήπτρα» κρατούν οι τράπεζες, με προκλητική αύξηση κερδών κατά 70%. Την ίδια ώρα 350 οικογένειες στην πυρόπληκτη Ηλεία κινδυνεύουν με πλειστηριασμό των σπιτιών τους για χρέη προς τις τράπεζες!

Ελευθεροτυπίαν 1/4

Και απ’ την άλλη πλευρά την βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μας την βιώνουμε όλες/οι. Και ήταν αναμενόμενη μια τέτοια κατάληξη. Όταν, αυτοί που μας κυβερνούν, έχουν βυθίσει την κοινωνική ασφάλιση σε κρίση και δεν κάνουν τίποτα για να εξαλείψουν τα αίτια αυτής της κρίσης (καταλήστευση αποθεματικών, μαύρη εργασία, εισφοροδιαφυγή-εισφοροκλοπή κ.λπ. κ.λπ.), δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τη διαχειριστούν εκτός από το πετσόκομμα των ασφαλιστικών παροχών (αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων οι βασικότερες επιλογές).

Και το καπάκι από χθεσινό ρεπορτάζ του “Εθνους”: «Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση που μετά τις αλλαγές – εξπρές στο Ασφαλιστικό ετοιμάζεται να αναμορφώσει και την αγορά εργασίας. Στο επίκεντρο του διαλόγου – με βάση και τις προτάσεις των “σοφών” θα βρεθούν καυτά θέματα όπως είναι η αύξηση του ορίου απολύσεων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το λεγόμενο ελαστικό ωράριο), η μετατροπή των συμβάσεων από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, η αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας ακόμη και το ύψος των αποζημιώσεων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *