Περί συναίνεσης (Βίντεο)

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες Μ. Σπινθουράκη που έλεγε ότι οι ξένοι συναιτέροι της κυβέρνησης του ΓΑΠ, ζητούν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, κύρια τα δυο εν δυνάμει κυβερνητικά να δηλώσουν την συναίνεση τους στους όρους του Μνημονίου.

Το σημερινό βίντεο που παραθέτουμε από την κυβερνητική ΝΕΤ είναι χαρακτηριστικό, και δείχνει τον τρόπο που οι ξένοι πολιτικοί εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.

Οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα ήταν οι αναμενόμενες. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι πρέπει και τα υπόλοιπα κόμματα να δείξουν «συναίνεση στις αλλαγές» και να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ο Σαμαράς απ’ την πλευρά του, χωρίς να μπορεί να ακυρώσει τις θέσεις που μόλις πριν μερικές μέρες τόνισε στο Ζάππειο –η αντιμνημονιακή κατεύθυνση ήταν η κύρια βάση της αντιπολιτευτικής πολιτικής του- ήταν στο ναι μεν αλλά.
Αφού δήλωσε την συμφωνία του σε μέτρα για μείωση του ελλείμματος και του χρέους –έτσι γενικά κι αόριστα χωρίς να καθορίσει ποιοι θα πληγούν απ’ αυτά- ανέφερε ότι η Ν.Δ θα στηρίξει «μέτρα που ωφελούν τη χώρα», αλλά θέλοντας να μην ακυρώσει την μέχρι τώρα αντιπολιτευτική πολιτική του κόμματος χαρακτήρισε «γυμναστική στη ματαιότητα», την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Μ. Μαίλης, ήταν ξεκάθαρος επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του κόμματός του: «Αντί για συναίνεση ο λαός πρέπει να απαντήσει με αντεπίθεση βάζοντας τέλος στις αυταπάτες και την αναμονή για να μην τον οδηγήσουν ως πρόβατο στο σφαγείο».

«Ξεκινάει ένας νέος κύκλος καταστροφής» είπε ανάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος του Σύριζα Α. Τσίπρας. (Τις δηλώσεις Μαϊλη, Τσίπρας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο)

Ο εκπρόσωπος τύπου του Καρατζαφερέικου πολιτικού μορφώματος δεν ξεχνάει ότι το κόμμα του είναι δεκανίκι της μνημονικής κυβέρνησης, αλλά προσπαθεί παράλληλα να κάνει αντιπολίτευση απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη. «Συναίνεση σε κάποιες πτυχές μιας ρεαλιστικής πολιτική μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει. Η συναίνεση όμως με πρόσωπα που χρεώνονται αλλεπάλληλες αποτυχίες στην υλοποίηση του όποιου προγράμματος προφανώς καθίσταται απαγορευτική», δήλωσε ο Κ. Αϊβαλιώτης.

Απ’ την συμμαχία των «προθύμων» που έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων προς όφελος μιας κάστας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών δεν θα μπορούσε να λείπει η κόρη του Μητσοτάκη.
«Είναι λοιπόν ώρα να πούμε ένα ‘ναι’, ένα μεγάλο ‘ναι’ στην εθνική συνεννόηση χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς αστερίσκους και να σταθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *