Δημοσιοκαφρική υποκρισία

«Πέραν των τρομοκρατών που κρατούνται στο Γκουαντάναμο ένας μικρός αριθμός υπόπτων συνελήφθησαν, κρατούνται και ανακρίθηκαν έξω από τα σύνορα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιήθηκε από τη CIA».

Ο Τζωρτζ  Μπους – Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών 6/9/2006

______________________

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης του πιο ισχυρού άντρα, μέχρι πριν μερικές μέρες του ΔΝΤ. Αν δηλαδή του την είχαν «στημένη» ή αν όντως έχουν βάση τα όσα του αποδίδουν. Ανήθικοι και διεφθαρμένοι είναι όλοι οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, οπότε δεν έχει νόημα να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση.

Δεν μπορεί όμως να προσπεράσουμε τους «ύμνους» που κάνουν στην «αμερικανική δικαιοσύνη» μαρκουτσοφόροι και καλαμαράδες του δημοσιοκαφρικού συμφερτού. 
Τους ακούσαμε χτες απ’ τον Π. Τσίμα, τον Πρετεντέρη και όλα αυτά τα τηλεοπτικά αστέρια που ναι μεν τους φάνηκε σκληρή η «διαπόμπευση» του φερόμενου βιαστή, αλλά έφεραν σαν πρότυπο την αμερικανική δικαιοσύνη που δεν κάνει εξαιρέσεις «ανάμεσα στο πρεζόνι του Χάρλεμ και σε μια προσωπικότητα του μεγέθους του Στρος Καν» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρετεντέρης.

Στο ίδιο μήκος σήμερα βρίσκονται οι αστικές φυλλάδες. Ενδεικτικά η ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» γράφει: «Σε μια από τις χειρότερες φυλακές της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Οι Αμερικανοί δεν έδειξαν έλεος, ούτε έλαβαν υπόψιν τους την θέση του Ντομινίκ, στέλνοντας τον σε ένα από τα πιο βίαια και κακοφημισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα».

Ολοι αυτοί ξεχνάνε το πώς αποδίδει «δικαιοσύνη» το αμερικανικό κράτος.
Να τους θυμίσουμε λοιπόν τις απαγωγές και τις μυστικές φυλακές της CIA; (Εκθεση στην  Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης,  αποκάλυψε ότι τέτοιες φυλακές υπήρξαν τουλάχιστον σε δύο χώρες -Πολωνία και Ρουμανία-).
Μιλάμε ότι αμερικανοί πράκτορες απήγαγαν όποιον θεωρούσαν ύποπτο για «τρομοκρατία» και απέδιδαν δικαιοσύνη ανακρίνοντας τον με βασανιστήρια.

Να τους θυμίσουμε πώς αποδίδεται «αμερικανική δικαιοσύνη» στο Γκουαντάναμο;

Να τους φέρουμε στην μνήμα την περίπτωση της «αμερικανικής δικαιοσύνης» που αθώωσε τους μπάτσους που δολοφόνησαν πολίτες εν ψυχρώ  στην εξέγερση στο Λος Αντζελες;

Και πάνω απ’ όλα να τους αναλύσουμε τον τρόπο που αποδίδεται «αμερικανική δικαιοσύνη» μακελεύοντας ολόκληρους λαούς στις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις;

Δεν έχει κανένα νόημα. Οι δημοσιοκάφροι την δουλειά που τους έχει ανατεθεί κάνουν με το αζημίωτο. Οσο για την αμερικανική κυβέρνηση είναι μέγιστη υποκρισία να δείχνει όλο το μένος της σε κάποιον που παρουσιάζει σαν βιαστή, όταν η ίδια με τις πράξεις της βιάζει όλον τον πληθυσμό του πλανήτη –όπου έχει την δυνατότητα φυσικά-  για να επιβάλει τους σχεδιασμούς της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *