Δακρυγόνα και χημικά έριξαν τα ΜΑΤ στην πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 Εγραφε σύντροφος σε περασμένη ανάρτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί στην συνδικαλιστική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Κι ενώ στελέχη της ΠΑΣΚΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσουν αύριο συνέντευξη τύπου διαχωρίζοντας την θέση τους από το ΠΑΣΟΚ –σήμερα ακούστηκαν πολύ βαριές εκφράσεις, από τους ίδιους, για υπουργούς και την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική- η πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε την γνωστή κατάληξη.

Οι δυνάμεις καταστολής αντιμετώπισαν του συγκεντρωμένους –κύρια παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών που είναι και αυτοί που πλήττονται περισσότερο, από τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης- με άγριο ξύλο, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Παραθέτουμε την σχετική προκήρυξη της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ 

Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2011 κατέθεσε δύο νέες τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που προβλέπουν:

1. Υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων… σε άλλους Ο.Τ.Α. ή υπηρεσίες του Δημοσίου.

2. Οι Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιούν και ιδιώτες για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς Στερεών Αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων.

Οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με την πολιτική του μνημονίου οδηγούν σε νέα αφαίρεση δικαιωμάτων αλλά και την εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Γι’ αυτό, η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 και η μαζική συμμετοχή μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς όσο η κυβέρνηση βλέπει να την παρακολουθούμε παθητικά και από την θέση του «καναπέ» τόσο πιο πολύ αποθρασύνεται.

Αυτή την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη ταξική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που πλέον θέτει καθημερινά σε αμφισβήτηση την ίδια μας την εργασιακή υπόσταση αλλά και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο με τη δυναμική, αγωνιστική και ενωτική παρέμβασή μας θα την ανατρέψουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-18 ΜΑΪΟΥ 2011

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                                                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                                         Ιωάννης Τσούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *