Ωμός εκβιασμός

Ήταν θέμα χρόνου η Διεθνής Εποπτεία να διακηρύξει το αυτονόητο: ότι ο έλεγχος της δεν περιορίζεται στην οικονομική σφαίρα, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων περί της «απαραίτητης συναίνεσης» των δύο κομμάτων εξουσίας δείχνουν ότι η Διεθνής Εποπτεία δεν έχει ανάγκη πλέον να τηρήσει κανένα πρόσχημα. Μέσα σε έναν χρόνο και με την αγαστή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεφορτώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα και προχωρούν ήδη στο κύριο πιάτο της «διάσωσης»: τη λεηλασία των πόρων της χώρας.

Έχοντας εξασφαλίσει τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, οι επόπτες δηλώνουν ορθά – κοφτά ότι και η πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι στα χέρια τους. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι επιτακτικό: «Ή συναινείτε ή σας τινάζουμε στον αέρα». Ποια, όμως, είναι η ουσία της συναίνεσης, την οποία με ωμό και εκβιαστικό τόνο απαιτούν; Αυτό που μεθοδεύουν οι πιστωτές είναι:

•    Υποθήκες επί της δημόσιας περιουσίας έναντι των νέων δανείων που δίνουν (για να ξεπληρώνονται οι τόκοι των παλιών και να μεγαλώνει ο όγκος του χρέους).
•    Ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων – φιλέτων.
•    Συνολικό έλεγχο των δημόσιων εσόδων.

Για να εξασφαλίσουν ότι τα παραπάνω θα εξελιχθούν απρόσκοπτα, οι πιστωτές μεθοδεύουν να θέσουν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους την πολιτική σκηνή της χώρας.

Πρόκειται, προφανώς, για μια απαίτηση κυρίαρχων προς τους αναλώσιμους υποτελείς τους. Πράγματι, η Διεθνής Εποπτεία δεν φαίνεται να δίνει δεκάρα για το εγχώριο πολιτικό προσωπικό και την τύχη του. Έχει ήδη «εκδώσει αγγελία» και ζητά τους πρόθυμους που θα συνυπογράψουν και θα υλοποιήσουν μέχρι τέλους το ξεπούλημα της χώρας. Δεν χωρά αμφιβολία πως οι πρόθυμοι περισσεύουν…

Βέβαια οι διεθνείς σωτήρες μας και οι εγχώριες μαριονέτες τους γνωρίζουν ότι για να υλοποιηθούν τα σχέδια τους υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση: Η χειραγώγηση της κοινωνίας. Είτε με την εξαπάτηση είτε με τη βία…

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *