“Η Εδεσσα σε κίνηση ….”

  Δελτίο Τύπου

«Η ΕΔΕΣΣΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ…»
ΕΚΡΗΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

«Εδώ στην Έδεσσα, ο θυμός και οι διαμαρτυρίες εκφράζονται συνήθως σιγανά και ψιθυριστά. Σαν το κελάρυσμα του νερού που τρέχει ήρεμα στα πολλά μικρά ποταμάκια που διασχίζουν την πόλη μας. Εμείς οι γυναίκες της Πρωτοβουλίας, αγανακτισμένες από τα σκληρά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που μας επέβαλαν, αυτούς τους ψιθύρους των συμπολιτών μας αποφασίσαμε να τους κάνουμε φωνές, να τους κάνουμε κραυγές. Σαν τη βοή του μεγάλου καταρράκτη μας, που καθώς πέφτει από το βράχο ακούγεται τόσο δυνατά, ώστε δεν μπορεί κανείς να τον αγνοήσει. Ξεπερνώντας τις αναστολές μιας επαρχιώτικης νοοτροπίας που θέλει τις γυναίκες κλεισμένες στο σπίτι, βγήκαμε στους δρόμους. Ενάντια σ΄ αυτούς που κατάργησαν τη Δημοκρατία και το κοινοβούλιο, υποκλινόμενοι διαρκώς στ΄ αφεντικά τους, εκτελώντας εντολές ξένων και προσπαθώντας να μας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το χάλι της χώρας στο οποίο αυτοί οι ίδιοι μας οδήγησαν.

Όσο γρηγορότερα καθαρίσει αυτός ο τόπος από τη μπόχα και τη δυσωδία που εκπέμπει αυτό το πολιτικό σύστημα πεθαίνοντας, γεμάτο από σκάνδαλα, μίζες, χορηγίες, και ρουσφέτια και που θέλει να μας παρασύρει μαζί του στον τάφο, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Αν μας ρωτήσετε για το τι θα έρθει μετά, δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε. Δεν ξέρουμε τι θα είναι το καινούριο που προσδοκάμε. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι, ότι το καινούριο αποκλείεται να είναι χειρότερο απ΄ αυτό που ζούμε σήμερα».

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ… σε συνεργασία με Συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες, Κινήσεις από την Κεντροδυτική Μακεδονία αλλά και φορείς του Ν. Πέλλας διοργανώνει 2ήμερο εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαίου στην Έδεσσα.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Μαίου

•    10.30 Π.M., ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΙΝΤΟΡΕ- ΝΤΟΡΕΣΙ» ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

•    11 Π.Μ., ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΑΚΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

•    12.30  Μ.Μ. , ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.  Η ΧΡΥΣΑ ΑΛΕΞΑΚΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ fauves ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ».

•    7 Μ.Μ., Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ» ΤΟΥ ΜΟΥΡΣΕΛΑ Κ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ «ΤΟ ΑΥΓΟ». ΠΑΙΖΝΟΥΝ: ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΟΣΜΑΣ ΤΣΙΝΑΛΗΣ. ΣΚΗΝ. ΕΠΙΜ.: ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΜΠΑΝΙΔΟΥ.

•    7.30 Μ.Μ., Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΜΙΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ “Η κρίση χρέους της Ελλάδας και η πολιτική διεξόδου”

Κυριακή 29 Μαίου

•    11 Π.Μ., Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΓΡΟΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ), ΧΑΡΑΜΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της Ο.Λ.Μ.Ε.)

•    7 Μ.Μ., Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, «Ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΣ» ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ».

•    9 Μ.Μ., ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΑΚΙΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *