Ασύλληπτα πράγματα (Βίντεο)

Ασύλληπτα πράγματα ακούμε τον τελευταίο καιρό. Αυτή η δήλωση του Γιούνκερ το Γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, για το πώς πρέπει να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις –το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δηλαδή- δεν είναι απλώς μια πρόταση αλλά διαταγή στην μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ και να δείτε ότι θα υλοποιηθεί .
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε επί λέξει: «Οι αποκρατικοποιήσεις θα μπορούσαν να γίνουν στη βάση του μοντέλου της πρώην Ανατολικής Γερμανίας» υποδεικνύοντας ταυτόχρονα στον ΓΑΠ την εταιρία που θα τις αναλάβει. Το ρεπορτάζ στο βίντεο που παρακολουθούμε της Σοφίας Δήμτσα είναι μάλλον … ανατριχιαστικό.

Με ευκαιρία παραθέτουμε ένα σχετικό άρθρο από την “Αυγή” της Πέμπτης 19/5

Γιούνκερ: “Ξεπερνά κάθε φαντασία” αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα

Όργιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επιβολής νέων μέτρων προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Eurogroup προκειμένου να… σωθεί η Ελλάδα

* Η Γερμανία διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος από τις αποκρατικοποιήσεις

* Απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθετα μέτρα 6 δισ. για φέτος εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως αντάλλαγμα για την 5η δόση

Η πίτα της δημόσιας περιουσίας έχει αρχίσει να ερεθίζει τα μεγάλα ευρωπαϊκά συμφέροντα, που πιέζουν για γρήγορες και φθηνές πωλήσεις. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, επιχειρώντας να καθησυχάσει την ΕΚΤ, που είναι φορτωμένη με ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει “βαθιές μεταρρυθμίσεις, καθώς και ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεπερνά κάθε φαντασία, ακόμη και την ελληνική φαντασία”. Τα μέτρα αυτά θεωρεί ο Γιούνκερ προϋπόθεση για μια “ήπιας μορφής αναδιάταξη” του ελληνικού χρέους.

Η Γερμανία διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος από τις ιδιωτικοποιήσεις, με τη Μέρκελ να επιτίθεται λέγοντας ότι οι Έλληνες και γενικότερα οι Νοτιοευρωπαίοι κάνουν πολλές διακοπές και δουλεύουν λιγότερο από τους Γερμανούς.

Άμεση ανταπόκριση στις πιέσεις της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα 6 δισ. ευρώ φέτος, ως προϋπόθεση για να καταβληθεί η 5η δόση του δανείου της τρόικας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *