Καμιά συναίνεση με τους εκτελεστές των δικαιωμάτων μας

Η εκβιαστική απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κεφαλαίου για «εθνική συναίνεση» στην πολιτική του παλιού και των επόμενων –ακόμα αγριότερων- μνημονίων, αποτελεί μια απροκάλυπτη αντιδημοκρατική επιβολή. Η τρόικα και η κυβέρνηση μαζί με την λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιδιώκουν και την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, θέλοντας να εντάξουν με το ζόρι όλο το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις στο «στρατόπεδο του Μνημονίου».

Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Δεν θα συναινέσουν σε μια πολιτική που τους σπρώχνει στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, και τους μετατρέπει σε ισόβιους όμηρους των τοκογλύφων – τραπεζών. Εάν το κεφάλαιο επιδιώκει την εθνική συναίνεση στην καταστροφή, οι εργαζόμενοι θα διαμορφώσουν τη δική τους ενότητα, μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιδρομής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για την ήττα κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Για να αυξηθούν οι μισθοί, για δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια, για απαγόρευση των απολύσεων και αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτείται η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, το πέρασμα στο δημόσιο όλων των υποδομών και των εταιρεία κοινής ωφέλειας (με κατηγορηματική άρνηση κάθε ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος).

0 απαντήσεις στο “Καμιά συναίνεση με τους εκτελεστές των δικαιωμάτων μας”

 1. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη
  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
  ΑΠΟ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΗ 2011
  11 το πρωί
  ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο, μέσα σε κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης με τα άλλα «πρόθυμα» κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωενωσιακού μονόδρομου, ανακοίνωσε νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων : νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, νέα δυσβάσταχτη φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο όσων απέμειναν από τη δημόσια περιουσία.

  Στη Θεσσαλονίκη, πουλάνε το λιμάνι, το νερό (ΕΥΑΘ, λίγο αργότερα και το αεροδρόμιο.
  Οι εργαζόμενοι, ο λαός θα πληρώσουν πανάκριβα τους δανειστές και το κεφάλαιο.
  Είναι η ώρα του ξεσηκωμού και της αντεπίθεσης.
  Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
  Οι τοπικές γραμματείες Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ. των εργαζόμενων, της ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, της ΠΑΣΕΒΕ των αυτοααπασχολούμενων και των επαγγελματοβιοτεχνών, της ΟΓΕ των γυναικών, του ΜΑΣ των σπουδαστών, διοργανώνουν μια πρώτη μαζική απάντηση στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης.
  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΗ
  11 το πρωί
  ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *