«Αγαπητέ μου κ. χρυσαυγίτη» – Οι αγαπημένοι της Χρυσής Αυγής

kostas-tsiaras-318x230Το πολιτικό φλερτ του νεοδημοκράτη Κώστα Τσιάρα με τον υπαρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης

Του Δημήτρη Ψαρρά – :”Εφημερίδα των Συντακτών”

Με εξαίρεση την «Εφ.Συν.» τα μέσα ενημέρωσης αντιμετώπισαν με πέπλο σιγής την ανοιχτή πρόκληση του προφυλακισμένου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά προς τον μέχρι προ μηνών υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Τσιάρα. Ο ίδιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε συνάντηση με τον Παππά στο ιατρείο του, αλλά την απέδωσε σε ασθένεια του χρυσαυγίτη!

Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται βίντεο για να τεκμηριωθεί η σχέση των δύο ανδρών. Αρκούν οι δημόσιες συζητήσεις τους από το βήμα της Βουλής. Οι ευγενικές διατυπώσεις, οι φιλοφρονήσεις και τελικά η σύμπτωση απόψεων δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν. Σημειώνουμε επίσης ότι ο κ. Τσιάρας ήταν εκείνος που κατά κανόνα απαντούσε εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών στις επερωτήσεις που κατέθετε ο Παππάς.

Ο ευγενής Χρήστος Παππάς

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, στις 30.7.2012, ο Χ. Παππάς έκανε το πρώτο του άνοιγμα. Μιλώντας για την «επίσημη ονομασία των Σκοπίων», διακρίθηκε για τη γαλατική του ευγένεια: «Η θέση σας, κύριε υπουργέ, δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρη. Δεν μας καλύψατε και αν θέλετε θα με καλύψετε στη δευτερολογία σας».

Στις 3.8.2012, ο Παππάς θα απευθυνθεί με την ίδια αγάπη προς τον υφυπουργό: «Κύριε υπουργέ, συναντώμεθα και πάλι. Θα ήθελα μια πειστική απάντηση αυτήν τη φορά και όχι μια γενικόλογη απάντηση, όπως δόθηκε για το θέμα της Μακεδονίας. Θέλω μια πειστική απάντηση». Και βέβαια ο κ. Τσιάρας ανταποκρίθηκε, προσφωνώντας τον «Αγαπητέ κύριε συνάδελφε» και εξαίροντας τον κοινοβουλευτικό ρόλο της Χρυσής Αυγής: «Το λέω και σας το καταθέτω με μεγάλη ειλικρίνεια, ο ρόλος στην κοινοβουλευτική δημοκρατία των κομμάτων και των παρατάξεων είναι πραγματικά να προασπίζονται τα συμφέροντα, τις ανάγκες, να αναδεικνύουν και να αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας. Και αν ο καθένας από εμάς σ’ αυτόν τον χώρο που υποτίθεται ότι είναι η πεμπτουσία της έκφρασης της δημοκρατίας μπορεί να λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι βέβαιο πως μόνο θετικά θα συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια».

Στις 28.9.2012 ο υφυπουργός ενίσχυσε τα κομπλιμέντα του: «Σε όσες ερωτήσεις έχουμε βρεθεί μαζί, μου φαίνεστε ότι είστε αρκετά ενημερωμένος και γνωρίζετε ποια είναι η πραγματικότητα». Για να ανταποδώσει ο Παππάς στις 15.10.2012: «Ευχαριστώ τον κύριο υπουργό, διότι με την ομιλία του σήμερα […] απήντησε σε κάποιον χρυσαυγίτη». Ο κ. Τσιάρας δεν έχασε την ευκαιρία: «Αγαπητέ συνάδελφε, επειδή είχαμε την ευκαιρία πολλές φορές να συζητήσουμε επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέσατε, θα σας θυμίσω ότι τουλάχιστον προσωπικά και εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών η θέση της συζήτησης ή της παρουσίας είναι δεδομένη. Και μάλιστα εγώ ο ίδιος σάς ζήτησα στο παρελθόν, αν είχατε κάποιες προτάσεις να τις έχω υπ’ όψιν μου. Και νομίζω ότι είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε μέσα από το συγκεκριμένο βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου». Και για όποιον δεν κατάλαβε, ο υφυπουργός συμπλήρωσε: «Και εγώ έχω μακρινή καταγωγή από τη Βόρειο Ηπειρο»…

Αμοιβαία τα αισθήματα

getFileA7878rchive_edited-1-1024x488 Ακόμα και όταν ο Παππάς προκαλεί, όπως συνέβη στις 6.12.2012, όταν είπε ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στο δόγμα της εθνικής ακεραιότητας της Αλβανίας, […] είναι μια κουτσουλιά της Ευρώπης κυριολεκτικά», ο κ. Τσιάρας δεν είχε πρόβλημα: «Σε ό,τι αφορά τις σκέψεις, τις οποίες καταθέσατε για το διπλωματικό σώμα, είναι αυτονόητες. Δεν έχω κάτι με το οποίο θα διαφωνήσω».

Στις 18.1.2013 ο Χ. Παππάς θα μιλήσει και πάλι ως «συναγωνιστής» του υφυπουργού: «Μας είχατε πληροφορήσει για τη βορειοηπειρωτική καταγωγή σας και μάλιστα είχατε αναφερθεί και στην έκφραση «Βόρειος Ηπειρος», έναν διπλωματικό όρο που είναι απαγορευμένος στο υπουργείο Εξωτερικών. […] Θέλω να σας ζητήσω μία χάρη. Ακούγοντας τη φωνή των προγόνων σας, τιμώντας τη βορειοηπειρωτική καταγωγή σας, θα παρακαλούσα να δώσετε ένα μήνυμα προς την αλβανική πλευρά, ένα μήνυμα θάρρους προς τους Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας».

Παρόμοια παρακλητική διατύπωση θα επαναλάβει προς τον κ. Τσιάρα ο Χ. Παππάς στις 29.3.2013: «Σας καλώ, κύριε Τσιάρα, ως εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, να απαντήσετε δυναμικά, σθεναρά, να απαντήσετε ελληνικά, όπως πρέπει. Διορθωθείτε εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών. Σας το λέμε καλοπροαίρετα».

Είναι σαφές ότι η γλώσσα της Χρυσής Αυγής προς ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν η συνηθισμένη. Και ο νοών νοείτω.

……………………………………………………………………………………………….

Οι αγαπημένοι της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή έχει ενθουσιαστεί με την υποψηφιότητα του συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου για την Ευρωβουλή. Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξάλλου εκείνος που την τελευταία περίοδο βγαίνει σε όλα τα κανάλια που φιλοξενούν χρυσαυγίτες για να καταγγείλει ως αντισυνταγματικές τις διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής και να τις αποδώσει σε «πολιτική σκοπιμότητα».

Ομως ο κ. Νικολόπουλος δεν πολιτεύεται για πρώτη φορά. Είχε κατέβει ως υποψήφιος υπερνομάρχης το 2002 (με υποστήριξη του ΚΚΕ), αλλά και το 1998 (πάλι με το ΔΗΚΚΙ), όταν είχε ορίσει ως υποψήφιο νομάρχη τον συνάδελφό του Επαμεινώνδα Πανά. Ο κ. Πανάς είναι αυτός που σήμερα ασχολείται με δημοσκοπήσεις, στις οποίες εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή να παίρνει τεράστια ποσοστά, να έρχεται δεύτερο κόμμα, ενώ ο Κασιδιάρης χτυπάει τη δημαρχία από τον πρώτο γύρο.

Ουδεμία έκπληξις. Ο κ. Πανάς, ο οποίος σήμερα είναι ο αγαπημένος δημοσκόπος των εκπομπών καλτ, πέρασε στο ΔΗΚΚΙ από την Πολιτική Ανοιξη, αλλά προηγουμένως, τη δεκαετία του 1980, υπήρξε στέλεχος του εθνικοσοσιαλιστικού ΕΝΕΚ, μαζί με γνωστά στελέχη της Ακροδεξιάς, όπως ο Πολύδωρος Δάκογλου και ο Ιωάννης Σχοινάς. Και βέβαια αρθρογραφούσε στο έντυπο της οργάνωσης «Νέα Θέσις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *