ΟΚΔΕ: Δελτίο τύπου για την εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσθέντες Κομμουνιστές στην Καισαριανή

image002Το Σάββατο 3 Μάη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Ο.Κ.Δ.Ε. προς τιμή των διακοσίων αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον τόπο της εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες βρίσκονταν οι τροτσκιστές-τεταρτοδιεθνιστές, ΚΟΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΡΟΚΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΗΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΑΜΑΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ και οι αρχειομαρξιστές ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΡΑΧΙΑ ΑΝΡΥ και ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Καισαριανής στις 12:00 το μεσημέρι, στην οποία διαβαζόταν η σχετική προκήρυξη της ΟΚΔΕ, γινόταν διανομή υλικού της οργάνωσης και φωνάζονταν συνθήματα.

Στις 12:30 ξεκίνησε διαδήλωση προς το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Φωνάχτηκαν συνθήματα, όπως «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας», «Δόξα και τιμή στους εκτελεσμένους αγωνιστές», «Οι διακόσιοι της Καισαριανής δείχνουν το δρόμο της ανατροπής», «Κάτω η χούντα των χρεοκοπημένων, Εμπρός για μια κυβέρνηση των εργαζομένων».

Στη διαδήλωση και την εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σύντροφοι και συναγωνιστές από πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Όλο το γεγονός αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και δεν ήταν λίγες οι φορές που εργαζόμενοι από το πεζοδρόμιο ή τα μπαλκόνια των σπιτιών χειροκρότησαν τους διαδηλωτές. Στον χώρο του σκοπευτηρίου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιού, ακολούθησε το τραγούδι «επέσατε θύματα», ομιλία εκ μέρους της ΟΚΔΕ και τοποθετήσεις παρευρισκόμενων συντρόφων και συναγωνιστών. Η εκδήλωση έκλεισε τραγουδώντας με υψωμένες γροθιές τον ύμνο της Διεθνούς.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ελάχιστο φόρο τιμής στους 200 γίγαντες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία και για μια άλλη κοινωνία χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

Αθήνα 4-5-2014

Αναλυτικά οπτικοακουστικό υλικό στο site: http://www.okde.gr/archives/2738

image004

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *