Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην SPEEDEX

gramiko_simea24 ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ , ¨ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ Μ.Ε.ΤΑ¨

Η εταιρία SPEEDEX που θέλει να αναγνωρίζετε ως ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, στην προσπάθεια της να αυξήσει τα κέρδη της μέσα στην κρίση προχώρησε στις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων κατά 6% το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την υπογραφή της ΣΣΕ και με αναδρομικότητα από την αρχή του έτους, με την παροχυμένη λογική της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Η εταιρία SPEEDEX που θέλει να αναγνωρίζετε ως ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ,ένα χρόνο μετά και έχοντας εμπεδώσει ότι δεν υπάρχουν τα σωματεία να της προβάλλουν αντίσταση, θέτει ξανά σε εφαρμογή το αρχικό σχέδιο της μειώνοντας ακόμα το μισθολογικό κόστος, που αυτή την φορά θέλει να το πετύχει με τον πιο επιθετικό τρόπο που είναι οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με την κατάργηση τμημάτων, την ώρα που δίνει έργα μεγάλων πελατών σε εξωτερικούς συνεργάτες – εργολάβους και στα ¨franchise¨στο όνομα της επιχειρηματικης δέσμευσης!

Που σημαίνει οτι η εταιρία είναι μια.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που προκήρυξε η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στη SPEEDEX στις 27/4/2014, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι εδώ και μήνες παρακολουθεί και καταγράφει περίεργες κινήσεις από την πλευρά της εταιρίας . Προσπάθειες διευθυντών τμημάτων (χωρίς να τους κατονομάζει) για την απόλυση κάποιων συναδέλφων. Την κατάργηση του τμήματος του CALL CENTER δίνοντας το σε εξωτερικό συνεργάτη-εργολάβο και καταλήγοντας ότι στα σχεδία της εταιρίας είναι 25 απολύσεις εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα (μέχρι τότε για αυτούς δεν υπήρχε κατρακύλα) .

Με απλά λόγια η εταιρία SPEEDEX θέλει να επιστρέψει τα χρήματα στους εργαζόμενους από την μείωση στο μισθό με την αποζημίωση της απόλυσης .

Παρών στη συνέλευση και μέλη της διοίκησης από το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ, δηλώνοντας ότι θα καλύψει τους εργαζόμενους προκηρύσσοντας επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ενάντια στα σχέδια της εταιριάς. Πρόταση που υιοθέτησε και η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου και που υπερψηφίστηκε από τα μέλη του σώματος της Γενικής Συνέλευσης με 123 ψήφους.

Περίεργο για εμάς καθώς δεν μας έχει συνηθίσει σε αυθόρμητες κινήσεις, η απόφαση της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην SPEEDEX να ανακοινώσει στην εταιρία την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας για την Τέταρτη 30/4 (19.00-23.00). Περίεργο γιατί η προκήρυξη έγινε σε χρόνο λιγότερο από αυτόν που απαιτείται και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την λογική του προέδρου και του Δ/Σ πως όλα πρέπει να γίνονται καθόλα νόμιμα, με αποτέλεσμα αυτή να κριθεί από το δικαστήριο «παράνομη και καταχρηστική» αν και δεν ξέρουμε τη πίεση θα ασκούσε την παραμονή Πρωτομαγιάς.

Επίσης άκυρη και χωρίς νόημα η στάση του ΣΕΤΤΕΑ να προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα και ώρα 30/4 (19.00-23.00), αντί να την βγάλει τις ώρες που δικάζονταν η υπόθεση γνωρίζοντας ήδη την πρόθεση της εταιρίας, ώστε να παραβρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια για την εκδίκαση αυτή που τους αφορούσε άμεσα .

Ακόμα και έτσι όμως πήρε πίσω αυτή τη στάση εργασίας παρότι είχε ανακοινωθεί μια μέρα πριν στο blog του και σε άλλα.

Την Παρασκευή 2/5 στο κατάστημα της εταιρίας στο Βοτανικό οι εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά στην θεα ενός άδειου μαγαζιού σε ότι αφορά τον τραπεζικό τομέα. Παρόντες για μια ακόμα φορά από νωρίς και τα δυο σωματεία , παρακολουθούσαν αμέτοχοι, φροντίζοντας να καθησυχάσουν τούς εργαζόμενους με φρούδες υποσχέσεις ότι μετά από την συνάντηση με την εταιρία! την Παρασκευή 2 Μάη σε περίπτωση που δεν πάνε ¨καλά οι διαβουλεύσεις¨! θα προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις.

Παραπάνω μιλήσαμε για περίεργες και αυθόρμητες αποφάσεις που δεν μας έχει συνηθίσει το Δ/Σ του σωματείου εργαζομένωνSPEEDEX αλλά και για άκυρες και χωρίς νόημα εξαγγελίες κινητοποιήσεων από το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ.

Επειδή το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί, αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να μην υλοποιούνται ( υπόθεση ΣΤΑΜΙΡΗ , ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ), η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου μαζί με το κλαδικό ΣΕΤΤΕΑ είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να πάνε στην υλοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, και οχι να μένουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, γιατί λάθος που επαναλαμβάνεται δεν είναι λάθος, ούτε βλακεία αλλά πρόθεση.

Πολύ περισσότερο τώρα που η κατρακύλα δεν έχει σταματημό και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή , σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων της SPEEDEX.

Δεν είναι θέμα που αφορά τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, αλλά τον κοινωνικό αποκλεισμό που θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ανέργων και των οικογενειών τους.

Την εποχή που τα ξένα και ντόπια αφεντικά με την βοήθεια κυβερνήσεων – κράτους – κατασταλτικών μηχανισμών προωθούν τις ομαδικές απολύσεις , την εργασία χωρίς δικαιώματα , την απλήρωτη – εργασία ακόμα και της Κυριακές , την επαναφορά τουLOCK OUT στις επιχειρήσεις, με την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία απλά να μένει σε διαπιστώσεις και ευχές αφίσας του τύπου ¨ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ¨, δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα πρώτα θύματα της γραμμής των αφεντικών της ταχυδρομησης – ταχυμεταφοράς να περάσουν πάνω απο τους εργαζόμενους στην SPEEDEX και στην συνέχειασε ολόκληρο τον κλάδο.

Δε θα επιτρέψουμε αμαχητί το δικαίωμα μας στην εργασία, στους μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας , στην αξιοπρέπεια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ SPEEDEX

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ , ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, KΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΥΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ SPEEDEX

Αθήνα 5 Μάη 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *