Πανταχού παρούσα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

antarsya_kosmos Πηγή: “Το Ποντίκι”

Ευρεία παρουσία θα έχει σης επικείμενες τριπλές εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα ψηφοδέλτια της οποίας – αν και μικρό εξω-κοινοβουλευτικό σχήμα – μετέχουν συνολικά πάνω από 2.000 υποψήφιοι, ενώ κατάρτισε πλήρες ψηφοδέλτιο 42 υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές και έχει παρουσία σε 12 από τις 13 περιφέρειες.

Προφανής εκλογικός στόχος να αντέξει στην εκλογική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – ενώ την ίδια ώρα απευθύνεται σε απογοητευμένο κοινό του ΚΚΕ – και να καταγράψει ένα καλό ποσοστό, περίπου στα σημερινά δημοσκοπικά επίπεδα, ενώ καλή θεωρείται η προοπτική της Δέσποινας Κουτσούμπα στην Περιφέρεια Αττικής, για τα δεδομένα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πάντα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε προγραμματικό επίπεδο προτάσσει την έξοδο από το ευρώ και την Ε. Ε. και τη διαγραφή του χρέους με ένα μεταβατικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει την εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με κοινωνικό έλεγχο, αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, κ.λπ.

Στο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, μετέχουν γνωστοί δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Δελαστίκ, διευθυντής της εφημερίδας «Πριν» και αρθρογράφος του «Έθνους», ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου («Καθημερινή»), ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης, οι πανεπιστημιακοί Σπύρος Μαρκέτος, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ, και Παναγιώτης Σωτήρης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας και διδάσκων στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο γιατρός και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris 6 Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο πολιτικός επιστήμονας και ερευνητής σε θέματα Ε.Ε. Γιώργος Βασσσάλος, ο Αγγελος Χάγιος, ιστορικό στέλεχος του NAP και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του Ευαγγελισμού Σπύρος Δρίτσας, οι δικηγόροι και μέλη της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) Κώστας Παπαδάκης και Αλέκα Ζορμπαλά, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος.

Επίσης μετέχουν γνωστά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως οι Παναγιώτης Μαυροειδής, Πάνος Γκαργκάνας, Δημήτρης Γράψας, Χρίστος Μπίστης, Δημήτρης Μπλάνας, Γιάννης Σηφακάκης, Μαριάννα Τσιχλή, Δημήτρης Σαραφιανός και Γιάννης Φελέκης.Τέλος, μετέχουν συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και αγωνιστές από διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα ο Χάρης Μανώλης, απολυμένος από την Ελληνική Χαλυβουργία, η Στέλλα Ζούπα από το Σωματείο Βιβλίου – Χάρτου, ο Σπύρος Κοντομάρης από τη ΔΕΠΑ, η Σύλβια Κοιλάκου από τους μηχανικούς και μισθωτούς τεχνικους κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *