Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η μονταζιέρα της Ν.Δ

download1399565392Όταν η ιστοσελίδα thepressproject απεκάλυψε ότι ήταν δημιούργημα της μονταζιέρας της Ν.Δ το να εμφανίζεται στο «επικό» προεκλογικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και να δηλώνει πως «οι Έλληνες βλέπουν το φως στο τέλος του τούνελ», (ο Μπάρακ Ομπάμα, βέβαια, δεν δήλωσε ποτέ κάτι τέτοιο) έπεσε σιγή ασυρμάτου, απ’ τους υπεύθυνους προπαγάνδας του κόμματος Σαμαρά. Ούτε επίσης οι προσκείμενες στην Ν.Δ ιστοσελίδες τόλμησαν να ψελλίσουν το παραμικρό.

Η ιστορία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας που αποκάλυψε την απάτη της Ν.Δ Κώστας Εφήμερος προσέφυγε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να σταματήσει η μετάδοση του νεοδημοκρατικού σποτ «προκειμένου να μην επιτραπεί η συνέχεια της αναμετάδοσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παραποιημένων δηλώσεων που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα πολίτη και κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας μας».

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την εξέλιξη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγαπητοί κύριοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,

Όπως αποκάλυψε χθες το ThePressProject.gr στο προεκλογικό τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζονται δηλώσεις του Προέδρου της Αμερικής αποκομμένες και συρραμμένες (μοντάζ) έτσι ώστε το τελικό νόημα να εμφανίζεται σοβαρά παραποιημένο.

Συγκεκριμένα ο κος Ομπάμα εμφανίζεται στο 0.55 δευτερόλεπτο του διαφημιστικού σποτ να λέει: «Οι Έλληνες βλέπουν το φώς στο τέλος του τούνελ.» (και με υπότιτλους). Ανατρέχοντας, ωστόσο, στις πραγματικές δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ (από την οποία και το απόσπασμα του διαφημιστικού) τον Αύγουστο του 2013, ανακαλύπτει κανείς πως ο Πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε:

«Και πιστεύω πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις «σκληρές» ενέργειες που απαιτούνται, και φυσικά πως επιθυμεί να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα δουν το φως στην άκρη του τούνελ». (And I think Prime Minister Samaras is committed to taking the tough actions that are required, but also, understandably, wants to make sure that the Greek people see a light at the end of the tunnel.) Η επίσημη απομαγνητοφώνηση από τον Λευκό Οίκο βρίσκεται εδώ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλαδή δηλώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα δουν το φως στην άκρη του Τούνελ, ενώ με τον τρόπο που εμφανίζεται στο διαφημιστικό σποτ αφήνεται να εννοηθεί παραπλανητικά ότι :

α) είναι η δική του πεποίθηση (του κου Ομπάμα δηλαδή) και

β) ότι οι Έλληνες ήδη έχουν δει φως στην άκρη του τούνελ

Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο,

Επειδή σε αυτές τις λίγες ημέρες συνεχίζεται να προβάλλεται το διαφημιστικό που περιλαμβάνει παραπλανητικά στοιχεία

Επειδή κατά το ισχύον νομικό πλαίσιο είστε υπεύθυνοι για την δεοντολογία και την τήρησή της στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό φάσμα

Ζητώ να κινηθείτε άμεσα προκειμένου να μην επιτραπεί η συνέχεια της αναμετάδοσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παραποιημένων δηλώσεων που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα πολίτη και κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας μας.

Ζητώ να με ενημερώσετε άμεσα για τις κινήσεις και τις αποφάσεις σας σχετικά με την καταγγελία μου.

Κώστας Εφήμερος
Τηλέφωνο επικοινωνίας:ΧΧΧΧΧΧ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *