Συγκέντρωση την Τρίτη 13 Μάη της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή»

10153089_1434205396825104_2145707420_nΚάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, η τρόικα και ο «επιχειρηματικός κόσμος» είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων. Από την άλλη πλευρά, οι αγώνες των εργαζομένων, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις από τα νοσοκομεία μέχρι τις καθαρίστριες και την ΕΡΤ-3 στέλνουν μήνυμα αντίστασης και ανατροπής.

Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκτούν έτσι έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Η αντικαπιταλιστική αριστερά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παλεύει για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ μέσα από την κλιμάκωση των αγώνων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Καλλικράτη που εγκατέστησε τους μηχανισμούς της Τρόικας και του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλοντας περικοπές και απολύσεις. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, που παραδίδουν δημόσια αγαθά, όπως το νερό ή υποδομές όπως τα λιμάνια στα αρπακτικά της αγοράς. Ταυτόχρονα, αποκρούουμε την προπαγάνδα που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση και ανοίγει το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής που απειλούν τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Δίνουμε αυτή τη μάχη με το αναγκαίο στις μέρες μας αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων.

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της όλης στην ανοιχτή συγκέντρωση που συνδιοργανώνει με την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική αριστερά» την Τρίτη 13 Μάη, στις 7 μμ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *