ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ…

bensaΗ επόμενη φράση που έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη είναι ότι… ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!

Έχουμε γνωρίσει τόσο έντονακαι παρατεταμένα διαχρονικά τα σκατά των “νόμιμων” εκλογών τους που όποιος διψάει για κοινωνική αλλαγή μόνο με παράνομες εκλογές θα μπορούσε να τη φανταστεί.

Σύμφωνα, λοιπόν με την πρόσφατη, έστω, πολιτική ιστορία της χώρας μας, το Μάη του 1967 είχαν οριστεί να διεξαχθούνοι κανονικές κοινοβουλευτικές εκλογές. Το νόμιμο αστικό κράτος με τα αρμόδια “νόμιμα” επιτελεία του και τα ”νόμιμα” τανκς τους φρόντισαν να βγάλουν τις εκλογές παράνομες κάνοντας την απριλιανή στρατοκρατική δικτατορία… αφού οι βλέψεις της άρχουσας τάξης για κυβέρνηση επιθυμητή και αποδεκτή κουτουλούσαν σε αδιέξοδο.
Οι φοιτητικοί και εργατο-λαϊκοί αγώνες, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ανάγκασαν τη χούντα σε πτώση και το αστικό σύστημα σε αναδίπλωση. Η μεταπολιτευτική περίοδος άρχησε με θριαμβολογίες περι “πλήρους αποκατάστασης της Δημοκρατίας…”

Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά. Απο τους πρώτους “νόμιμους” νόμους που ψήφισε η Καραμανλική κυβέρνηση ήταν ο νόμος 330 για τα εργατικά συνδικάτα. Για όποιον δεν γνωρίζει, ο νόμος εκείνος επέτρεπε στα εργατικά σωματεία-ομοσπονδίες να εκλέγουν τις διοικήσεις τους, αφού πρώτα διοριστεί η ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. απο τη κυβέρνηση. Η ηγεσία που αποτελούνταν απο φιλοκυβερνητικούς εργατοπατέρες (χουντικούς και άλλους) έτσι που να μπορεί η ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. Να σαμποτάρει τους απεργιακούς αγώνες και η κυβέρνηση ”νόμιμα” να τους κτυπάει με μπάτσους και χημικά σαν “παράνομους”!

Πολυάριθμες ήταν απο τότε οι δίκες συνδικαλιστών εργατών και αγροτών στο “νόμιμο” μενού της καραμανλικής τρομοκρατίας. Ένα μενού που προσωρινά για λίγο περιορίστηκε, απο το ανερχόμενο εργατο-λαϊκο κίνημα που έφερε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση, για να συνεχιστεί σύντομα εμπλουτισμένο με νέες “νόμιμες” διώξεις, καταστολές και νέο αίμα δολοφονιμένων αγωνιστών στους δρόμους.

Ο κατάλογος των “νόμιμων” νόμων και διαδικασιών της άρχουσας τάξης, των κρατικών και πολιτικών επιτελείων της θα γέμιζε τόμους. Θα σταθούμε μόνο σε μερικά γεγονότα απο τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης φον Σαμαρά και φον Βενιζέλου με αφορμή τις τελευταίες αυτοδιοικητηκές εκλογές (18 του Μάη). Πόσο νόμιμο είναι, άραγε, ένα κοινοβουλευτικό σύστημα και μια Βουλή, ακόμα και με το ίδιο το Σύνταγμά τους, με ένα βουνό απο έκτακτα ψηφίσματα νομοθετικού των τελευταίων χρόνων, το θάψιμο πολυάριθμων οικονομικών σκανδάλων (λίστες Λαγκαρντ, μεγαλοφοροδιαφυγών με εταιρίες οφ-σορ, χαριστικά “δάνεια” και φοροαπαλαγές σε τράπεζες, εφοπλιστές, κανάλια, κόμματα εξουσίας κλπ,κλπ); Αλλά το πιο μεγάλο, πολιτικό, σκάνδαλο της Αγίας Οικογένειας της Διαπλοκής είναι εκείνο που έχει σχέση με τη ναξιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Κορδόνεται ο φον Αντωνάκης οτι κτυπάει αλύπητα την εγκληματική συμμορία με τη προφυλάκιση 5-6 βουλευτών της με δύο στόχους: Να καθυσηχάσει τον φιλήσυχο δημοκρατικό πολίτη, μην τον χάσει απο ψηφοφόρο και, δεύτερο, με τη μείωση των βουλευτών στη Βουλή να σιγουρεύει την ισχνή και πλαστή πλειοψηφία του, ενω παράλληλα ηρωοποιόντας τα ναζιστικά τάγματα εφόδου τα βοηθάει να δυναμώνουν, να ετοιμάζονται, να οπλίζονται για να ριχτούν με λύσσα στο ανερχόμενο εργατο-λαϊκό κίνημα όταν οι χάρτινοι “νόμιμοι” νόμοι τους αποδειχτούν αναποτελεσματικοί… Και, αλήθεια, ποιός χρεώνεται με την αντιμετώπιση του φιδιού που κιόλας βγήκε απο το αυγό, και απο τις κάλπες των εκλογών με πιο ψηλά σηκωμένο το κεφάλι; Μα ποιός άλλος από την Επαναστατική Αριστερά που έχει μπροστάρη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αυτή, λοιπόν, πρέπει να φιμωθεί, να απομονωθεί, όσο γίνεται, έτσι που ο εργάτης-λαός να εμποδιστεί να τη γνωρίσει, να την ακούσει και να συνταχτεί μαζί της. Για το σκοπό αυτό τα κανάλια και το Υπ. Εσωτερικών ξέρουν καλά τη δουλειά τους…

Σ’ όλα αυτά μόνο μια απάντηση μπορεί να σταθεί: Κύριοι Σαμαράδες και Βενιζέλοι, πιστεύετε πραγματικά στην πιπίλα της ομαλότητας των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα; Αν πιστεύετε, τότε κυνηγήστε μέχριςενός εκείνους που τα φάγανε! Σταματήστε να χορηγήτε με το χρηματικό πλούτο του λαού αυτούς που τα τρώνε! Καθίστε στο σκαμνί, με τα στοιχεία που άφθονα υπάρχουν ολόκληρη την εγκληματική ναζιστική συμμορία! Σταματήστε να παίζετε το δεύτερο ρόλο του θεατρίνου που το σενάριο τον υποχρεώνει να δέχεται καταιγισμούς ύβρεων απο τον κάθε Κασιδιάρη σε ρόλο πρωταγωνιστή -όταν και ο τελευταίος μπάτσος έχει την εξουσία να διώκει έναν αγανακτισμλενο πολίτη για εξύβρηση αρχής! Καταργήστε το παράνομο, νοθευτικό εκλογικό σας σύστημαπου χαρίζει 50 έδρες στο κόμμα εξουσίας, που τις κλέβετε από το λαό απαγορεύοντάς του να εκπροσωπηθεί στη Βουλή!

Εφαρμόστε την πλήρη και αδόλευτη Απλή Αναλογική! Σταματήστε τη φίμωση τηε Επαναστατικής Αριστεράς, την τρομολαγνεία, την πλύση εγκεφάλου, τη συκοφάντηση της Αριστεράς γενικά! Σταθείτε με λογικά επιχειρήματα απέναντί της και με ειλικρήνεια για τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετείτε και τα καμουφλάρετε με τις έννοιες “Έθνος”, “Πατρίδα” κλπ. Αλλά μήπως έχετε; Το σάπιο καπιταλιστικο σύστημά σας δεν σας επιτρέπει να έχετε ούτε λογικά επιχειρήματα ούτε ειλικρήνεια! Αφαιρέστε τον αδένα κάτω απο τη γλώσσα σας που παράγει το δηλητήριο της κόκκινης κινδυνολογίας, το οποίο ξερνάτε με τον κουβά κατα της Αριστεράς ακόμα και όταν έχετε άμεσα μπροστά σας την πιο μαλθακή έκφρασή της, έτοιμη να συμβιβαστεί σε όλα για να σας διαδεχθεί, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αποδείξτε με όλα αυτά οτι πιστεύετε και θα σεβαστήτε σ’ όλη τη γραμμή μέχρι τέλους τη Δημοκρατία που γεννήθηκε σ’ αυτή τη χώρα! Αποδείξτε μας επιτέλους οτι αν μπορούσαν οι εκλογές να φέρουν την πολυπόθητη από τον εργαζόμενο κοινωνική αλλαγή δεν θα τις βγάζατε παράνομες! Ούτε γι’αστείο δεν μπορείτε να εγγυηθήτε κάτι τέτοιο! Γι’αυτό σας χρειάζονται τόσο η θεσμοθετημένη βία (νομικό οπλοστάσιο) όσο και τη κρατική και παρακρατική (χρυσαυγήτικη) ωμή βία!

Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το σεβασμό στη Δημοκρατία (ακόμα και τούτη την ανεπαρκή, τυπική εκδοχή της) και να διεκδικήσει ανυποχώρητα την πλήρη εφαρμογή της είναι η Επαναστατική Αριστερά.

Για εμάς, η επανάσταση για την οποία μιλάμε δεν είναι ούτε τα πιστόλια της 17 Νοέμβρη (τύπου Ζορό) ούτε τα όπλα σε αντιστοιχία με κείνα της Χρυσής Αυγής ούτε οι αιματηροί εμφύλιοι που η αστική τάξη επιβάλλει κάθε φορά τις βρώμικες εξουσίες της. Βέβαια, όταν μπορεί να τους επιβάλλει. Γιατί είναι πολλά τα ιστορικά παραδείγματα οτι δεν μπορεί πάντα.

Ένα απ’ αυτά ήταν ο “Γαλλικός Μάης” του 1968. Όταν 10 εκατομμύρια εργάτες έκανα κατάληψη σ’ όλα τα εργοστάσια, οι φοιτητές σ’ όλα τα πανεπιστήμια, οι μαθητές στα σχολεία και οι αγρότες κατέβαιναν στις πόλεις από τα χωριά να ενωθούν με τον επαναστατημένο λαό κουβαλώντας αγροτικά προϊόντα γι ‘αυτόν! Όταν όλοι οι φαντάροι ενώθηκαν με το λαό και με τα στρατιωτικά καμιόνια διεκπερέωναν χρέη λεοφορείων και περισυλλογής σκουπιδιλων! Επιτροπές δράσης παντού σε εθνική κλίμακα! Όταν η κυβλερνηση δεν έδειχνε κανένα σημάδι ύπαρξής της και η αστυνομία κι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί είχαν πλήρως παραλύσει, για δυόμισι μήνες. Όταν μόνο χάρη στον αντεπαναστατικό ρόλο που έπαιξε το σταλινο-ρεφορμιστικό Κ.Κ.Γ., και η ανεπαρκής συγκρότηση της επαναστατικής πρωτοπορείας έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση τηε τελικής πράξης…

Για μια ολόκληρη μα ανολοκλήρωτη Επανάσταση αφορμή (μόνο αφορμή) ήταν η δολοφονία από μπάτσους ενός φοιτητή σε μια περιορισμένης σημασίας φοιτητική διαδήλωση. Μια επανάσταση που επέβαλλε σε πλήρη εφαρμογή όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, αναίμακτα, είτε άρεσε στη γαλλική πλουτοκρατία είτε όχι! Τέτοια είναι η ηθική και τα όπλα τηε Επαναστατικής Αριστεράς, και τα δείχνει! Μοιάζουν καθόλου με τα δικά σας φον Σαμαρά και φον Βενιζέλε;

Ωστόσο οι εκλογές θα μπορούσαν να παραμένουν νόμιμες για την κοινωνική αλλαγή, αν μπορεί να μπορούσαν… Μπορεί;…
Νέες ιστορικές ευθήνες επωμίζεται η Επαναστατική Αριστερά!

Δ.Φ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *