Ψήφισμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες της Φιλοσοφικής

1045138a100caba44538158121939a5b_XLΑπό τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενες στο συνεργείο καθαρισμού της Φιλοσοφικής Σχολής είναι ουσιαστικά απλήρωτες. Συνέχισαν ωστόσο όλο αυτό το διάστημα να εργάζονται με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους εργασίας μας.

Πρόσφατα, ως ύστατο μέτρο πίεσης, αποφάσισαν να προβούν σε απεργία διαρκείας, την οποία διέκοψαν με την καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου και την υπόσχεση να πληρωθούν άμεσα τα υπόλοιπα δεδουλευμένα. Στις 12 και 13 Μαΐου κατέβηκαν σε 48ωρη απεργία, χωρίς πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Μολονότι δεν μπορούμε να έχουμε άμεση γνώση για τις ακριβείς και λεπτομερείς αιτίες του προβλήματος, όλοι και όλες μας μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει για μια ελληνική οικογένεια να στερείται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το βασικό εισόδημά της και μάλιστα στην ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε.

Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τις ίδιες τις εργαζόμενες αλλά και ανησυχίας για την εικόνα του Πανεπιστημίου μας, που θα πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπος δημόσιος οργανισμός και θεματοφύλακας υψηλών αξιών, θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο προσωπικό καθαριότητας της Σχολής μας.

Ζητούμε από τον Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών.

Ζητούμε από τις πρυτανικές και τις κοσμητορικές αρχές να επιληφθούν άμεσα του θέματος και να επιδιώξουν με κάθε τρόπο να βρεθεί λύση.

Ζητούμε στο εξής η υπογραφή των συμβάσεων με τους εργολάβους να περιλαμβάνει ρήτρες που θα αποκλείουν την επανάληψη τέτοιων πρακτικών.

Μάιος 2014

Διδάσκουσες και διδάσκοντες της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *