Οδομαχίες μπάτσων – διαδηλωτών στην Τουρκία (Βίντεο)

image002Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και μπάτσων τις δυο τελευταίες μέρες στην Τουρκία. Η βαναυσότητα των δυνάμεων καταστολής –προφανώς με πολιτικές εντολές- χτυπάει κόκκινο μη διστάζοντας να κακοποιήσουν ακόμα και μικρά παιδιά όπως και αναπήρους.

Με βροχή από δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και ρίψεις με αντλίες νερού χτες και σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη, και στην Αγκυρα έδειξαν το πιο κτηνώδης πρόσωπο τους κάνοντας τον δημοσιογράφο του CNN να μεταδίδει: «Είδαμε στην Τουρκία σήμερα ότι αν θέλεις να κάνεις συγκεντρώσεις σε δημόσιο χώρο και να ασκήσεις κριτική στην κυβέρνηση θα δεχτείς επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας. Θυμίζουν, λοιπόν δυνάμεις κατοχής. Και βλέπουμε συνεχώς ίδιες σκηνές με αυτές της Ιντιφάντα στα Παλαιστινιακά εδάφη κατά των δυνάμεων κατοχής εκεί»,

Ωραίο το στιγμιότυπο στα Αδανα όπου πιτσιρικά κατόρθωσε να ανέβει σε άρμα της αστυνομία και να στρέφει το κανονάκι νερού ενάντια στους μπάτσους.

Οι συγκρούσεις που έχουν αποφέρει εκατοντάδες τραυματισμούς όπως και συλλήψεις διαδηλωτών συνεχίζονται μέχρι αυτές τις ώρες με τους πολίτες που βρίσκονται στους δρόμους πόλεων της Τουρκίας να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση Ερντογκάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *