ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 το ντέρμπι των κεφαλαιοκρατών

brazil-grafiti-podosfairo-eikones-280x250Φεμινιστικές οργανώσεις από Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλλουν ότι στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, θα γίνει:

• το ντέρμπι των κεφαλαιοκρατών
• το πρωτάθλημα της φτώχειας, της βίας, της πορνείας
• το φαγοπότι των πολυεθνικών

Σε κάθε αθλητική διοργάνωση μείζονος σημασίας, παρατηρείται θεαματική ζήτηση των σεξουαλικών υπηρεσιών και, κατά συνέπεια, αύξηση της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών.

Στην Ελλάδα η χρονιά του σεξοτουρισμού ήταν το 2004.
Το 2003, όμως, ωμά και απροκάλυπτα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη με την 1021 πράξη πρότεινε την τροποποίηση του πορνικού νόμου 2734/99, για να εναρμονιστεί η Ελλάδα «σύμφωνα με τα ισχύοντα σε ξένες χώρες, ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων». Στη συνέχεια την πορνοσκυτάλη ανέλαβε ο τότε υφυπουργός Νίκος Μπίστης επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, ο οποίος επιχειρούσε μέσω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, τον «εκσυγχρονισμό» της πορνοβιομηχανίας.
Η ματαίωση των σχεδιασμών τους έγινε από το μαχόμενο φεμινιστικό κίνημα εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εμπορία γυναικών και παιδιών συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Παγκόσμια αλληλεγγύη των μαχόμενων γυναικών

 Τους παγκόσμιους πορνοβοσκούς και τους πολιτικούς τους νταβατζήδες, θα τους ανατρέψουμε μαζί με το σύστημα που τους εκτρέφει

1-6-2014

Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών

Ασκληπιού 109 – Αθήνα
Τηλ.- fax : 210 36 28 104
e-mail: ginaika@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *