Αλληλεγγύη στην απεργία των ταχυδρομικών υπάλληλων στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού.

allileggihΟι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού απεργούν εδώ και 4 μήνες. Η απεργία ξεκίνησε από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, όπου κάποιοι συνάδελφοι απολύθηκαν. Η άρνηση της διοίκησης ακόμα και να συζητήσει με τους εργαζόμενους για το ζήτημα, πυροδότησε μια απεργία που γρήγορα εξαπλώθηκε και στα γύρω ταχυδρομικά καταστήματα των βορειοδυτικών προαστίων.

Η διοίκηση υποτίμησε την αγωνιστική αποφασιστικότητα και τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης και δεν περίμενε ότι η απεργία θα πάρει τέτοιες διαστάσεις και τέτοια διάρκεια.

Παρά την εργοδοτική τρομοκρατία που απειλεί συνδικαλιστές με απόλυση, παρά το ότι κάλεσε ειδικό σώμα της αστυνομίας να επέμβει ενάντια στη «συνδικαλιστική βία» και παρά την άρνηση της Ομοσπονδίας των Ταχυδρομικών να καλύψει την απεργία, οι απεργοί ταχυδρομικοί συνεχίζουν.

Στη Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, όπου δρα το σωματείο μας, αντιμετωπίζουμε παρόμοιες, αν όχι χειρότερες συνθήκες.

Οι μειώσεις των μισθών και οι απολύσεις θερίζουν, ενώ η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ αρνείται να οργανώσει την αντίσταση.

Οι μαζικές απολύσεις στον κλάδο μας στοχεύουν πολλές φορές τα μαχητικά μέλη του σωματείου μας, ώστε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων.

Για μας, η κάθε απόλυση είναι και μια μάχη, η κάθε απεργία μια δοκιμασία. Σε αυτόν το λυσσαλέο πόλεμο του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, όπλο αποτελεί η ενότητα των εργατών. Οι εμπειρίες μας, τόσο στους αγώνες μας, όσο και στους αγώνες άλλων κλάδων όπου έχουμε συμβάλει, όπως στην ηρωική 9μηνη απεργία των χαλυβουργών, δείχνουν ξεκάθαρα πόσο σημαντικό είναι το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό σας με όλα τα μέσα. Ο αγώνας των ταχυδρομικών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, στο κλάδο σας, στη χώρα σας, αλλά και διεθνώς.

– Η αλληλεγγύη είναι μια προλεταριακή αρετή !

– Νίκη στην Απεργία των ταχυδρομικών στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού.

– Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες ενάντια στους συνδικαλιστές συναδέλφους.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *