Κάλεσμα για πορεία και ίδρυση Λαϊκής Συνέλευσης στα Εξάρχεια Πέμπτη 5 Ιούνη

image001Πορεία ενάντια στις Μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 6 μ.μ στην πλατεία Εξαρχείων, την οποία θα διαδεχθεί συνέλευση για την ιδρυτική συνάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων.

Κι αυτό «γιατί θέλουμε τις γειτονιές μας ελεύθερες από μπάτσους, φασίστες και τραμπούκους», όπως επισημαίνεται στην σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε.

«Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι η συμμετοχή όλων μας, ώστε με την δύναμη αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για την γειτονιά μας  να την κάνουμε βιώσιμη για όλους τους κατοίκους εργαζόμενους και θαμώνες», επισημαίνεται στο κάλεσμα.

Ανακοίνωση της Επιτροπής πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων:

Την περασμένη Τετάρτη, στη συνέλευση κατοίκων, εργαζομένων και συλλογικοτήτων που έγινε στο Κηπάκι της Τσαμαδού αποφασίστηκε για μεθαύριο Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 18.30 συγκέντρωση στην πλατεία και πορεία που θα καταλήξει σε λαϊκή συνέλευση.

Η κατάσταση σε κάποια σημεία των Εξαρχείων είναι εδώ και 2-3 χρόνια απελπιστική με τις μαφίες να λυμαίνονται τους ελεύθερους χώρους στήνοντας νέες πιάτσες για το εξαιρετικά κερδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών, με ξυλοδαρμούς τυχαίων περαστικών που βαφτίζονται ΄΄φασίστες΄΄ ή ΄΄πρεζέμποροι΄΄, με τσαμπουκάδες, μαχαιρώματα, λιντσαρίσματα από νταραβεριτζήδες στο όνομα της προστασίας της πλατείας, με σεξιστικές συμπεριφορές που κάνουν κάποια σημεία απροσπέλαστα για τις γυναίκες, με ληστείες σε μικρομάγαζα, όλα υπό την εποπτεία της αστυνομίας που όταν αναλαμβάνει δράση είναι για να μαζέψει πριν και μετά από τις πορείες, άσχετο κόσμο στο σωρό.
Πολυκατοικίες αδειάζουν, ακίνητα ξεπουλιούνται όσο-όσο, ο κοινωνικός ιστός της περιοχής διαλύεται, τα Εξάρχεια μετατρέπονται σε διασκεδαστήριο όπου καθημερινά εκτονώνονται στρατιές νέων ανθρώπων από όλη την Αττική.

Αν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν θα φτάσει στην δική μας πόρτα και συνεχίσουμε να συζητάμε το θέμα μεταξύ μας ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα το λύσει, είμαστε χαμένοι από χέρι, στο τέλος θα νικήσει η βαρβαρότητα.
Όλοι μαζί πρέπει να κινητοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο για να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *