ΚΚΕ (μ-λ): Νίκη στον αγώνα των ηρωϊκών καθαριστριών

katharistries_ypoik (5)1395842821Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Οπλισμένες με τη δύναμη του δίκιου, αρνούνται να αποδεχτούν τη λεηλασία της ζωής τους, αρνούνται την υποταγή στη βάρβαρη πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές της τρόικας και εφαρμόζουν πειθήνια οι ντόπιοι πολιτικοί τους υπάλληλοι.

Εδώ και εννιά σχεδόν μήνες οι γυναίκες αυτές τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική ιστορία της εργατικής τάξης. Στους καιρούς της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και των αυταπατών οι καθαρίστριες δεν υπερασπίζονται μόνο τις 595 θέσεις εργασίας που βίαια θέλουν να αρπάξουν η κυβέρνηση και τα ξένα και ντόπια αφεντικά της. Υπερασπίζονται συνολικά το δικαίωμα όλης της εργατικής τάξης στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή. Δίνουν μαθήματα συλλογικότητας και αισιοδοξίας, ξανανιώνουν την πίστη όλων μας στη δύναμη του αγώνα.

Αν αυτές οι γυναίκες έχουν καταφέρει να γίνουν τέτοιο «α«αγκάθι» για τις δυνάμεις του κεφάλαιου και της αντίδρασης, μπορούμε όλοι καθαρά να αντιληφθούμε τη δύναμη που κρύβει η εργατική τάξη στο σύνολό της. Δύναμη που το σύστημα φροντίζει είτε να την απαξιώνει είτε να την αποπροσανατολίζει μέσα σε κάθε είδους αυταπάτες.

Δεν το έχουν βάλει κάτω οι καθαρίστριες παρά την άγρια καταστολή και τα βίαια χτυπήματα που έχει δεχτεί ο αγώνας τους. Το αντίθετο, μάλιστα! Έχουν πεισμώσει ακόμη πιο πολύ, έχουν ατσαλωθεί, είναι ακόμη πιο σίγουρες ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Και αυτό τους το αποδεικνύει και η συμπαράσταση που δέχονται καθημερινά. Συμπαράσταση που πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση απεγνωσμένα αναζητά μια δικαστική απόφαση υπέρ της ώστε να βρει ένα νέο άλλοθι για να χτυπήσει τον αγώνα αυτό.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να στηρίξουν μαζικά και με κάθε τρόπο τον αγώνα των ηρωικών καθαριστριών. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολειό, να παρθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον αγώνα αυτό. Γιατί είναι ένας αγώνας σπουδαίος, ένας αγώνας δικός μας, όλων μας. Γιατί είναι ένας αγώνας που μπορεί και πρέπει να νικήσει!

– ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ!

– ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ!

– ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

– ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!

untitled
Τηλ. 210 3303639, 210 3303348 • www.kkeml.gr • simea@kkeml.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *