Ανακοίνωση ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων για την αυτοαξιολόγηση

image002Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που εδώ και αρκετό καιρό αντιστέκονται σθεναρά στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Ένας αγώνας που ξεκίνησε με τη μαζική άρνηση των συλλόγων των διδασκόντων να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με τις παραιτήσεις δύο Διευθυντών, τις δηλώσεις μη συμμετοχής και που σήμερα συνεχίζεται με την άρνηση των συλλόγων να εγκρίνουν εκθέσεις των ομάδων εργασίας οι οποίες προέκυψαν από τη ιδιόμορφη αυτή πολιτική επιστράτευση.
Ήδη στα Χανιά αρκετοί σύλλογοι διδασκόντων υιοθέτησαν το πρακτικό της ΕΛΜΕ ή της ΔΟΕ, ενώ σε αρκετούς άλλους, παρά τους χειρισμούς και την τρομοκρατία που ασκήθηκε από μερίδα διευθυντών, καταγράφηκε ισχυρή αντίδραση κατά της αυτοαξιολόγησης, μιας διαδικασίας που διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους που θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα να αρνηθούν να εγκρίνουν οποιαδήποτε έκθεση αυτοαξιολόγησης και να στηρίξουν την πρόταση της ΕΛΜΕ.

Συνάδελφοι, η αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου έχει ήδη επιδεινώσει δραματικά τους όρους εργασίας μας στο δημόσιο σχολείο (μισθοί, εργασιακές σχέσεις κλπ). Τον επόμενο Σεπτέμβριο, με τη διαδικασία της αξιολόγησης, δρομολογούνται απολύσεις εκπαιδευτικών από τη δεξαμενή του 15% που θα κριθούν ανεπαρκείς λόγω των εκθέσεων των διευθυντών και των σχολικών συμβούλων.
Τώρα είναι η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας αρνούμενοι την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση και να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και την εργασία μας.
Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να συνταχθούν με τους συναδέλφους τους και να μη στελεχώσουν το μηχανισμό των απολύσεων στο δημόσιο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *