Μια μεθόδευση της εργοδοσίας στον Καφενέ Μυρσίνη

IMG_20131103_105857Ούτε βήµα πίσω και ακούστε το καλά
Η τροµοκρατία σας δεν µας στάµατα!!!

Ακόμη μια μεθόδευση της εργοδοσίας στον Καφεναί και πλέον Μυρσίνη, έπεσε στο κενό, στην προσπάθεια της να μας τρομοκρατήσει, ώστε να σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε εμείς οι εργαζόμενοι – απολυμένοι εδώ και 9 μήνες.

Μετά τις αγωγές που κατέθεσε η εργοδοσία σε βάρος των τεσσάρων εργαζομένων – απολυμένων που αγωνιζόμαστε και σε 4 Μέλη του Συνδικάτου μας, ΣΕΤΕΠΕ (εκ των οποίων οι 2 είναι μέλη του Δ.Σ.) ζητώντας συνολικά 140.000 ευρώ, σειρά πήραν πάλι οι μηνύσεις, στην τακτική της εργοδοσίας!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6/6/2014 και μετά το τέλος της προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έναντι του καταστήματος, περί της 22:30, η εργοδοσία στον Καφεναί και πλέον Μυρσίνη κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, σε 4 άτομα (2 εργαζόμενους και 2 αλληλέγγυους).

Η ψευδομήνυση ήταν μεθοδευμένη και εκδικητική! Η «αφορμή» ήταν ότι μετά την κινητοποίηση κάποιοι εργαζόμενοι, μέλη του Συνδικάτου και αλληλέγγυοι, κάθισαν σε κατάστημα σε κοντινή απόσταση από την Μυρσίνη για να πιουν ένα ποτό. Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη την σταθερή και ορατή παρουσία τους, έσπευσε να κάνει την ψευδομήνυση στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και να φωνάξει την αστυνομία, όπου συνέλαβε μέσα από την καφετέρια μια συναδέλφισσά μας, όπου οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Εδώ δημιουργείτε το εξής ερώτημα:

Γιατί η μήνυση δεν κατατέθηκε πιο πριν ή κατά την διάρκεια της κινητοποίησης; Για τον εξής απλό λόγο: ότι στόχος της εργοδοσίας ήταν να πετύχει μια σύλληψη!

Η συναδελφισσά μας, οδηγήθηκε σήμερα 7/6 στον εισαγγελέα για να τις απαγγελθούν κατηγορίες! Όμως η μεθόδευση της εργοδοσίας στον Καφεναί και πλέον Μυρσίνη έπεσε στο κενό. Ο εισαγγελέας όχι μόνο δεν απήγγειλε κατηγορίες, όχι μόνο δεν όρισε τακτική δικάσιμο, αλλά κρίνοντας το περιεχόμενο της ψευδομύνησης γενικόλογο και ασαφές(και ποιος δεν θα ζήλευε αυτό το 40σελιδο παραλήρημα – αστυνομικό μυθιστόρημα) και την διαδικασία του αυτοφώρου «προβληματική», έστειλε την υπόθεση στον πταισματοδίκη για να διεξάγει έρευνα και τα σχετικά… Η συναδέλφισσά μας αφέθηκε τελικά ελεύθερη περί της 15:00.

Το συμπέρασμα είναι ότι η εργοδοσία στον Καφεναί και πλέον Μυρσίνη έχει στήσει μια βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών ώστε να μας τρομοκρατήσει. Προτιμάει να δίνει 100στάευρα σε μηνύσεις, αγωγές και δικηγορικά έξοδα παρά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Χαρακτηριστική ήταν και η στάση της Αστυνομίας στο Α. Τ. Λευκού Πύργου όπου δεν άφησαν στην συναδελφισά μας να δει και διαβάσει το περιεχόμενο της μήνυσης! Όπως επίσης ότι το παράβολο των 100 ευρώ πληρώθηκε εκ των υστέρων από την εργοδοσία, την ώρα που αφέθηκε ελεύθερη η συναδέλφισσά μας.

Τέλος καλούμε σήμερα (και όχι μόνο) όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, τον λαό της Θες/νίκης να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας 21:00 Τσιμισκή με Εθνικής Αμύνης.

Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει!

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον ΚΑΦΕΝΑΙ – ΜΥΡΣΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *