Ξεσηκώνεται η Φιλαδέλφεια ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του Μελισσανίδη

image002Ξεσηκωμός ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του Μελισσανίδη επικρατεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι λίγοι εύψυχοι τηςΠρωτοβουλίας Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που ξεκίνησαν την κινητοποίηση και αντιμετώπισαν τη βία του «ιδιωτικού στρατού του προέδρου», όταν οργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, έγιναν πολλοί. Συλλογικότητες και άτομα από τη Φιλαδέλφεια, τη Χαλκηδόνα και τις γύρω περιοχές, μετά από δύο μεγάλες συσκέψεις που έγιναν στο χώρο της Κατάληψης «Στρούγκα», συγκρότησαν ένα ευρύ Συντονιστικό και καλούν ήδη στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (δημοσιεύουμε την αφίσα και το κάλεσμα).

Το νερό πλέον μπήκε στ’ αυλάκι. Ο φόβος από τις απειλές των ανεγκέφαλων τραμπούκικων ορδών παραμερίστηκε από το θάρρος των πρωτοπόρων και τη δύναμη που γεννά η συλλογικότητα και όλα δείχνουν ότι για δεύτερη φορά θα αποτύχουν τα σχέδια εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε περιβάλλοντα χώρο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Πλέον, ο λαός της πόλης μπορεί να εκφράσει –και θα το κάνει– αυθεντικά τη βούλησή του να προστατέψει έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.
Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι απούσα από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να διαφωνεί με την κεντρική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Μελισσανίδη, υφίσταται τις νουθεσίες του γραμματέα Βίτσα, που στάλθηκε για να συνετίσει τα μέλη του.

Και κεντρικά στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σοβεί μια κρίση. Πέρα από το βουλευτή Β. Αποστόλου, που εξέφρασε τη διαφωνία του στη Βουλή, είναι πολλοί αυτοί (ακόμη και ο Γ. Μηλιός) που τοποθετούνται δημόσια ενάντια στα κρυφά παζάρια με τον Μελισσανίδη και στη σύναψη συμφωνίας μαζί του, ενάντια στη θέλητη του λαού της Φιλαδέλφειας. Το θέμα έχει φτάσει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποδεσμευτούν από τη συμφωνία με τον Μελισσανίδη, να δηλώσουν την αντίθεσή τους συνολικά στο νομοσχέδιο και να σταματήσουν τη μαύρη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση. Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουν και αυτοί την οργή του λαού της Φιλαδέλφειας. Ο κόσμος έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του, δεν παραμυθιάζεται και δεν συγχωρεί.

Ανοιχτό κάλεσμα σε συζήτηση για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής»

Πέμπτη 19 Ιουνίου, 7 μμ, Πλατεία Πατριάρχου

Το Αλσος μας σε κίνδυνο, η πόλη μας υπό απειλή

Προς όλους τους κατοίκους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Από την Πέμπτη 29 Μάη ξεκίνησε να συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής», το οποίο εμπεριέχει άρθρα που πλήττουν άμεσα την περιοχή μας και συγκεκριμένα την πόλη μας που παύει πλέον να θεωρείται αμιγής τόπος κατοικίας ενώ ο πολύτιμος θησαυρός της, το Aλσος μας, παραδίδεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη.

Ειδικότερα:

– Με τα άρθρα 8, 9 και 11 ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συμπεριλαμβάνεται στην Χωρική Υποενότητα Κεντρικής Αθήνας, όπου «προβλέπεται να αναπτυχθούν δραστηριότητες επιτελικής διοίκησης, χρηματοπιστωτικές, γραφείων και εδρών επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού» και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζονται ως ένας πληθυσμός που πρέπει να «συγκρατηθεί», μιας και η γειτονιά μας θα χάσει τον χαρακτήρα της, ως περιοχή κυρίως κατοικίας.

– Με τα άρθρα 18 και 19 του νομοσχεδίου το Aλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας, η διαχείριση του οποίου στη συνέχεια θα περάσει από το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής». Το άλσος δεν θα υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά ενός φορέα που θα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

– Με τα άρθρα 81 και 82 αποχαρακτηρίζεται -με κατάφωρα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις- ο δασικός χαρακτήρας του Aλσους, καθώς παραχωρούνται άμεσα 6 στρέμματα και στη συνέχεια άλλα 23 στρέμματα (5% της συνολικής έκτασης του Aλσους) «για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Την ίδια μέρα που αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα οδηγούνταν προς ψήφιση στη Βουλή, η Πρωτοβουλία Κατοίκων επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με αυτό το φλέγον ζήτημα για την περιοχή μας. Διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί καθώς διαλύθηκε με τη βία και τις απειλές κατά της ζωής των συμμετεχόντων αλλά και τις απειλές περί εμπρησμού του άλσους, από ορδές οργανωμένων τραμπούκων, κατ’ εντολή συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη μας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.

Το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας, να συζητάμε, να αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις τους ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 7μμ, σας καλούμε όλους και όλες στην Πλατεία Πατριάρχου για να ασκήσουμε αυτό μας το δικαίωμα.

Να μην επιτρέψουμε να γίνει η πόλη και το Aλσος αυλή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Να αποφασίσουμε εμείς για την πόλη μας, για το Aλσος μας, για τις ζωές μας.

Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών
ΚΟΝΤΡΑ – ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 ΙΟΥΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *