Οι καθαρίστριες και τα σκουπίδια

katharistrΟι καθαρίστριες – δουλειά τους είναι – τα βάζουν με τα σκουπίδια. Κατά κανόνα, όταν έχουν να κάνουν με σκόνες και λάσπες, τα βγάζουν πέρα. Υπάρχουν όμως κάποιοι λεκέδες που φαίνονται ανίκητοι, κάποια σκουπίδια που στοιβάζονται, βουνά τεράστια… Με κάτι τέτοιους λεκέδες, με κάτι τέτοια σκουπίδια έχουν να αναμετρηθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών…

Τα ΜΑΤ των υπουργών ΠΡΟΠΟ (Προστασίας του Πολίτη), παρά τις τρομακτικές εξαρτύσεις τους, τα ρόπαλα, τις ασπίδες και τα ψεκαστήρια τους, δεν είναι παρά η σκόνη που σκεπάζει τα πραγματικά σκουπίδια. Τα σκουπίδια που συσσωρεύονται και πνίγουν όχι μόνο τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Μιλώντας για σκουπίδια, αν θέλει κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομά τους, θα πρέπει να αναφερθεί στις κυβερνήσεις (και τους βουλευτές) που ψήφισαν τα μνημόνια, έφεραν τις τρόικες και εφαρμόζουν «νόμους» οι οποίοι απολύουν (ομαδικά), κόβουν μισθούς, περικόπτουν συντάξεις, αφήνουν ανθρώπους στο δρόμο.

Πρόκειται για τα σκουπίδια ενός παραπαίοντος συστήματος και των μηχανισμών του, των οποίων το μόνο μέλημα είναι να αναπαραχθεί ακόμη κι αν καταβροχθίσει όχι μόνο τις καθαρίστριες, αλλά όλον τον κοινωνικό ιστό. Αυτό δηλαδή που συνθέτει μια πολιτεία η οποία έχει υποχρέωση να παρέχει ίσες ευκαιρίες στην ασφάλεια, την παιδεία, την υγεία, την εργασία. Για όλους – και για τις καθαρίστριες, φυσικά. Δεν είναι προφανώς τυχαίες οι δυο παρακάτω αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

10433215_656184441128047_4664187747478918239_nΠρώτη απόφαση: Στις 12/6/2014 ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Ένα μήνα πριν, στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή εκτέλεση της κρίσης του. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης. Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Οικονομικών δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει προσωρινά τις καθαρίστριες.

Δεύτερη απόφαση: Στις 4/6/2014 αθωώθηκε και από το εφετείο ο πλοίαρχος του Ετζίαν ΙΙΙ του Μελισσανίδη, που κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο καυσίμων. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν παρέστη στη διαδικασία!

Αυτές οι δύο αποφάσεις, για άσχετες (από πρώτη άποψη) υποθέσεις βοηθούν ίσως όποιον επιθυμεί να συλλογιστεί πάνω στο πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει όχι μόνο η ομάδα των απολυμένων καθαριστριών, αλλά ολόκληρη η κοινωνία.

Μια κοινωνία η οποία, όσο σιωπά φοβισμένη, θα έχει να αντιμετωπίσει την αποθράσυνση των μηχανισμών οι οποίοι υπάρχουν και λειτουργούν για να επιβάλλουν το δίκαιο του ΔΝΤ.

Η εμπέδωση του φόβου και η υπογράμμιση της ματαιότητας των αγώνων είναι ο λόγος για τους οποίους το κράτος και οι μηχανισμοί του λειτουργούν σαν σκουπίδια. Τα έχουν βάλει, όμως, με καθαρίστριες…

Πηγή: Δηµήτρης Μηλάκας – “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *