ΜΕΤΑ: Οι φυγόκεντρες δυνάμεις και οι δυνάμεις της αδράνειας και της συνήθειας της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ ΑΔΕΔΥ

metasketoΑπάντηση του ΜΕΤΑ στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ ΑΔΕΔΥ

Χαιρετίσουμε την επανεμφάνιση – μετά από πολύμηνη απουσία – των εκπροσώπων της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ στην ΑΔΕΔΥ, έστω και με μια ανακοίνωση, με τίτλο: «Τα μαθηματικά του ΜΕΤΑ και η ακύρωση των νόμων της φυσικής!», ελπίζοντας πάντως να μην επανεμφανιστούν πάλι μετά τις θερινές τους διακοπές, γιατί στη φυσική, όπως θα γνωρίζουν υπάρχουν και άλλοι νόμοι, όπως της αδράνειας, της βαρύτητας και των φυγόκεντρων δυνάμεων!

Θα περιμέναμε όμως η παρέμβαση τους αυτή να είχε ως περιεχόμενο των αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, να καταγγείλουν την απελευθέρωσή τους στον ιδιωτικό τομέα και τις νέες περικοπές των συντάξεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Θα περιμέναμε επίσης να αναφερθούν στις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους διοικητικούς των ΑΕΙ, τους καθηγητές Τ.Ε, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους απολυμένους των υπουργείων. Για τις επίμονες κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων που χλευαστικά και ξεδιάντροπα αποκαλούν «μνημόσυνα». Απόντες εδώ και μήνες από κάθε κοινωνικό αγώνα, πολλές φορές υπονομεύοντάς τους ή απλά παρακολουθώντας από παρακείμενα καφενεία.

Οι ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και στη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την ΑΔΕΔΥ θα έπρεπε να τους κάνει λιγότερο αλαζόνες. Η γενική απαξίωση των συνδικάτων και η κοινωνική καταστροφή που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία, είναι έργα δικά τους και αυτών που στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια. Ας κατανοήσουν όμως πως δεν είναι σε θέση πλέον να επιβάλλουν όρους και εξωπραγματικές απαιτήσεις που προσβάλλουν, συν τοις άλλοις, τους εργαζόμενους.

Αν όμως αυτοί έχουν πάθει vertigo, τους υπενθυμίζουμε, πως η κυβέρνηση που διεξάγει την επίθεση ενάντια στην κοινωνία αποτελείται από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αφιερώνουν την κριτική τους. Προφανώς μετά από την αδιέξοδη περιπλάνηση στην «αυτονομία» και την «ανεξαρτησία», κρυπτόμενοι προκειμένου να διασωθούν από την οργή των εργαζομένων, αποφάσισαν να επανεμφανιστούν, μετά τις εκλογές, ως εκπρόσωποι πλέον του Βενιζέλου στο χώρο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το ΜΕΤΑ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και στη κρισιμότητα των στιγμών και μπροστά στην επιχειρούμενη υπονόμευση της ΑΔΕΔΥ από τους εκπροσώπους των κυβερνητικών παρατάξεων, κατέθεσε μια ρεαλιστική πρόταση διεξόδου που μπορεί να εγγυηθεί ταυτόχρονα την ενότητα και την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ έχουν αυτοχρισθεί «κληρονόμοι» των συσχετισμών του συνεδρίου. Οι εμμονικές συμπεριφορές τους δεν αφορούν τους εργαζόμενους, ας ασχοληθούν με αυτό οι διάφορες εκδοχές της ΠΑΣΚ που προέκυψαν μετά το συνέδριο. Μέχρι τότε θα περιμένουμε περισσότερη μετριοφροσύνη και σύνεση και φυσικά ενεργή παρουσία στους αγώνες των εργαζομένων.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης-σφαγείου και για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και θα επιμένουμε, ταυτόχρονα, στο να δοθεί διέξοδος στο θέμα της εκλογής προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, που θα παίρνει υπόψη τα αποτελέσματα του συνεδρίου, την καθημερινή παρουσία και δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και την ΑΔΕΔΥ και τις πραγματικές διαθέσεις και ανάγκες των εργαζομένων.

15-06-2014

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ έχει ως εξής:

Τα μαθηματικά του ΜΕΤΑ και η ακύρωση των νόμων της φυσικής!

Το ΜΕΤΑ (μετάλλαξη της παλιάς Αυτόνομης Παρέμβασης, με στόχο να αποτελέσει το βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, όταν και εάν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυβέρνηση), κατά τη χθεσινή (μία ακόμα) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με θέμα τη συγκρότηση προεδρείου, επιχείρησε για ακόμα μία φορά να “καταλάβει” τη θέση του Προέδρου, ανεπιτυχώς, καθώς η προσπάθεια μεθόδευσης μειοψηφικής συσπείρωσης, που επετεύχθη παρασκηνιακά με την ανοχή των Συσπειρώσεων, “σκόνταψε” στην από μέρους μας σαφή και καθαρή ΣΤΑΣΗ ΡΗΞΗΣ με τέτοιου είδους πρακτικές.

Αμέσως μετά, προχώρησε στη δημοσίευση μίας ανακοίνωσης-ρεσιτάλ “ακύρωσης του νόμου της βαρύτητας” στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την ΠΑΣΚ-ΑΔΚ ότι λόγω “ηγεμονικής εμμονής”, εμπόδισε τη συγκρότηση προεδρείου, διά της αποχωρήσεώς της από τη συνεδρίαση. Και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Με ποιο τρόπο η ΠΑΣΚ-ΑΔΚ τορπίλισε τη συγκρότηση προεδρείου, αφού με την αποχώρησή της δεν κινδύνευσε η απαρτία και συνεπώς η εκλογή προεδρείου;

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ είχε ένα και μόνο διακαή στόχο: Να αποκρύψει την τεράστια ευθύνη του για την πλήρη λειτουργική διάλυση της ΑΔΕΔΥ, ολόκληρο το τελευταίο 6μηνο από το Συνέδριο και μετά, όταν ξαφνικά “ανακάλυψε”, έπειτα από χρόνια συμμετοχής στα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, φανταστικούς εχθρούς – δήθεν θύλακες “κυβερνητικού συνδικαλισμού”, χωρίς τους οποίους όμως δεν τολμά ούτε καν τη διαδικασία για συγκρότηση προεδρείου να διενεργήσει!
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ:

1. Σε μια πρωτοφανή (τουλάχιστον για τα εσωτερικά της ΑΔΕΔΥ) κρίση αλαζονικής αυταρέσκειας και προσπάθεια οικειοποίησης και μονοπώλησης κάθε έννοιας αγωνιστικότητας, το ΜΕΤΑ στην ανακοίνωσή του αυτοβαφτίζεται ως “πρώτη” δύναμη στα Συνδικάτα (από τρίτη, βάσει των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου), καθώς επίσης και ως πόλος συσπείρωσης δυνάμεων (!!!) και μάλιστα “κατά γενική ομολογία” (αναρωτιόμαστε από ποιους;;;).

Έπειτα, ασφαλώς, από ένα τέτοιο κρεσέντο, εμάς δεν μας μένει παρά να τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Κατανοούμε, δε,ότι δεν υπάρχει για εκείνους γλυκύτερο όνειρο από το “να τηλεφωνείς στον εαυτό σου και να απαντάς ο ίδιος, ώστε να ξυπνάς χωρίς να σε ταλαιπωρεί η φωνή κανενός άλλου” και ιδιαίτερα η αγωνιώδης κραυγή των ίδιων των εργαζόμενων που τούτες τις ώρες στενάζουν.

2. Επιπλέον, σε μία σπάνια επίδειξη ανευθυνότητας, πρόχειρα και αβασάνιστα “ανοίγει” θέμα πραγματοποίησης καταστατικού και ταυτόχρονα εκτάκτου εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου στην ΑΔΕΔΥ, την ώρα που αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί τους νωπούς ακόμα, υπαρκτούς συσχετισμούς, που το καταγράφουν ως ΤΡΙΤΗ δύναμη. (Παρεμπιπτόντως, αναρωτιόμαστε σε ποια μονάδα και κλίμακα μέτρησης θα αποφασίσει να μετρήσει, προκειμένου να “εξασφαλίσει” το 75% που απαιτείται για κάθε καταστατική αλλαγή).

Εκείνο όμως που πραγματικά μας προβληματίζει και μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι το ΜΕΤΑ δείχνει να αγνοεί τα σοβαρά ζητήματα που εκ των πραγμάτων τίθενται από μία ενδεχόμενη σύνδεση καταστατικού και έκτακτου εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου: Την πιθανότητα εμπλοκής σε δικαστικές-νομικές περιπέτειες ή ακόμα και το ενδεχόμενο μιας απόπειρας κρατικής – νομοθετικής παρέμβασης στα Συνδικάτα. Εκτός βεβαίως εάν θεωρούν ότι ως τότε, Κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς κάθε κυβερνητική παρέμβαση καθαγιάζεται και γίνεται αυτομάτως αποδεκτή, καθ’ ότι “αριστερή”.

3. Παράλληλα, προσπαθεί να αυτοπροβληθεί ως η δύναμη που έβαλε την ΑΔΕΔΥ στον δρόμο της αγωνιστικότητας, μόλις το τελευταίο εξάμηνο, την ώρα που πέραν της οργανωτικής και λειτουργικής διάλυσης που έχει προκαλέσει στην Οργάνωση, εμμένοντας στην προσπάθεια διαστρέβλωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και της απόφασης των ίδιων εργαζομένων να την κατατάξουν ως ΤΡΙΤΗ δύναμη στην ΑΔΕΔΥ, αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να δεσμευτεί σε στόχους, θέσεις, προγραμματικό πλαίσιο, ολοκληρωμένο και με ορίζοντα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης. Για του λόγου το αληθές σημειώνουμε ότι έχουμε εξ αρχής καταθέσει και δημοσιεύσει σχετικό προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο εντέχνως αποφεύγει σε κάθε Εκτελεστική Επιτροπή και κάθε Γενικό Συμβούλιο, ακόμα και να συζητήσει.

Κι έπειτα από όλα αυτά, το ΜΕΤΑ “σταματά” τους αγώνες επιμέρους ομάδων και κλάδων (αφού ψηφίζει και υλοποιεί συλλαλητήρια επετειακού πλέον χαρακτήρα) όχι για λόγους τακτικής με στόχο τη νίκη των εργαζομένων, αλλά με τρόπο μετατροπής τους σε εκλογικές δεξαμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε κλιμάκωση και συνέχισή τους αποτελεί για εκείνους “αριστερή επιταγή” που θέλει υπογραφή Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιωθεί… (!) Την ίδια στιγμή ουδόλως τους ενοχλεί ότι το τελευταίο 6μηνο, σε περιβάλλον διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, η απαξίωση της ΑΔΕΔΥ στα μάτια των εργαζομένων συνεχώς αυξάνεται, εξαιτίας της έλλειψης οργάνωσης των αγώνων και συσπείρωσης των εργαζομένων. Αλλά, γι’ αυτα φταίνε πάντα οι ΑΛΛΟΙ…

Επειδή τελικά το ΜΕΤΑ δεν “βολεύεται” ούτε με προγραμματικό-αγωνιστικό πλαίσιο λειτουργίας του προεδρείου, ούτε με αντιπροσωπευτικό-λειτουργικό προεδρείο, ενώ ταυτόχρονα δεν του “βγαίνει” ούτε το στενό – ελεγχόμενο και κατά τα άλλα “αγωνιστικό” ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ να πάρουν το λόγο οι εργαζόμενοι.

Η περίοδος χάριτος τελείωσε!

Εμείς ανοίγουμε διάλογο, ενημερώνουμε, καλούμε σε μια νέα αγωνιστική – κινηματική – αυτόνομη συστράτευση, γιατί ΤΩΡΑ οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τη ΡΗΞΗ με κάθε μορφής γραφειοκρατία.

Εμείς, μαζί με το Δίκτυο Aυτόνομων Αγωνιστικών Δημοκρατικών Σχημάτων και Κινήσεων Εργαζομένων στο Δημόσιο, όσο το ΜΕΤΑ θα αναζητεί το “μετά” σε ατέρμονες και χωρίς αρχές διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση μειοψηφικού Προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ, προχωράμε σε συνδιασκέψεις σε κάθε Περιφέρεια έως τις 10 Οκτωβρίου, με ανοικτές στους εργαζόμενους διαδικασίες συμμετοχής και σε Συνέδριο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου για μια δυνατή, αυτόνομη, πραγματικά αληθινή και δομική αναμόρφωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, μακριά από την σπατάλη σε διαιρετικές, διασπαστικές και περιττές για τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους καταστάσεις.

Εμείς μαζί. Όλοι και Όλες. Και πάλι μπροστά. Για να σηκώσουμε ψηλά το συνδικαλιστικό κίνημα. Για να φθάσουμε ενωτικά-οργανωμένα-ασυμβίβαστα στην Νίκη.

ΠΑΣΚ ΑΔΚ ΔΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *