Παλαιστινιακή βραδιά” -Πέμπτη 19/6 στις 8 μμ στα γραφεία του Δικτύου -Πλατεία Κ. Παλαμά

Πρόσκληση

“Παλαιστινιακή βραδιά”

image002Σας καλούμε την Πέμπτη 19/6 & ώρα 8 μμ στα γραφεία μας, στην πλατεία Κ. Παλαμά (Μιλτιάδου 29 ΕΔΩ) σε μια βραδιά αφιερωμένη στους αγώνες των Παλαιστινίων, 66 χρόνια μετά την έναρξη της εθνοκάθαρσης εναντίον τους.
Ας δηλώσουμε την υποστήριξή μας σε αυτόν τον περήφανο λαό, συζητώντας, ακούγοντας τη μουσική του και απολαμβάνοντας τους χορούς του.
Κοντά μας θα είναι και ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Χάλεντ Μπαρακάτ.

Η παρουσία μας είναι ένδειξη τιμής και αλληλεγγύης στον ακατάβλητο αγώνα του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου

Φέτος οι Παλαιστίνιοι μετρούν 66 χρόνια από τη Νάκμπα (Καταστροφή) του 1948, όταν οι Σιωνιστικές ένοπλες δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Βρετανικό αποικιακό καθεστώς ίδρυσαν το κράτος του Ισραήλ στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής Παλαιστίνης. Αυτό ήταν επακόλουθο της υπόσχεσης που είχε δοθεί από τους Βρετανούς αποικιοκράτες στις Εβραϊκές σιωνιστικές οργανώσεις να ιδρύσουν το κράτος τους στην Παλαιστίνη. Η υπόσχεση βασίστηκε στον καλλιεργημένο μύθο “μια γη χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη”!

Δυο από τα πιο σημαντικά και καταστροφικά γεγονότα για τους Παλαιστινίους που ακολούθησαν ήταν:

1. Η εγκαθίδρυση το 1948 του κράτους του Ισραήλ πάνω στο 78% του Παλαιστινιακού εθνικού εδάφους και η προγραμματισμένη εθνοκάθαρση που υπέστησαν (και συνεχίζουν να υφίστανται) περισσότεροι από 750.000 αυτόχθονες κάτοικοι της Παλαιστίνης, που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στα γειτονικά αραβικά κράτη και σε όλο τον κόσμο.

2. Η προσάρτηση από το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967, του υπόλοιπου των Παλαιστινιακών εδαφών (Δυτική Όχθη και Γάζα), μετατρέποντας του Παλαιστίνιους σε κατεχόμενο λαό, που έκτοτε αγωνίζεται με όλους τους τρόπους για την απελευθέρωσή του, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί κανένα από τα νόμιμα και αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ δικαιώματα των Παλαιστινίων. Οι κατά καιρούς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ουδέποτε τηρήθηκαν από το Ισραήλ με την διαρκή ανοχή της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Παρότι γίνονται προσπάθειες εξωραϊσμού του, το αποκρουστικό πρόσωπο της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής, αποκαλύπτεται σε κάθε ευκαιρία όταν συνεχίζει αδιάλειπτα να εποικίζει παράνομα την Δυτική Όχθη με δεκάδες χιλιάδες φανατικούς Εβραίους έποικους, να γκρεμίζει εκατοντάδες σπίτια Παλαιστινίων, να καταστρέφει αγροτικές καλλιέργειες και να ξεριζώνει δέντρα, να κατάσχει χιλιάδες στρέμματα παλαιστινιακής γης, να εγκαθιστά εκατοντάδες σημεία ελέγχου, να οικοδομεί το επαίσχυντο τείχος, να οργανώνει νυχτερινές επιδρομές συλλαμβάνοντας χιλιάδες και σκοτώνοντας εκατοντάδες αθώους, μεταξύ τους και παιδιά. Το αίμα των χιλιάδων θυμάτων στη Γάζα είναι ακόμα νωπό.

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού Παπάγου τιμά τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για Απελευθέρωση και εκφράζει την υποστήριξη του .

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *