Παταγώδη αποτυχία του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της αξιολόγησης

Ακυρώθηκαν όλα τα σεμινάρια!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ-ΝΤΡΙΩΝ

ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

image002Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της αξιολόγησης σε 55 διαφορετικά σημεία της Αττικής, με στόχο να γίνουν λόγω της μεγάλης διασποράς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε σωματείο είχε τουλάχιστον τρία κέντρα να παρέμβει μιας και εκεί καλούνταν διευθυντές από σχολεία του. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και η ικανότητα του σωματείου να οργανώσει και να συντονίσει τις συγκεντρώσεις, ακύρωσε τον υπουργικό σχεδιασμό!
Σημαντική η συμμετοχή στην απεργία και των διευθυντών που καλούνταν στα σεμινάρια. Φυσικά, δεν απήργησαν όλες και όλοι. Υπήρξαν διευθυντές και διευθύντριες, που θέλησαν να επιμορφωθούν για τους τρόπους που θα μας καρατομήσουν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε καλά ότι η μάχη αυτή είναι δύσκολη. Έχουμε απέναντί μας τη κυβέρνηση, την Ε.Ε., που για λογαριασμό του κεφαλαίου, προωθούν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Όμως έχουμε τη δύναμη. Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 3000 Σύλλογοι Διδασκόντων σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση πήραν απόφαση κατά της αυτοαξιολόγησης. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο βηματισμό. Συμμαχώντας με τους γονείς των μαθητών μας.

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τους Συλλόγους Διδασκόντων, που συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Που πήραν αποφάσεις ενάντια στη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εκθέσεων και στα σεμινάρια. Που δεν προχώρησαν στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το Υπουργείο, που δεν απάντησαν με βάση τους δείκτες. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή στρατηγική είναι προαποφασισμένη εδώ και καιρό. Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν για το τι θα γραφτεί μέσα στις εκθέσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αυτό που την ενδιέφερε πάση θυσία ήταν να απαντήσει ο κλάδος με βάση τους δείκτες.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Με πείσμα, αγωνιστική αισιοδοξία, να δώσουμε και αυτή τη μάχη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ καθιστά σαφές ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης.

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να επιδείξουν την ίδια δυναμική και συνεπή στάση που επέδειξαν με το να ακυρώσουν, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Α.Ε.Ε. και να μη πάρουν μέρος στη φαιδρή διαδικασία «επιμόρφωσης» εξ’ αποστάσεως.

Απεργιακή συμμετοχή Διευθυντών – ντριών στα σεμινάρια:
3ο,6ο, 7ο , 13ο , 15ο,20ο,21ο,27ο,30ο,32ο, 33ο, 40ο,45ο, ΕΙΔΙΚΟ,

Οι Δ/ντές των 1ου , 5ου, 39ου και 49ου είχαν άδεια.
Το ποσοστό των συναδέλφων στη στάση κυμάνθηκε γύρω στο 30%.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                  ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *