Οδοιπορικό Μνήμης και Τιμής

17316_406687536097150_737052622_n67 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη σφαγή 19 νεαρών κομμουνιστριών και ενός ακόμα κομμουνιστή, από τις παρακρατικές ομάδες των δοσιλόγων στα Κερδύλλια Όρη του νομού Σερρών. Οι φονευθέντες τίμησαν τη ζωή τους, συμμετέχοντας στην πάλη του λαού ενάντια στην Κατοχή και τους συνεργάτες της μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη συνέχεια.

Αυτό το Σάββατο 28 Ιούνη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης και αγωνιστή της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος της πόλης, Μόρφη Στεφούδη, γιού της δολοφονηθείσας Μαρίας Στεφούδη (“Ηλέκτρα”), θα πραγματοποιήσουμε οδοιπορικό μνήμης και τιμής στο χώρο του Μαρτυρίου, το όρος Κεδρύλλια Σερρών.

Η θυσία των αγωνιστριών από το μαύρο παρακράτος των ταγματασφαλιτών και των δοσιλόγων- πολιτικών προγόνων της Χρυσής Αυγής, αλλά και η ηρωική τους δράση απέναντι στους κατακτητές του Άξονα και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αποτελούν παρακαταθήκες αγώνα και παράδειγμα στάσης ζωής για όλους μας.

Με αγώνες τιμούμε όλους και όλες όσες αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό.

Αναχώρηση από το Άγ. Βενιζέλου (10:00 π.μ.)

Επιτροπή Αγώνιστών και Οργανώσεων της Αριστεράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *