Πολιτική βασανιστήριου απέναντι σε απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους

7BCCA52CC8D8FE0215D9525313DC0550Σήμερα το πρωί, πέντε πολιτικοί κρατούμενοι απεργοί πείνας μετεφέρθηκαν από τη φυλακή στο κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, επειδή κρίθηκε ότι εμφανίζουν ενδείξεις δεικτών υγείας που απαιτούν συστηματική ιατρική παρακολούθηση. Είναι οι Παναγιώτης Αργυρού, Μιχάλης Νικολόπουλος, Nίκος Ρωμανός, Γιάννης Μιχαηλίδης και Αργύρης Ντάλιος.

Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτικών κρατούμενων, η διευθύντρια του κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείου Μαρία Στέφη άσκησε πιέσεις να μην παραμείνουν στο «νοσοκομείο». Στην πτέρυγα όπου κρατούνται επέστρεψαν τους Γ. Μιχαηλίδη και Α. Ντάλιο.

Για τον Ν. Ρωμανό δεν γνωρίζουμε, αλλά τους Π. Αργυρού και Μ. Νικολόπουλο τους έβαλαν σε ένα κελί με άλλους κρατούμενους οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην απεργία πείνας!

Πριν λίγη ώρα, επικοινωνήσαμε με τον υπαρχιφύλακα του «νοσοκομείου» Σπέντζο Παναγιώτη και του είπαμε ότι αυτή η συμπεριφορά συνιστά βασανιστήριο σύμφωνα και με διεθνείς συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Περιμένουμε την απάντηση της φυλακής.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρατούμενων που προσχωρούν στην απεργία πείνας μεγαλώνει. Σύμφωνα με πρόσφατη επικοινωνία μας, στην Κέρκυρα οι απεργοί πείνας από 120 έγιναν 140, στο Μαλανδρίνο από 120 έγιναν 160, ενώ στη Λάρισα προσχώρησε στην απεργία πείνας μια ολόκληρη πτέρυγα και έτσι ο αριθμός των απεργών πείνας αυξήθηκε από 330 σε περίπου 500.

Πηγή: Εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *