4 χρονια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα

fokionΣτην αρχή ήθελαν να μας σώσουν μια και καλή. Να ρίξουν για παράδειγμα δηλητήριο στο νερό. Αλλά αυτό δεν είχε πλάκα. Άσε που δεν θα ήξεραν από ποιον να κόψουν μισθούς, συντάξεις, και ποιον να φορολογήσουν.

Δεν ήταν και της αισθητικής του Στρος Καν ο οποίος είχε μια τάση για άγριο σεξ και πειραματισμούς. Και το πειραματόζωο δεν τον εξολοθρεύεις.
Έτσι μας έσωσαν σταδιακά. Σε δόσεις.»

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχοντας συναίσθηση των περιστάσεων και τηρώντας την ιδεολογία της εξαφάνισε την ντροπή που λέγονταν «γενιά των 700». Πεντακόσια μικτά και πολλά είναι»
«Ο Σαμαράς μας λέει ότι έχει σχέδιο για να βγούμε από το μνημόνιο. Αλλά δεν μας το λέει. Τι φοβάται; Μήπως του κλέψουμε τα πνευματικά δικαιώματα;»
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Μικρός Φωκίων συνθέτει το παζλ των τεσσάρων μνημονιακών χρόνων. Οι ήρωες, τα κόμματα, οι αποφάσεις, τα ανά τρίμηνο μέτρα σωτηρίας. απογυμνώνονται μέσω της σατιρικής ματιάς και καυστικής πένας του συγγραφέα.
Στις μέρες που ζούμε η σάτιρα είναι η αναπνοή της ψυχής.
Μικρό Βιογραφικό

Ο Μικρός Φωκίων βιολογικώς γεννήθηκε πριν δεκάδες χρόνια, νοητικώς γεννήθηκε επί ισχυρής Ελλάδας του κινέζου, ιντερνετικώς γεννήθηκε επί κουρασμένου και τυπογραφικώς μόλις 4 χρόνια μΜ (μετά Μνημονίου).

Από το 2008 σχολιάζει, κρίνει, κατακρίνει μέσω του blog «Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα» ενώ έχει παρεισφρήσει στις σελίδες της εφημερίδας «ΤΟ ΧΩΝΙ» καταλαμβάνοντας μία σελίδα όπου κάθε Κυριακή «εγκληματεί» κατά συρροή αλλά όχι κατ΄ επάγγελμα.

Το 2006 είχε εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 fm».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *