Δυναμική η συγκέντρωση που είχαν καλέσει το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιφασιστικού χώρου

filadeldia-diadilosi-306x230«Γήπεδο και άλσος για όλο το λαό, κάτω το νέο ρυθμιστικό»

Δυναμική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων στη συγκέντρωση που είχαν καλέσει το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιφασιστικού χώρου για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει τη στήριξη των διατάξεων για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, επικαλούμενο έκτροπα ακραίων.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ η μαζική και ειρηνική πορεία στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, που διοργανώθηκε από το συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και από συλλογικότητες του αναρχικού και αντιφασιστικού χώρου για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η πορεία που συγκέντρωσε πάνω από 1.000 άτομα έφτασε στον ηλεκτρικό σταθμό στα Άνω Πατήσια, όπου διαλύθηκε ήρεμα.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Πατριάρχου ήταν περιφρουρημένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της λεωφόρου Δεκελείας.

Η κατάσταση ήταν σχετικώς ήρεμη, καθώς οι περίπου 500 φίλαθλοι της ΑΕΚ, που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση, παρέμειναν απομακρυσμένοι από την πλατεία, φωνάζοντας ωστόσο συνθήματα υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τη συγκέντρωση του συντονιστικού ξεχώρισαν τα συνθήματα:

«Από τη Φιλαδέλφεια ως τη Βραζιλία, αντίσταση στους μπράβους και στην τρομοκρατία»
«Γήπεδο και άλσος για όλο το λαό, κάτω το νέο ρυθμιστικό»
«Από τη Φιλαδέλφεια μέχρι τις Σκουριές, αντίσταση σε κράτος και καπιταλιστές»
«Μπέο, Μαρινάκη και Μελισσανίδη, η πόλη είναι η ζωή μας, Παλέρμο δε θα γίνει».

Στην πορεία συμμετείχαν συλλογικότητες, σωματεία, φορείς της ευρύτερης περιοχής απαντώντας στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν να επιβάλουν σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ΑΕΚ, εμποδίζοντας με αιματηρές επιθέσεις και προπηλακισμούς κάθε διάλογο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, τους όρους και τις επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου γηπέδου της ΑΕΚ.

Στη συγκέντρωση κάλεσαν μεταξύ άλλων, το Συντονιστικό Κατοίκων N. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, άτομα και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Στρούγκα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», η Γ’ ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα», η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία «Εκτός Σχεδίου», το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *