H ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ στηρίζει την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

http://www.latinlasnet.orgΗ Εργατική πάλη οικοδόμων στηρίζει την απεργία διαρκείας που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι του κλάδου ενάντια στο ξεπούλημα της ονομαζόμενης Μικρής ΔΕΗ . Το 2010 η ΔΕΗ διασπαστικέ σε τρεις εταιρείες : Μητρική ΔΕΗ. Φυσικό αέριο, λιγνίτικοι, πετρελαιακοί σταθμοί ,ορυχεία και υδροηλεκτρικοί σταθμοί . Το ΑΔΜΗΕ δίκτυο Μεταφοράς υψηλής τάσης μαζί με τα κέντρα κατανομής φορτίου .Το ΔΕΔΗΕ το δίκτυο χαμηλής τάσης που προς το παρόν παραμένει 100% στη ΔΕΗ.

Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκετε στα παζάρια για ξεπούλημα. Η Μητρική ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται μέσω της δημιουργίας μιας νέας εταιρίας Μικρή ΔΕΗ και περιέχει το 30 % ή 3.000 ΜW της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και 2.000.000 πελάτες . Η υπόλοιπη ΔΕΗ το 70% δεν σημαίνει ότι θα τη γλιτώσει . Σχεδιάζεται να πουληθεί μέσα στο 2015.

Το νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση αυτές τις μέρες είχε έρθει στη βουλή πριν τις εκλογές και πάγωσε λόγο αντιδράσεων και εκλογικής ζημιάς , τώρα το φέρνουν στο θερινό τμήμα της βουλής από το οποίο εξερούνται οι υφυπουργοί Παπαδόπουλος Μιχάλης και Πάρις Κουκουλόπουλος , βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας.

Ξένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια Γερμανικών , Γαλλικών και Ιταλικών συμφερόντων μαζί με Έλληνες βιομηχάνους (Μπόμπολας ,Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Περιστέρης κ.α.)οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην εγχώρια ηλεκτρική ενέργεια , απαίτησαν τον διαμελισμό της ΔΕΗ και την πώλησή της. Δεν συνέλαβαν το προηγούμενο διάστημα στη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος μιας και δραστηριοποιούνται 15 χρόνια στο χώρο .

Ιδιωτικές εταιρίες, Ενέργκα και Χελάς Πάουερ, έβγαλαν τεράστια κέρδη από την εμπορεία ρεύματος πήραν το χαράτσι ειδικό τέλος ακινήτων ,και τα δημοτικά τέλη και εξαφανίστηκαν .

Οι ιδιώτες που κατασκεύασαν δικές τους μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για αυτοπαραγωγή (Λάτσης και Μυτιληναίος) προτιμούν να παίρνουν φθηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ 43€ MW όταν το κόστος είναι 59€και το δικό το πουλάνε πανάκριβα στην ΔΕΗ και τον Ελληνικό λαό 150€ το MW.

Η απελευθέρωση και ο δήθεν ανταγωνισμός αυξάνουν τα τιμολόγια του ρεύματος γιατί ο στόχος των ιδιωτών είναι μόνο κέρδη. Οι εργαζόμενοι ,οι αγρότες , τα λαϊκά νοικοκυριά ως καταναλωτές ,είναι αυτοί που θα βγουν χαμένοι. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ παίρνοντας στους ιδιώτες ,θα κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, όσοι δεν απολυθούν με νέες μισθολογικές και ασφαλιστικές περιπέτειες παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα μαζί με το ελληνικό λαό. Ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα αποτελεί μονόδρομο. Η συμμέτοχη στον αγώνα κρίνει το μέλλον της ΔΕΗ. Είναι αγώνας ενάντια στις επιλογές της Ε.Ε., την κυβέρνηση του κεφαλαίου με τα μέσα ενημέρωσης στο πλευρό τους,

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα , αντικείμενο εκμετάλλευσης. Χρειαζόμαστε 100% δημόσια ΔΕΗ, κάτω από εργατικό και κανονικό έλεγχο. Κανένας ιδιώτης στην ηλεκτρική ενέργεια. Για μια ΔΕΗ που θα δίνει φτηνό ρεύμα στο λαό , θα αποτελεί λαϊκή περιουσία στην πορεία κοινωνικοποίησης και όχι τζάμπα ρεύμα στο κεφάλαιο.

Όχι στο ξεπούλημα , στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ .Αγώνας να μην περάσουν τα σχέδιά τους.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *