Άρχισε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ! ενημέρωση για εκδήλωση

καρΦεστιβάλ2014Ρατσισμός-Φασισμός: NO PASARAN!

Όλοι στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, 4-6/7/2014

Ο λαός στην Ελλάδα υποφέρει: ενώ δύο στους τρεις νέους είναι άνεργοι, στερούμαστε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, γενικευμένη η φτώχεια, νέα Μνημόνια και μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η οικονομική επίθεση συνοδεύεται από το κουρέλιασμα των δημοκρατικών κεκτημένων, την άγρια καταστολή όποιου αντιστέκεται, από τις Σκουριές ως τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Συνοδεύεται και από την προσπάθεια διάσπασης των θυμάτων αυτών των πολιτικών, δηλαδή όλων μας. Ο κρατικός ρατσισμός με τα άθλια σύγχρονα Νταχάου, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, όπου σημειώνονται κάθε τόσο απεργίες πείνας, αυτοκτονίες και εξεγέρσεις των ανήλικων κι ενήλικων κρατούμενων. Η στήριξη επιχειρηματιών, μίντια και βαθέος κράτους (βλ. στρατηγούς ευρωβουλευτές) στην ανοιχτά νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Εντάσσονται σε αυτήν την προσπάθεια να χωρίσουν έλληνες και αλβανούς, νέους και παλιούς εργαζόμενους, πτυχιούχους και μη πτυχιούχους, δημόσιους και ιδιωτικούς, άντρες και γυναίκες,.

Αλλά οι αντιστάσεις υπάρχουν, επιμένουν και κρατούν ανοιχτή την ελπίδα ανατροπής αυτής της κατάστασης. Από τις αντιφασιστικές πορείες που στρίμωξαν την ΧΑ μετά το φόνο Φύσσα και τις χιλιάδες που διαδήλωσαν πρόσφατα στο Pride Fest, μέχρι τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, 17 χρόνια τώρα, με τις δεκάδες συνδιοργανώτριες συλλογικότητες, συνεισφέρει σε αυτή την αγωνιστική παρακαταθήκη του κινήματος, που δεν αφήνει το σύστημα να επιβάλει όπως θα ήθελε τον αλληλοσπαραγμό των καταπιεσμένων και την κοινωνική ζούγκλα. Με σύνθημα “τα σύνορα δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, μα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς” θυμίζει φέτος ότι ο ρατσισμός κατά των μεταναστών είναι τελικά ρατσισμός κατά των φτωχών, ντόπιων και ξένων. Ότι αυτοί που μας στερούν τη ζωή κλείνοντας νοσοκομεία και υπογράφοντας Μνημόνια είναι οι ίδιοι που εκστρατεύουν στο Αφγανιστάν, που στηρίζουν τη χούντα της Αιγύπτου, που ενορχηστρώνουν τους πνιγμούς των γυναικόπαιδων στο Αιγαίο.

Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” σας καλεί το τριήμερο 4-6 Ιούλη, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, να συζητήσουμε για τα κοινά προβλήματα ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, χρώματος, όπως και για τις αντιστάσεις που πρέπει να χτίσουμε όλοι μαζί. Μόνο προσηλωμένοι στον κοινό εχθρό μπορούμε να νικήσουμε, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Σε αυτή τη συζήτηση συνεισφέρουμε με την εκδήλωση για την φασιστική απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως αυτή διαφάνηκε μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών.
Ας είμαστε όλοι εκεί!

Εκδήλωση-Συζήτηση

«Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη»

Ομιλητές:

Γ.Γιαννόπουλος ΕΝΕΚΕΝ,

Σπ.Μαρκέτος καθηγητής Πολ.Επιστημών,

Π.Λίλλης ΚΑΡ,

S. Chatillon, συντονιστής αντιφασιστικής δράσης του συνδικάτου SUD (Γαλλία)

 

Κυριακή 6/7, 20:00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *