Οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη ταΐζουν κουτόχορτο τους οπαδούς της ΑΕΚ

exofyllo_783Με σειρά άρθρων έχουμε αποδείξει ότι ο Τίγρης (του γλυκού νερού) δε θέλει να κατασκευάσει μόνο την περιβόητη «Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, και ότι δεν του φτάνουν τα 29,1 στρέμματα, γιατίστόχος του είναι να κατασκευάσει μια μεγάλη γκάμα εμπορικών καταστημάτων, δραστηριότητας αντίστοιχης μ’ αυτή των καταστημάτων που λειτουργούν σήμερα στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Γι’ αυτό θέλει να πάρει το 5% του άλσους (483Χ5%=24,15 στρέμματα) και παράλληλα να μετατρέψει το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό Πάρκο με «ειδικές χρήσεις». Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επίσπευσε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις του.

Εχουμε αποκαλύψει, ότι ο Μελισσανίδης για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν τακτικός θαμώνας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συσκεπτόταν με την πολιτική ηγεσία, προέβαλε τις απαιτήσεις του και αυτή τις ικανοποίησε με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου. Στην αρχή, απαίτησε την άμεση εφαρμογή του άρθρου 19 του νόμου 3044/2002, δηλαδή του σχεδίου Γρανίτσα, που το ΣτΕ το 2008 με απόφασή του χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικό. Την απαίτησή του αυτή ικανοποίησε αρχικά ο ειδικός γραμματέας Δασών Γ. Αμοργιανιώτης, που έχει μεν λειψή επιστημονική κατάρτιση, όμως έχει το προσόν να ικανοποιεί παράνομες απαιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας και των καπιταλιστών, όπως καλή ώρα του Μελισσανίδη.

Οι πραγματικοί σκοποί του Μελισσανίδη, όπως αποτυπώθηκαν στο νομοσχέδιο για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια, καταβλήθηκε προσπάθεια να κρυφτούν επιμελώς, για να μην αντιδράσουν και οπαδοί της ΑΕΚ, η οποία έχει μια προοδευτική παράδοση. Αλλά και για να αποκοιμηθούν οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αφού στο μεταξύ ο Μελισσανίδης είχε φροντίσει να πάρει θετικές αποφάσεις από το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Τη δουλειά της προπαγάνδας την έκαναν, φυσικά, οι γνωστοί «υπάλληλοι» του Μελισσανίδη, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στις οπαδικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, οι προπαγανδιστές του Μελισσανίδη έλεγαν πως αυτός θέλει δήθεν να κατασκευάσει μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ και ότι δε θέλει να αναπτυχθεί εμπορική δραστηριότητα. Οτι θέλει μόνο τρία στρεμματάκια από το άλσος, για να μετακινηθεί το γήπεδο μακρύτερα από τον παρακείμενο προσφυγικό οικισμό, ενώ έσκιζαν τα ρούχα τους πως το άρθρο 82 του νομοσχεδίου δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Με τη συστηματική δημοσιογραφική μας δουλειά, αυτά τα ψέματα των υπαλλήλων του Μελισσανίδη αποκαλύφθηκαν σε σημαντικό κομμάτι των σκεπτόμενων οπαδών της ΑΕΚ, ενώ η έντονη δραστηριοποίηση αρχικά της Πρωτοβουλίας Κατοίκων και στη συνέχεια του διευρυμένου Συντονιστικού Κατοίκων, παρά τη συνεχή τρομοκρατία που ασκούνταν πάνω τους, άνοιξε το θέμα στο λαό της πόλης, δημιουργώντας βαθμιαία ένα θέμα που ξέφευγε από τα όρια της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γινόταν κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Οταν διαφάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να επιμείνει στην επαίσχυντη παρασκηνιακή συμφωνία του με τον Μελισσανίδη, που στηριζόταν στο ίδιο παραμυθάκι (άλλο το άρθρο 81, που αφορά αποκλειστικά την ΑΕΚ, και άλλο το άρθρο 82, που δεν αφορά την ΑΕΚ), οπότε η προπαγάνδα Μελισσανίδη θα έπεφτε στο κενό (όπως και έγινε τελικά), οι «υπάλληλοι» άλλαξαν προπαγάνδα και άρχισαν να προσπαθούν να ταΐσουν με άλλου είδους κουτόχορτο τους οπαδούς της ΑΕΚ, ειδικά τους οργανωμένους, που επέμεναν να λένε «εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το 81 και είμαστε ενάντια στο 82».

Η «γραμμή» πλέον είναι ριζικά διαφοροποιημένη. Το άρθρο 82 –λένε τώρα– πάει πακέτο με το άρθρο 81, γιατί μόνο έτσι θα οχυρωθεί ο Μελισσανίδης έναντι προσφυγών στο ΣτΕ, που προεξοφλούν ότι θα γίνουν για το άρθρο 81. Επίσης –λένε– μας ενδιαφέρουν να ψηφιστούν και τα άρθρα 18 και 19, που μετατρέπουν το Αλσος σε Μητροπολιτικό Πάρκο! Ομολογούν, δηλαδή, πως ο Μελισσανίδης δεν ενδιαφέρεται μόνο για το άρθρο 81, όπως παραμύθιαζαν αρχικά τους οπαδούς, αλλά για όλο το πακέτο (άρθρα 18, 19, 81 και 82), που παραδίδει το Αλσος βορά στα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Δεν μπορούν, όμως, να το πουν αυτό, γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες. Ετσι, αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την προπαγάνδα τους λέγοντας νέα ψέματα, προκειμένου να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους, ότι δήθεν ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο και τίποτ’ άλλο.
Πριν δούμε αναλυτικά ποια είναι τα ψέματα που λένε, να απαντήσουμε στη μπούρδα, ότι δήθεν το άρθρο 82 είναι η «ασπίδα» του Μελισσανίδη, είναι αυτό που θα καταστήσει άτρωτο το άρθρο 81 στο ΣτΕ. Οποιαδήποτε προσφυγή στο ΣτΕ θα γίνει και κατά των δύο άρθρων, γιατί είναι και τα δύο αντισυνταγματικά. Ακόμη και άπειροι νομικοί (και όχι νομικοί που ασχολούνται χρόνια μ’ αυτά τα ζητήματα) μπορούν να το πουν αυτό σε όποιον τους ρωτήσει. Εμείς, βέβαια, το λέμε από την πρώτη στιγμή. Τους το είπε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου, όταν στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής διαφώνησε με την τότε επίσημη γραμμή του κόμματός του. Στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, το είπε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Θεοπεφτάτου, που παρουσίασε τη νέα (κατόπιν ανάποδης κωλοτούμπας) γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ: «Το άρθρο 81 όπως και το άρθρο 82 είναι αδελφάκια». Στο ΣτΕ, λοιπόν, θα καταπέσουν και τα δύο, γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο και είναι το ίδιο αντισυνταγματικά.

Κάποιος Κ. Κετσετζόγλου, που έχει αναλάβει να πλασάρει τη νέα προπαγάνδα Μελισσανίδη από τα οπαδικά Μέσα, προσπαθεί να ρουμπώσει στο ψέμα τους νεαρούς οπαδούς της ΑΕΚ, για να τους κρατήσει στο «μαντρί». Ψέμα και παραπληροφόρηση, πάντα σε συνδυασμό, συνθέτουν ένα αηδιαστικό χαρμάνι, με το οποίο, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι ν’ ασχοληθούμε.

Δεν μπορεί να γίνει στο χώρο της ΑΕΚ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ, ενώ το άρθρο 81 αναφέρει «πως για να φτιάξει η ΑΕΚ το μουσείο της Προσφυγιάς και τα ελάχιστα ΔΙΚΑ ΤΗΣ καταστήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει συντελεστή έως και 15% του ανώτερου της περιοχής που ορίζεται στο 1,2. Από αυτό το 1,2 λοιπόν η ΑΕΚ θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το 0,18! Οσο φτάνει δηλαδή για το μουσείο, για το κουρείο, το χαμάμ, την μπουτίκ κτλ. Αυτό λοιπόν το πήραν και το διαστρέβλωσαν αυτοί που κοροϊδεύουν τον κόσμο και λένε πως ο νόμος δίνει στην ΑΕΚ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15% συντελεστή! Δηλαδή ότι θα έχει ειδικά η ΑΕΚ 1,38 συντελεστή για να χτίσει… εμπορικά κέντρα όπως λέει το παραμυθάκι τους. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. Αυτοί είναι και αυτά είναι τα επιχειρήματά τους αδέρφια μου».

Εμείς, βέβαια, ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει πολυκατάστημα ή υπεραγορά (σούπερ μάρκετ). Και δεν το ισχυριστήκαμε, γιατί εμείς δεν κάνουμε κιτρινισμό και δεν εκμεταλλευόμαστε την άγνοια των ανθρώπων, όπως κάνουν οι διάφοροι υπαλληλίσκοι.
Υποστηρίξαμε και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε, ότι ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει εμπορικά καταστήματα που θα καλύπτουν όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων των καταστημάτων που υπάρχουν στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Αυτό δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά πρώτον από το άρθρο 17 του νόμου 4258 (δημοσιεύτηκε στις 14 Απρίλη του 2014 στο ΦΕΚ) και δεύτερον από το άρθρο 81 παρ. 4β του νομοσχέδιου για το Ρυθμιστικό, που ο εν λόγω σκόπιμα δεν την παραθέτει ολόκληρη, για να ισχυρίζεται ότι η ΑΕΚ (ποια ΑΕΚ; ο Μελισσανίδης) θέλει να κατασκευάσει «ελάχιστα ΔΙΚΑ της καταστήματα».

Ιδού τι προβλέπει η εν λόγω παράγραφος:

«β) Επιτρεπόμενες χρήσεις γης

αα) Αθλητικές χρήσεις… καθώς και οι ακόλουθες συμπληρωματικές λειτουργίες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους: πολιτιστικές χρήσεις (όπως μουσεία), χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα) και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια. Ο ανώτατος συντελεστής των ανωτέρω επιτρεπόμενων χρήσεων για τις συμπληρωματικές λειτουργίες, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15% του ανώτατου επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης».

Είναι «ελάχιστα καταστήματα» αυτά που περιγράφονται με γενικές διατυπώσεις στο νομοσχέδιο; Πόσο μικρή είναι, άραγε, η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 0,18; Συντελεστής δόμησης 0,18 σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (που είναι η έκταση που παραχωρείται με το άρθρο 81), σημαίνει συνολικά κτίσματα 5241,78 τετραγωνικών μέτρων!Μπορεί, λοιπόν, ο καθένας να καταλάβει πόσο «ελάχιστα» θα είναι τα καταστήματα που θα κατασκευαστούν σε μια κατασκευή τόσων χιλιάδων τετραγωνικών.

Ομως ο Μελισσανίδης θεωρεί ανεπαρκή τα 5241,78 τ.μ. προκειμένου να καλυφθεί όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει σχεδιάσει η οικογενειακή του επιχείρηση, έτσι που η μπίζνα του γηπέδου να είναι κερδοφόρα. Αυτό είναι το κεντρικό πρόταγμα του Μελισσανίδη και όχι η κατασκευή του γηπέδου, όπως με αφέλεια νομίζουν οι νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ.

Γι’ αυτό στο νομοσχέδιο για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όταν στις 17 Μάρτη του 2014 δημοσιοποιήθηκε για να γίνει η περιβόητη διαβούλευση, είχαν συμπεριληφθεί μόνο το άρθρο 82 και τα άρθρα για τη μετατροπή του Αλσους της Φιλαδέλφειας (και όχι μόνο) σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Το άρθρο 81 προστέθηκε εκ των υστέρων, όταν το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή. Τι αποδεικνύει αυτή η… λεπτομέρεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι προπαγανδιστές του Μελισσανίδη; Αποδεικνύει ότι αυτός είχε βάλει στόχο να πάρει το 5% του Αλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, δηλαδή 24,15 στρέμματα, για να έχει συνολικά 50,75 στρέμματα. Σ’ αυτή την περίπτωση, η οικογενειακή επιχείρηση θα μπορεί να χτίσει για εμπορικές χρήσεις (50.750Χ0,18=) 9.135 τετραγωνικά μέτρα! Και επειδή για να μετατρέψει το Αλσος σε «Μόντε Κάρλο», όπως ο ίδιος έχει πει, δε φτάνουν ούτε τα 9.135 τ.μ., προστέθηκαν και τα άρθρα για τη μετατροπή του Αλσους σε Μητροπολιτικό Πάρκο, έτσι που να μπορέσει να αυξήσει και άλλο τη δόμηση για εμπορικές χρήσεις.

Το άρθρο 82, λοιπόν, είναι κλειδί για την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Μελισσανίδη. Τότε γιατί στη συνέχεια προστέθηκε το άρθρο 81;
Γιατί πρέπει (ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου) να εκδοθούν δύο διοικητικές πράξεις από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που δεν είναι τόσο εύκολο, ενώ ως διαδικασία είναι επιπλέον και χρονοβόρα. Με το άρθρο 81 παρακάμπτεται (παράνομα φυσικά) η έκδοση των δύο διοικητικών πράξεων για την αρχική έκταση των έξι στρεμμάτων, ώστε να κερδίσουν χρόνο. Το άρθρο 81 προστέθηκε για να μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου, όταν ο Μελισσανίδης θα είναι έτοιμος γι’ αυτό, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, να πάρουν και το 5% του Αλσους.

Οι οπαδικές ιστοσελίδες απέκτησαν τις τελευταίες μέρες και… νομομαθείς! Σερβίρουν, λοιπόν, στους οπαδούς –για να φαίνονται αληθοφανείς οι ισχυρισμοί ότι το άρθρο 82 πρέπει να ψηφιστεί ως «ασπίδα» για το άρθρο 81– πως το άρθρο 82 προστέθηκε επειδή υπήρχε το άρθρο 52 του νόμου 998/1979 (βασικός δασικός νόμος), που καταργήθηκε με την παρ. 9 του άρθρου 18 του νόμου 1734/1987. Οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη είναι και ανεπαρκείς και ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί καταργήθηκε μεν το άρθρο 52 του νόμου 998/1979, αλλά η δυνατότητα κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων απαγορεύτηκε για τα άλση και δόθηκε η δυνατότητα κατασκευής τους μόνο σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Ιδού η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του νόμου 1734/1987:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’

Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν δασικές εκτάσεις

1. Παραχωρήσεις δημόσιων δασών απαγορεύονται. “Εξαιρούνται παραχωρήσεις για τη δημιουργία εγκαταστάσεων ορειβασίας και χειμερινού αθλητισμού, καθώς και περιπτέρων ή ξενώνων για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων αυτών, σχολικών κτιρίων, « βοτανικών κήπων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.) και των νοσοκομείων του άρθρου 13 παρ. 10 του Ν. 2889/ 2001».” Στην ίδια εξαίρεση περιλαμβάνεται η διενέργεια μεταλλευτικών και λατομευτικών εργασιών, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις του Νόμου. 998/1979. Η εξαίρεση δεν ισχύει για τους πυρήνες των εθνικών δρυμών.

Τι διαπιστώνουμε από την παράγραφο αυτή;

Πρώτον, ότι δεν επιτρέπεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα άλση. Επιτρέπεται μόνο σε δημόσιες δασικές εκτάσεις.

Δεύτερον, ότι ορίζεται συγκεκριμένα ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται να κατασκευαστούν στις δημόσιες δασικές εκτάσεις. Είναι αθλητικές εγκαταστάσεις για ορειβασία και για χειμερινό αθλητισμό και τίποτα περισσότερο. Δηλαδή, με το άρθρο 13 του νόμου 1734 του 1987 απαγορεύεται η κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων σε άλση και σε δάση και δασικές εκτάσεις. Τελεία και παύλα.

Δεν μπορεί, λοιπόν, το υπαλληλικό προσωπικό του Μελισσανίδη, να κρύβει τις πραγματικές προθέσεις του. Οτι, δηλαδή, δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την ΑΕΚ και τον πόθο των οπαδών της να ξαναποκτήσει το γήπεδό της, αλλά η οικογενειακή του επιχείρηση θέλει να κατασκευάσει γήπεδο μόνο με την προϋπόθεση ότι θα της δοθεί η δυνατότητα να κατασκευάσει το «Μόντε Κάρλο» της, εμπορικές χρήσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα της αποδίδουν τεράστια καπιταλιστικά κέρδη.
Για να τους ξεζουμίζει με τα διαρκείας

Κοροϊδεύει τους ΑΕΚτζήδες ο Μελισσανίδης

Στη διπλανή σελίδα αποκαλύπτουμε ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του Μελισσανίδη: όχι ένα γήπεδο με περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, αλλά ένα φαραωνικό σχέδιο μετατροπής του Αλσους σε «Μόντε Κάρλο», με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χρήσεων. Είναι, όμως, έτοιμος να ξεκινήσει ένα τέτοιο σχέδιο;

Οπως θα αποδείξουμε στη συνέχεια, ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, ο Μελισσανίδης δεν σκοπεύει αυτή την περίοδο να ξεκινήσει ούτε την κατασκευή του γηπέδου, γιατί δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για κάτι τέτοιο.

Πολλοί αναρωτήθηκαν, πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να αναπτύξει μια μεγάλη μπίζνα σε μια γειτονιά, να ξαμολάει μπράβους για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της γειτονιάς, επειδή αντιτίθεται στα σχέδιά του. Οι ίδιοι εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσο ο Μελισσανίδης προτίθεται να ξεκινήσει το γήπεδο και γι’ αυτό –είπαν– στήνει επεισόδια, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για ν’ απεμπλακεί. Ετσι ακριβώς είναι, με μια προσθήκη. Στήνει τραμπουκισμούς κατά των κατοίκων για δύο λόγους: πρώτο, για να κρατήσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τη μάζα των οργανωμένων οπαδών και δεύτερο επειδή θέλει να βάλει το πόδι του στη Φιλαδέλφεια, αναπτύσσοντας μελλοντικά τη μεγάλη μπίζνα που έχει σχεδιάσει. Γήπεδο, πάντως, τώρα δεν πρόκειται να ξεκινήσει κι αυτό το αποδεικνύουν τα οικονομικά στοιχεία. Κάποια πράγματα είναι απλή αριθμητική. Κι η απλή αριθμητική δεν επιδέχεται δεύτερων αναγνώσεων.

Το έργο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του, θα κοστίσει περίπου 80 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ). Απ’ αυτά, τα 30 εκατ. θα τα βάλει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», τα 20 θα τα βάλει η Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα θα εξασφαλιστούν με τραπεζικό δανεισμό. Για να πάρει τα λεφτά από την Περιφέρεια και για να βρεθεί τράπεζα να δώσει δάνεια, θα πρέπει το έργο να έχει ξεκινήσει και να έχει προχωρήσει. Αρα, η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» θα πρέπει να βάλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο έργο, για να μπορέσει να αντλήσει τα λεφτά της Περιφέρειας και να τη δανείσουν οι τράπεζες. Εχει λεφτά η εταιρία της οικογένειας Μελισσανίδη για να ξεκινήσει και να προχωρήσει το έργο;

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Μελισσανίδη είναι 1 εκατ. ευρώ. Τις 985.000 φέρεται να τις έβαλε ο υιός Μελισσανίδης και τις υπόλοιπες 15.000 δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Παππάς. Δηλαδή, ένας από τους καπιταλιστές σωτήρες της ΑΕΚ συμμετέχει στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο με ένα χιλιάρικο, όσο και διάφοροι «μπροστινοί» του Μελισσανίδη! Η εταιρία, βέβαια, προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας το φιλόδοξο σχέδιο να μαζέψει άλλα 29 εκατ. ευρώ, ώστε μαζί με το αρχικό κεφάλαιο να φτάσει τα 30 εκατ. και να μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Απ’ αυτά τα 29 εκατ., όπως ανακοινώθηκε, τα 9 θα τα βάλει και πάλι ο υιός Μελισσανίδης, ενώ τα 20 θα μαζευτούν από «το λαό της ΑΕΚ».

Ο απλός λαός, βέβαια, δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Υποτίθεται, όμως, ότι διάφοροι «επώνυμοι» ΑΕΚτζήδες, με αγνά αισθήματα και άδολη συγκίνηση για την «επιστροφή στα πάτρια», θα έχωναν από 4-5 εκατ. έκαστος. Κυκλοφορούσαν και ονόματα από τα παπαγαλάκια που διεκπεραιώνουν την προπαγάνδα του Μελισσανίδη προς τους οπαδούς. Τα έχωσαν;

«Απογοητευτική για τα δεδομένα της ΑΕΚ είναι η συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της “Δικέφαλος 1924 ΑΕ” μέχρι σήμερα. Η εταιρία έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ΑΜΚ 29 εκατομμυρίων με δημόσια προσφορά. Η άδεια αυτή θα ισχύει για 2 χρόνια. Οπως έχουμε ενημερωθεί, τα μισά κέρδη από τα εισιτήρια διαρκείας τόσο της περιόδου που ολοκληρώθηκε, όσο και αυτής που θα ξεκινήσει θα δοθούν για την χρηματοδότηση της “Αγιά Σοφιάς”, με τους οπαδούς που αγόρασαν και θ’ αγοράσουν διαρκείας να μετατρέπονται σε μετόχους. Ωστόσο, σχετική ενημέρωση για την πορεία της ΑΜΚ δεν υπάρχει, άρα τα πράγματα μάλλον δεν πάνε πολύ καλά».

Αυτά έγραφε πριν από λίγο καιρό οπαδικό σάιτ (http://aek24hours.gr/wp/?p=8422), ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η παράταση της περιόδου αγοράς μετοχών για ένα μήνα, χωρίς καμιά ενημέρωση για το πόσα λεφτά έχουν μαζευτεί. Αντίθετα, την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι τιμές των διαρκείας της ερχόμενης περιόδου, «τσιμπημένες» κατά 50 ευρώ σε σχέση με πέρσι (εκτός απ’ αυτά στις θύρες των «φανατικών», που έμειναν στην ίδια τιμή, για ευνόητους λόγους). Πέρα από τη μπίζνα με τον χορηγό ΟΤΕ TV (ο κάτοχος διαρκείας θα έχει 25% έκπτωση τον πρώτο χρόνο της συνδρομής!), ο Μελισσανίδης ανακοίνωσε ότι φέτος θα πάνε στο μετοχικό κεφάλαιο για το γήπεδο το 80% των εσόδων από τα διαρκείας!

Κοντολογίς, το «όραμα» του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια έχει γίνει ένα καταπληκτικό διαφημιστικό κόλπο, για να «ξεψειρίζει» ο Μελισσανίδης τους ΑΕΚτζήδες, πουλώντας τους τα διαρκείας σε τιμές… Μπαρτσελόνας και καλύπτοντας με τις εισπράξεις τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος (μανατζαραίοι, προπονητές, παίχτες κτλ.).

Τα περσινά διαρκείας της ΑΕΚ, που έπαιζε Γ’ Εθνική, ήταν ακριβότερα απ’ αυτά του ΠΑΟ, που έπαιζε Α’ Εθνική, και λίγο φτηνότερα απ’ αυτά του Ολυμπιακού, που έπαιζε Α’ Εθνική και Champions League! «Ντοπαρισμένοι» από το «όραμα-γήπεδο», 12.885 ΑΕΚτζήδες αγόρασαν διαρκείας και ο Μελισσανίδης πρέπει να έβαλε στο ταμείο τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ! Τα μισά πήγαν, υποτίθεται, στο μετοχικό κεφάλαιο της οικογενειακής επιχείρησης του Μελισσανίδη. Μετοχές οι κάτοχοι των διαρκείας δεν είδαν, αλλά και να πάρουν κάποια στιγμή (έχει ήδη αρχίσει η γκρίνια) δε θα είναι παρά ένα κωλόχαρτο, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει η ίδια ενθουσιώδης διάθεση και φέτος, με τα ακριβότερα εισιτήρια, όμως λεφτά για να συμπληρωθούν τα 30 εκατ. του μετοχικού κεφάλαιου δε βγαίνουν ούτε με τα διαρκείας 10 χρόνων.

Ο Λάτσης, που ήθελε να χτίσει το Mall, το έχτισε παράνομα, παρά τις προσφυγές στο ΣτΕ. Κι όταν οι προσφυγές εκδικάστηκαν, το ΣτΕ απεφάνθη ότι είναι μεν παράνομο, όμως αποτελεί τετελεσμένη κατάσταση και δεν μπορεί να γκρεμιστεί. Ο Μελισσανίδης, που δεν έχει τα λεφτά να ξεκινήσει, προσπαθεί να ρίξει σε άλλους την ευθύνη για να ελέγχει το «πόπολο» και να εξακολουθεί να «βασιλεύει», «ξεψειρίζοντάς» το διαρκώς.

ΚΟΝΤΡΑ – ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΙΟΥΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *