Μ-Λ ΚΚΕ: Οχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

image002ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Πριν αλέκτορα φωνησαι τρεις – ούτε ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές – η συγκυβέρνηση της υποταγής συνεχίζει με δριμύτητα την παράδοση της χώρας και του λαού στους ξένους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Έφτασε η σειρά της ΔΕΗ. Ακολουθουν νερό, λιμάνια, δρόμοι, γη. Παραδίδει στους ιδιώτες την περιουσία του ελληνικού λαού που φτιάχτηκε με το αίμα και τους αγώνες του.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σημαίνει:

• ανεξέλεγκτες αυξήσεις

• κόψιμο των παροχών όταν αδυνατείς να πληρώσεις

• εκβιασμοί, κομπίνες, απάτες και διαφθορά

• κακής ποιότητας παροχή υπηρεσιών

Η δικαστική εξουσία έπραξε το καθήκον της ως πυλώνας του καπιταλιστικού συστήματος! Έκρινε την απεργία των εργαζόμενων της ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική – όπως όλες μέχρι τώρα!!

Η συγκυβέρνηση ακολούθησε την πεπατημένη των τελευταίων ετών! Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος επιστράτευσε τους απεργούς!

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προσπαθούν να διοχετεύσουν την λαϊκή αγανάκτηση σε δημοψηφίσματα!! Αμήχανα και δειλά! Καλλιεργώντας την εκλογολαγνεία και την ανάθεση και την αυταπάτη.

Εμείς μιλώντας με τα λόγια του ποιητή λέμε: «άκου λοιπόν: είτε φταις είτε όχι, σαν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις»

Απαιτούμε τώρα από παλιά και νεοεκλεγμένα δημοτικά συμβούλια, εργατικά κέντρα, κόμματα, συνδικάτα κάθε συλλογικό φορέα να πάρει θέση όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Να ενεργοποιήσει τον λαό για τον σκοπό αυτό.

*  Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό

*  Να μην πουληθεί η ΔΕΗ

*   Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό

*   Χαμηλό τιμολόγιο για τους φτωχούς.

*   Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ

Μ-Λ ΚΚΕ Κομματική Οργάνωση Σερρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *