Έναρξη του Φεστιβάλ Patision Cinemart

NextGen_header_film

«Πολιτισμός και Kοινωνικά Επιτεύγματα στην Ελλάδα και τη Βενεζουέλα» 09 με 11 Ιουλίου 2014 στην Αθήνα

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2014. To Φεστιβάλ Patission Cinemart με θέμα “Πολιτισμός και Κοινωνικά Επιτεύγματα”, που οργανώνεται από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, εγκαινιάζεται σήμερα στον Θερινό Κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτόνος 21, στην Κυψέλη.

Το Patission Cinemart, επικεντρωμένο φέτος στη Βενεζουέλα και στην Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες του στις 19:30 με το φόρουμ “Πολιτισμός και Κοινωνικά Επιτεύγματα” στο οποίο θα παρευρεθούν ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντες, και ο Ιδρυτής του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, Μάριος Στρόφαλης. Οι δύο ομιλητές θα μεταφέρουν τις εμπειρίες από Βενεζουέλα και Ελλάδα αντίστοιχα σε σχέση με τις πολιτιστικές παρεμβάσεις ως έναν μηχανισμό επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων.

Αργότερα, στις 21:00, το κοινό θα απολαύσει την πρεμιέρα στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ “Ντουδαμέλ, αφήστε τα παιδιά να παίξουν μουσική”, χαρακτηρισμένο από τον σκηνοθέτη του ως ένα ντοκιμαντέρ ελπίδας, όπου καταγράφεται η κοινωνική και πολιτιστική εμβέλεια που έχει το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Νέων και Παίδων της Βενεζουέλας, έξω από τη χώρα. Ο σκηνοθέτης Αλμπέρτο Αρβέλο, μας μεταφέρει τον αντίκτυπο που έχει «Το Σύστημα» (El Sistema), στη Βολιβία, την Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Σκοτία, το Λονδίνο, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα, το οποίο ιδρύθηκε από τον Mαέστρο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου το 1975.

Μετά το τέλος της προβολής, στις 22:30, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει ερωτήσεις και να μοιραστεί εμπειρίες και απόψεις με τους ομιλητές σχετικά με τον «Πολιτισμό και τα Κοινωνικά Επιτεύγματα».

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, οι φίλοι του κινηματογράφου θα μπορέσουν να απολαύσουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ που έχουν διακριθεί τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ντουδαμέλ, αφήστε τα παιδιά να παίξουν μουσική, Βiloba, Macuro, Να Παίζεις και να Αγωνίζεσαι και H Χορωδία του Χαρίτωνα.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Αθηναϊκό Δίκτυο Καλλιτεχνών προσκαλούν όλη την βενεζουελάνικη, τη λατινοαμερικάνικη και την ελληνική κοινότητα σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση.

Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *