Οι δολοφόνοι ξαναχτυπούν, η Παλαιστίνη αντιστέκεται!

palaistini_2Πεντέμισι χρόνια μετά από τη σιωνιστική χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, που αποδείχθηκε φιάσκο, αναγκάζοντας τους σιωνιστές να μαζέψουν τα στρατιωτάκια τους μετά από 22 μέρες, στις οποίες συνεχώς… «προήλαυναν», μοιάζει να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Αυτή τη φορά, όμως, η Αντίσταση δεν είναι μόνο αναβαθμισμένη στρατιωτικά (βλ. διπλανή σελίδα), αλλά έχει την υποστήριξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της Παλαιστίνης.

Μέχρι και ο αμερικανόδουλος πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) Μαχμούντ Αμπάς αναγκάζεται να δηλώσει: «Είναι γενοκτονία. Η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι γενοκτονία από το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό μας λαό. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένας πόλεμος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό ως σύνολο και όχι ενάντια σε οργανώσεις… Ξέρουμε ότι το Ισραήλ δεν προστατεύει τον εαυτό του, προστατεύει τους εποικισμούς, το βασικό του έργο». Ο δε βασικός διαπραγματευτής της ΠΑ, ο οποίος στο παρελθόν είχε γίνει ρεντίκολο με τις αποκαλύψεις για το γλείψιμο των αμερικανοσιωνιστών κατά τη διάρκεια «ειρηνευτικών» συνομιλιών, περιέγραψε τη σιωνιστική επίθεση στη Γάζα ως «ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της εθνικής συμφιλίωσης», κατηγορώντας τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να ξεχωρίσει τη Γάζα από το σχέδιο για το κράτος της Παλαιστίνης.

Καμία κριτική στη Χαμάς δεν υπάρχει, σε αντίθεση με πριν από πεντέμισι χρόνια, όταν η ΠΑ ούτε λίγο ούτε πολύ έριχνε τις ευθύνες για την εισβολή στη Γάζα στη Χαμάς. Δεν περιμένουμε φυσικά από τους υποταγμένους εγκάθετους της Παλαιστινιακής Αρχής να καλέσουν το λαό σε νέα Ιντιφάντα. Οι δηλώσεις τους, όμως, φανερώνουν μία κατάσταση συσπείρωσης που υπάρχει μέσα στον παλαιστινιακό λαό, η οποία δεν υπήρχε παλαιότερα στον ίδιο βαθμό.

Εκτός από τη Λωρίδα της Γάζας, είναι και η Δυτική Οχθη καζάνι που βράζει, με τις διαδηλώσεις να παίρνουν βίαιο χαρακτήρα συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων νεολαίων και ισραηλινού στρατού. Η άγρια δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου από τους ισραηλινούς εποίκους έχει πυροδοτήσει την οργή που κανένας δε μπορεί να σβήσει (ούτε οι φωνές κάποιων υποταγμένων παλαιστίνιων βουλευτών στην Κνεσέτ για τερματισμό της βίας, μετά από αυστηρή εντολή του Νετανιάχου).

exofyllo_784Είναι προφανές ότι οι σιωνιστικές επιθέσεις είχαν το πράσινο φως από τους Αμερικάνους. Στην καθημερινή της συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλές ενδείξεις που δείχνουν εμπλοκή της Χαμάς» στην εκτέλεση των τριών ισραηλινών εφήβων εποίκων, βασιζόμενη στο γεγονός ότι η Χαμάς δημόσια υποστήριξε τις «απαγωγές». Βέβαια, δεν ήταν μόνον η Χαμάς που τις υποστήριξε, αλλά σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση, η οποία τις χαρακτήρισε νόμιμες (κι ίσως τις πλέον αποτελεσματικές) για την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων που σαπίζουν στα ισραηλινά κολαστήρια.

Από τη μεριά της Χαμάς και της Αντίστασης γενικότερα, τώρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την αντίσταση. Αυτό διατράνωσε ο ίδιος ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μισάλ, σε ομιλία του την Τετάρτη. Εστειλε το μήνυμα ότι η αντίσταση είναι η μοναδική επιλογή. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έδωσε κι αυτός το δικό του μήνυμα: «Διάλυση της στρατιωτικής μηχανής της Χαμάς». Ακόμη και ο διεθνής Τύπος επισημαίνει ότι η επιτυχία αυτού του στόχου είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Γιατί θα πρέπει να αφανίσει την Λωρίδα της Γάζας από το χάρτη, πνίγοντάς την σε ένα λουτρό αίματος, στο οποίο θα πνιγούν σίγουρα και πολλοί Ισραηλινοί.

Αυτή τη στιγμή, η δημοκρατική ανθρωπότητα πρέπει να δείξει το ανάστημά της. Κανένας δισταγμός, καμία ολιγωρία. Η Λωρίδα της Γάζας και η Παλαιστίνη πρέπει να νικήσουν και οι λαοί να δώσουν με όλα τα μέσα το δικό τους αγώνα για να σταθούν αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό που ματώνει καθημερινά από τους επιγόνους της ναζιστικής πανούκλας. Να σπάσουν τα μούτρα τους για δεύτερη φορά!

ΚΟΝΤΡΑ – ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12 ΙΟΥΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *