Διοίκηση Σγουρού: Αρον-άρον να χαρίσει 7 εκατ. ευρώ στον Αλαφούζο

sgouros7458Οι επικεφαλής των παρατάξεων του απερχόμενου περιφερειάρχη Ι. Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) και του νυν υπουργού Μπάτσων και Καταστολής Β. Κικίλια (ΝΔ) ενήργησαν πραξικοπηματικά (υλοποιώντας «κομπρεμί» που έγιναν στο παρασκήνιο της διαπλοκής), προκειμένου να περάσουν μια σειρά σημαντικών αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Αποφάσεων που αυτή η συγκυριακή πλειοψηφία (που στις εκλογές του Μάη μετατράπηκε σε μειοψηφία) δε θα προλάβει να υλοποιήσει στον ενάμιση μήνα που απομένει ως τη λήξη της θητείας της. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με περιφερειάρχη την Ρ. Δούρου, θα κληθεί είτε να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις είτε να τις καταγγείλει και να ψηφίσει νέες. Αυτές οι αποφάσεις, αν υλοποιηθούν, θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Αττικής.

Η πρεμούρα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής να ρυθμίσει άρον-άρον «υποχρεώσεις» της φαίνεται από το γεγονός ότι εισήγαγε στην ημερήσια διάταξη 37 θέματα και άλλα τρία λίγες ώρες πριν συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο! Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να αποσυρθούν τα τρία θέματα που εισήχθησαν για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης και όλα τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα, η συγκυριακή πλειοψηφία επέμεινε στη συζήτηση και ψήφισή τους, ενεργώντας με τρόπο που θυμίζει μαφία και όχι πολιτική λειτουργία.

Η περιφερειακή σύμβουλος Ερμιόνη Κυπριανίδου, που έχει εκλεγεί και θα είναι αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα στη νέα Περιφερειακή Αρχή, μιλώντας εξ ονόματος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι αν η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή δεν περιοριστεί στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, αλλά επιμείνει να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη νέα Περιφερειακή Αρχή, θα αποχωρήσουν από την συνεδρίαση (αυτό και έκαναν).
Παραθέτουμε ολόκληρη τη δήλωση, γιατί στη συνέχεια θέλουμε να τη σχολιάσουμε, μιας και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κίνησης αυτής θέλησε να αποφύγει να πάρει θέση για την προγραμματική σύμβαση, με την οποία η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός (δηλαδή τον καπιταλιστή Γιάννη Αλαφούζο) με επτά εκατ. ευρώ (σε πρώτη φάση) για τη λεγόμενη Αναβάθμιση του Γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φέρνει προς απόφαση σειρά σοβαρών ζητημάτων. Ζητημάτων που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων. Και τούτο λίγες μόνο εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αντί να περιοριστεί, ως όφειλε, στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, επιχειρεί να δεσμεύσει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, σοβαρούς οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στη νέα Περιφερειακή Αρχή.
Πρόκειται για μια πρακτική απαράδεκτη πολιτικά και ατελέσφορη οικονομικά. Για πρακτική που αγνοεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πρακτική που βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Μια πρακτική που δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής»(οι εμφάσεις δικές μας).

Η κατακλείδα της δήλωσης, ότι δεν επιθυμούν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους να νομιμοποιήσουν την πρακτική του Σγουρού και του Κικίλια, γίνεται για λόγους εντυπώσεων στο «πόπολο». Αποφεύγουν να τοποθετηθούν στο ουσιαστικό ζήτημα της χρηματοδότησης καπιταλιστών τύπου Αλαφούζου, προκειμένου να κατασκευάσουν ποδοσφαιρικό γήπεδο από το οποίο θα βγάζουν κέρδη, και μάλιστα βάζοντας οι ίδιοι πενιχρά ποσά. Ενώ διαμαρτύρονται, ότι η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή τους επιβάλλει συγκεκριμένες αποφάσεις (που δεν αφορούν μόνο το γήπεδο του Παναθηναϊκού), αποφεύγουν να αναφερθούν στην τύχη που επιφυλάσσουν σ’ αυτές τις αποφάσεις.

Τι θα κάνει η νέα Περιφερεριακή Αρχή που θ’ αναλάβει την 1η Σεπτέμβρη; Θα αποδεχτεί, για παράδειγμα, την ψηφισθείσα απόφαση για την ενίσχυση του Αλαφούζου για τη λεγόμενη αναβάθμιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή θα την ακυρώσει ως απαράδεκτη; Θα την αποδεχτεί, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη τη «διπλή ανάπλαση» και ξεσκίζοντας το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ ως ενός κόμματος που έχει στην προμετωπίδα του την υπεράσπιση του περιβάλλοντος;

Είναι προφανές, ότι σ’ αυτή τη φάση δεν θέλουν να καταγγείλουν τη χρηματοδότηση της λεγόμενης αναβάθμισης του γηπέδου του Παναθηναϊκού, γιατί απλούστατα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εισηγήτριας Α. Θεοπεφτάτου, όταν ψηφιζόταν ο νόμος 4258/2014 (για την οριοθέτηση των υδατορεμάτων) ψήφισε το άρθρο 25, με το οποίο οι Περιφέρειες νομιμοποιούνται να χρηματοδοτούν την κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων από ΠΑΕ. Δε θέλουν να καταγγείλουν συγκεκριμένα την προκλητική χρηματοδότηση του Αλαφούζου, γιατί θα πρέπει να καταγγείλουν και τη χρηματοδότηση της οικογενειακής επιχείρησης του Μελισσανίδη με 20 εκατ. ευρώ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα Περιφερειακή Αρχή έλαχε ο κλήρος να επικυρώσει αυτή την προγραμματική σύμβαση. Γιατί ναι μεν ψηφίστηκε στις 10 Ιούλη από τη συγκυριακή πλειοψηφία της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, όμως μέχρι την 1η Σεπτέμβρη, που θα αναλάβει η διοίκηση Δούρου, δε θα έχουν ολοκληρωθεί η επικύρωσή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ο έλεγχός της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτές οι διαδικασίες είναι απαραίτητες, για να πέσουν οι υπογραφές από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο του «Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου». Η προοπτική της υπογραφής της χαριστικής Προγραμματικής Σύμβασης από τη νέα περιφερειάρχη Ρ. Δούρου τρομάζει τόσο την ίδια όσο και το κόμμα της. Την εβδομάδα που πέρασε πιέσαμε ασφυκτικά τη γραμματέα της κ. Δούρου ζητώντας μια δήλωση γι’ αυτή την προγραμματική σύμβαση καθώς και για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του γηπέδου της οικογένειας Μελισσανίδη. Δεν κατέστη δυνατό να έχουμε είτε επαφή με τη νέα περιφερειάρχη είτε μια δήλωσή της μέσω του προσωπικού της γραφείου. Η κατά τα άλλα λαλίστατη κ. Δούρου αποφεύγει τις κακοτοπιές. Δε θα μπορεί, όμως, να κρύβεται επ’ αόριστον. Θ’ αναγκαστεί να πάρει θέση. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τη νέα περιφερειάρχη και το κόμμα της και αισιοδοξούμε ότι στο τέλος θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη ώστε να αποτραπεί το μοίρασμα κρατικού χρήματος στους καπιταλιστές των ΠΑΕ, καθώς και η καταστροφή του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι βασικός πνεύμονας για το λαό της Αθήνας.

Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί επιμένουμε από τώρα, πριν αναλάβει η νέα περιφερειάρχης, να την καλούμε να πάρει θέση, θα του θυμίσουμε τη μόνιμη ε-πωδό ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ψηφίζεται ένας αντιλαϊκός νόμος ή παίρνεται μια απόφαση ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας σε ιδιωτικά καπιταλιστικά συμφέροντα, πως όταν γίνουν κυβέρνηση θα καταργήσουν το νόμο και θα ακυρώσουν την αντιλαϊκή απόφαση. Επειδή, λοιπόν, στην πολιτική δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, γι’ αυτό επιμένουμε να τοποθετηθούν άμεσα η Ρ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δε θα χρηματοδοτήσουν καμία ΠΑΕ για να κατασκευάσει γήπεδο ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι των άλλων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων (Λαϊκή Συμμαχία, Οικολόγοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τμήμα της ΔΗΜΑΡ) εναντιώθηκαν στη χρηματοδότηση του Αλαφούζου. Καταψήφισαν τόσο την προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού όσο και άλλες προγραμματικές συμβάσεις για ζητήματα εξίσου σοβαρά. Εξαίρεση απετέλεσε ο γνωστός Ψαριανός, που στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης απουσίαζε, όταν δε άρχισε η συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο αποχώρησε, προφανώς για να αποφύγει την καταψήφισή της. Σε σύντροφό του, που καταψήφισε την προγραμματική σύμβαση, επισημάναμε αυτό το γεγονός, όμως δεν δέχτηκε την ερμηνεία μας. Η δική του ερμηνεία ήταν πως ήταν υποχρεωμένος να βγει από την αίθουσα προκειμένου να απαντά στις συνεχείς κλήσεις που δεχόταν στο κινητό του, απ’ αφορμή τη διαγραφή του από τον Κουβέλη!

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγγελος Χάγιος δήλωσε, ότι θα καλέσει τη νέα Περιφερειακή Αρχή να καταργήσει όλες αυτές τις αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της οικογενειακής επιχείρησης του Μελισσανίδη, το μόνο που υπάρχει είναι μόνο η εγγραφή του ποσού των 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το γήπεδο της ΑΕΚ δεν υπάρχει. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη δυστοκία που υπάρχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», μας δίνει το μέτρο του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο «Τίγρης» (του γλυκού νερού) στην ανεύρεση των απαραίτητων για την κατασκευή του γηπέδου κεφαλαίων. Ο Μελισσανίδης δε διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να κατασκευάσει το γήπεδο και γι’ αυτό προσπαθεί να απεμπλακεί. Αυτό ας το καταλάβουν οι νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ και ας μην κυνηγούν φαντάσματα. Αδικα κουράζονται προσπαθώντας να μας τρομοκρατήσουν. Εμείς έτσι κι αλλιώς «δεν μασάμε», αυτοί όμως ας καθήσουν να σκεφτούν λίγο και ας στραφούν κατά του Μελισσανίδη που τους κοροϊδεύει συνειδητά, τάζοντάς τους γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, προκειμένου να τους πουλήσει τα πανάκριβα εισιτήρια διαρκείας.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο «υπαλλήλων» του Μελισσανίδη!

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της μπίζνας Μελισσανίδη στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας είναι γνωστή. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον εξ απορρήτων του Τσίπρα Αλ. Φλαμπουράρη και τους βουλευτές Δ. Στρατούλη και Γ. Πάντζα, ύστερα από διαπραγματεύσεις που έκανε με τον Μελισσανίδη στα γραφεία της εταιρίας του, έκλεισε συμφωνία για την υποστήριξη του σχεδίου του στη Βουλή. Τη συμφωνία ανακοίνωσαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τρεις βουλευτές που δεν είναι μέλη της Επιτροπής (Πάντζας, Αυλωνίτου, Στρατούλης), παρακάμπτοντας ακόμη και την εισηγήτρια του κόμματος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο (Α. Θεοπεφτάτου). Η συμφωνία Μελισσανίδη-ΣΥΡΙΖΑ είχε τεθεί υπόψη του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, ο οποίος συμφώνησε. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, παρακάμποντας κι αυτός και την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το συνδυασμό του («Δύναμη Πολιτών»).

Επειδή ήδη είχε ξεκινήσει τη δράση της αρχικά η Πρωτοβουλία Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και στη συνέχεια το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών, τροφοδοτήθηκαν αντιδράσεις μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Β. Αποστόλου πήγε στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και εξέφρασε τη διαφωνία του, με μια επιχειρηματολογημένη ομιλία, για να εισπράξει το «άδειασμα» από τη συνάδελφό του Αυλωνίτου, η οποία χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του. Διάφορα στελέχη άρχισαν να αρθρογραφούν από τα κομματικά Μέσα, ενώ η τοπική οργάνωση σε Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα αποφάσισε, με μεγάλη πλειοψηφία, να ζητήσει την αλλαγή της θέσης του κόμματος.

Σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα εμφανιζόταν διχασμένο, χωρίς να μπορεί να καταλήξει σε απόφαση. Στο μεταξύ, όμως, άρχισε η φασιστική-τρομοκρατική δράση των μπράβων του Μελισσανίδη, η οποία κορυφώθηκε με το πογκρόμ της Παρασκευής 20 Ιούνη, που άφησε πίσω του πάνω από 10 τραυματίες (ορισμένους σοβαρά) και τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα» βανδαλισμένο. Ολ’ αυτά υπό την προστασία των ΜΑΤ που έκαναν πλάτη στους τραμπούκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει πίσω και να αλλάξει τη θέση του.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι η ΠΓ αποφάσισε οριακά, με ψήφους 12 έναντι 9, όμως το δραματικό σκηνικό μυρίζει μεθόδευση, ώστε να εμφανιστούν ότι είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να «σηκώσει» πλέον τη συμφωνία με τον Μελισσανίδη. Η δράση του Συντονιστικού Κατοίκων και ο πανελλαδικός πλέον αντίκτυπός της, ξεβράκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόνο με αλλαγή της θέσης του μπορούσε να γλιτώσει τα χειρότερα. Ο άθλιος τρόπος με τον οποίο παρουσίασαν την αλλαγή θέσης δεν είναι παρά το λογικό επακόλουθο της πολιτικής αθλιότητας που συνιστούσε η παρασκηνιακή συμφωνία με έναν καπιταλιστή (και μάλιστα ιδιαίτερα… βεβαρυμένο).

Τη νέα θέση (καταψήφιση συνολικά του νομοσχεδίου για τα Ρυθμιστικά Σχέδια) ανακοίνωσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη δεύτερη ανάγνωση, η εισηγήτρια Α. Θεοπεφτάτου, ενώ ήδη τις προηγούμενες μέρες αυτή τη θέση υποστήριζε στις δημόσιες παρεμβάσεις του και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, εξαναγκασμένος προφανώς από την τοπική οργάνωση και τα μέλη του συνδυασμού του*.

Ενώ θα περίμενε κανείς ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να ξεχάσει αυτή την περιπέτεια που του έκανε μεγάλη ζημιά, εμφανίζονται βουλευτές του σε ρόλο… υπαλλήλων του Μελισσανίδη, αποκαλύπτοντας με τις δηλώσεις τους ότι δρουν κατ’ εντολήν της ηγετικής ομάδας, ζητώντας συγνώμη από τον μεγαλοκαπιταλιστή επειδή αναγκάστηκαν να μην εφαρμόσουν τη συμφωνία τους!

Πρώτη εμφανίστηκε η βουλευτίνα Ελένη Αυλωνίτου, με δηλώσεις της σε οπαδική ιστοσελίδα, απ’ αυτές που ολημερίς λιβανίζουν τον Μελισσανίδη (βλέπε εδώ), ξιφουλκώντας κατά της απόφασης του κόμματός της!

Με ύφος που μόνο «παπαγαλάκια» και «τσάτσοι» χρησιμοποιούν, η Αυλωνίτου λέει: «Το θέμα να καταψηφίσει το μεγαλύτερο μέρος της Πολιτικής Γραμματείας το γήπεδο ήταν τακτικό λάθος. Ηταν φάουλ. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρέπει επίσης να υπάρξει και ειρήνη στην περιοχή. Να ξέρετε ότι όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στην πόλη δεν βοήθησαν κανέναν. Αντίθετα, επηρέασαν αρνητικά ακόμη περισσότερο εκείνους που δεν θέλουν το γήπεδο για τους δικούς τους λόγους. Εγώ θέλω το γήπεδο και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει».

Το κόμμα της καταψηφίζει, αλλά η κ. Αυλωνίτου εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι η μπίζνα του Μελισσανίδη θα υλοποιηθεί! Κρίνοντας, όμως, απ’ όσα είπε στη συνέχεια, αλλά και από τις ανάλογες δηλώσεις των Στρατούλη-Πάζα, θεω-ρούμε ότι η Αυλωνίτου δεν ενήργησε μόνη της, αλλά εκτελούσε αποστολή, προκειμένου να μην κοπούν οι γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μελισσανίδη. Προσέξτε τι λέει: «Ο κ. Τσίπρας ψήφισε υπέρ του γηπέδου, άρα δεν μπορούσα να είμαι εναντίον του. Το θεωρώ λάθος να είναι κάποιος απέναντι στον πρόεδρο. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις για το γήπεδο τότε για τι μπορείς;»!

Η Αυλωνίτου, όμως, μιλάει με απόλυτη σιγουριά και για τη δωρεά των 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια στον Μελισσανίδη. Μιλάει εκ μέρους της Δούρου!
«Ο όρος “κλειδωμένα” σημαίνει ότι τα λεφτά υπάρχουν σε κάποιον κωδικό. Αυτός ο κωδικός μπορεί να αλλάξει μόνο από απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόθεση τόσο της κ. Ρένας Δούρου όσο και δική μας είναι να μην μπλοκαριστούν τα χρήματα και να πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια για να γίνουν τα έργα. Βέβαια, μέχρι τότε υπάρχει δρόμος. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ρυθμίσει άλλα πράγματα πρώτα. Ας προχωράμε λοιπόν βήμα βήμα και δεν θα μπουν εμπόδια στο μέλλον».

Σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε, γιατί έχει πολύ «ψωμί». Προς το παρόν σημειώνουμε το γεγονός ότι η Ε. Αυλωνίτου λειτουργεί σαν «αβανταδόρος» του Μελισσανίδη, που παραμυθιάζει τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι είναι έτοιμος να φτιάξει γήπεδο, για να τους πουλήσει τα πανάκριβα «διαρκείας» (σχετικά γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο). Γιατί η οικογενειακή επιχείρηση του Μελισσανίδη δεν έχει τα λεφτά για να φτιάξει το γήπεδο, πράγμα που έχουν αρχίσει να υποψιάζονται και οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, όπως φαίνεται απ’ όσα γράφονται στο Διαδίκτυο. Ετσι, η «υπαλληλική» ιστοσελίδα βγάζει στο διαδικτυακό μεϊντάνι μια βουλευτίνα του «εχθρού» ΣΥΡΙΖΑ, για να διαβεβαιώσει ότι «γήπεδο θα γίνει» και «η Δούρου θα δώσει τα λεφτά»! Γνώμη μας είναι ότι η κ. Αυλωνίτου παίζει συνειδητά αυτό το ρόλο. Αν δεν το καταλαβαίνει, τόσο το χειρότερο και για την ίδια και για το κόμμα που την έχει στις τάξεις του.

Ο ρόλος «αβανταδόρου» του Μελισσανίδη από την Αυλωνίτου δεν τελειώνει με τα παραπάνω. Σε μια –πραγματικά ξεκαρδιστική– καρικατούρα συνταγματολόγου, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνεται και για ζητήματα για τα οποία δεν έχει ιδέα. Απολαύστε την: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι άλλο. Οσοι πάνε να καταθέσουν προσφυγή για το άρθρο 81 θα βρουν εμπόδια. Το άρθρο 81 είναι συνταγματικό. Για το άρθρο 82 υπάρχει μια αμφισβήτηση για το αν είναι στα συνταγματικά πλαίσια. Πολλοί λένε ότι για να γίνει η ανέγερση του γηπέδου χρειάζεται και το άρθρο 82. Δεν είναι τυχαίο που το ένα άρθρο βρίσκεται δίπλα στο άλλο. Πλέον το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου μεταφέρθηκε στο β’ θερινό τμήμα της ολομέλειας της Βουλής.
Εκεί θα ψηφιστεί και όπως βλέπω και από τους βουλευτές θα περάσει»!

Το τελευταίο, βέβαια, αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής ανηθικότητας. Μια βουλευτίνα εκφράζει την ικανοποίησή της που με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης θα περάσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο το κόμμα της θα καταψηφίσει! Γι’ αυτό λέμε ότι η Αυλωνίτου εκτελεί αποστολή της ηγετικής ομάδας. Διαβεβαιώνει δημόσια τους οπαδούς της ΑΕΚ, ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται γι’ αυτό, άλλο αν αυτοί οι «καταραμένοι» του Συντονιστικού Κατοίκων τον ανάγκασαν να κάνει κωλοτούμπα.

Οποιος έχει μελετήσει έστω και λίγο το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί παρά να γελάει με το… μάθημα συνταγματικού δικαίου που παραδίδει η Αυλωνίτου. Το περιβόητο άρθρο 81 κόβει και παραδίδει στον Μελισσανίδη 6 στρέμματα άλσους και αίρει το δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα τους. Παρακάμπτει δύο απαραίτητες σ’ αυτές τις περιπτώσεις διοικητικές πράξεις (πράξη παραχώρησης και πράξη άρσης του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα) και επιχειρεί να παρακάμψει την ελεγκτική αρμοδιότητα του ΣτΕ γι’ αυτές τις διοικητικές πράξεις. Είναι αυτό που οι νομικοί χαρακτηρίζουν προδήλως αντισυνταγματικό και γι’ αυτό οι πάντες προεξοφλούν ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι εντελώς ευάλωτο σε περίπτωση προσφυγής στο ΣτΕ. Υπάρχει σχετική νομολογία του ΣτΕ, από την περίοδο που ο Σουφλιάς πήγε να κάνει το ίδιο με δασικές εκτάσεις για την εκτροπή του Αχελώου. Αλλά πού να τα ξέρει αυτά η Αυλωνίτου. Στην προσπάθειά της να βοηθήσει την προπαγάνδα του Μελισσανίδη, έσπασε τη μέση της από τις υποκλίσεις. Εκτίθεται, βέβαια, με τις παπαριές που λέει, αλλά γι’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εδώ δεν άκουσε το συνάδελφό της Β. Αποστόλου που το είπε ενώπιόν της στη Βουλή, ότι το άρθρο 81 θα «πέσει» στο ΣτΕ, εμάς θ’ ακούσει;

Βέβαια, εμείς και όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα γελάμε με τις συνταγματολογικές παπαριές της κάθε Αυλωνίτου, όμως ο οπαδός της ΑΕΚ, που δεν κουράζεται να ενημερώνεται και ζει με το όνειρο «ο τίγρης θα μας φτιάξει γήπεδο και τίποτα δεν τον κουνάει» τρώει την παραμύθα και έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να πάει στο ταμείο ν’ αγοράσει και φέτος «διαρκείας».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Αυλωνίτου εμφανίστηκαν την επομένη, στην ίδια ιστοσελίδα, και οι Πάντζας-Στρατούλης. Ο γραφικός Πάντζας έδωσε ρεσιτάλ: «Δεν με ενδιαφέρει τι ψήφισαν οι άλλοι. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι παραμένω πιστός στις θέσεις μου και στη συμφωνία που κάναμε με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Αυτό είναι το σωστό και δίκαιο. Κρίμα που ανήκω στη μειοψηφία (…) Ναι ήταν και ο κ. Τσίπρας μαζί μας. Πλέον προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που να εξυπηρετεί τους πάντες. Την ΑΕΚ, τον Δήμο και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας».

Ο Στρατούλης, όμως, δεν είναι Πάντζας. Χρόνια στο κουρμπέτι του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και της ρεφορμιστικής πολιτικής, είναι από τα ηγετικά στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ. Δε διστάζει, όμως, να τα βάλει και με τους συντρόφους του στη φράξια: «Κάναμε τρεις συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για να δούμε ποια στάση θα κρατήσουμε. Εμείς όπως ξέρετε είχαμε προτείνει τέσσερις τροπολογίες τις οποίες είχε αποδεχθεί και η διοίκηση της ΑΕΚ. Μαζί μας ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δυστυχώς μειοψηφήσαμε. Εμείς είμαστε πιστοί στη θέση μας. Λέμε “ναι” στο γήπεδο της ΑΕΚ. Πλέον το νομοσχέδιο πήγε στο β’ θερινό τμήμα της ολομέλειας της Βουλής. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ψηφιστεί. Η αλλαγή στάσης της Πολιτικής Γραμματείας επηρεάστηκε πολύ και απ’ όλα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια τις τελευταίες μέρες. Ολα αυτά δεν βοήθησαν».

Εμείς δεν έχουμε ξαναδεί έμπειρο πολιτικό στέλεχος-βουλευτή να χαίρεται που θα ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που το κόμμα του καταψηφίζει και να εκφράζει δημόσια τη χαρά του. Συνήθως οι διαφωνούντες σιωπούν, για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα τους, δεν εκφράζουν τη χαρά τους που τα άλλα κόμματα θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο. Ο Στρατούλης παραδέχεται ότι ήταν ο αγώνας των κατοίκων που ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κωλοτούμπα και να υπαναχωρήσει από την παρασκηνιακή συμφωνία με τον Μελισσανίδη.

Κατά τα άλλα, η δήλωσή του είναι ξέχειλη από πολιτικό κυνισμό. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει η μπίζνα του Μελισσανίδη κι ας κατακρεουργηθεί το Αλσος της Φιλαδέλφειας. Το συμπέρασμα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «φοβέρα» για να μαζευτεί.

* Το ότι ο Βασιλόπουλος και η παρέα του, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, βρίζουν την «Κόντρα» αποτελεί για εμάς τίτλο τιμής και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί. Εμείς δεν κάναμε κωλοτούμπα, στο ίδιο στρατόπεδο βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή!

ΚΟΝΤΡΑ – ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12 ΙΟΥΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *