Συγκέντρωση και πορεία της ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου Τρίτση

http://www.latinlasnet.orgΤο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, ο γνωστός στους παλαιότερους “Πύργος Βασιλίσσης”, ανάμεσα στην Ανάκασα, το Ίλιον και το Καματερό είναι ένα από τα νέα “μητροπολιτικά πάρκα” του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, μαζί με το δικό μας Άλσος Ν.Φιλαδέλφειας. Εκεί η διαχείριση του χώρου ανήκει ήδη στον φορέα που με το νέο ΡΣΑ μετονομάζεται σε “Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής”. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται εκεί γνωρίζουν αρκετά καλά τι σημαίνει ένας κρίσιμος ελεύθερος χώρος να ανήκει σε έναν φορέα χωρίς κατάλληλο προσωπικό, με μια διοίκηση που αντιλαμβάνεται έναν δασικό χώρο ή έναν χώρο πρασίνου ως οικόπεδο προς εκμετάλλευση. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για τη διάσωση της έκτασης από τα πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν έναν ακόμη σταθμό, την Τρίτη 15 Ιούλη 2014, στις 8 το βράδυ.

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα των γειτόνων, στηρίζουμε την κινητοποίηση και καλούμε κάθε Φιλαδελφειώτη, Φιλαδελφειώτισσα, Χαλκηδονιώτη και Χαλκηδονιώτισσα να σταθεί αλληλέγγυος σε έναν αγώνα κοντινό στον δικό μας, τόσο γεωγραφικά όσο και επί του περιεχομένου.

Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 8μ.μ., ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το Πάρκο Τρίτση υποβαθμίζεται σκόπιμα, με στόχο να αποδεχτούμε κάποια στιγμή, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, τη «λύση» που θα προσφέρουν κάποιοι ιδιώτες για τη «σωτηρία του». Η λύση του δεν θα είναι άλλη από την «αξιοποίησή» του προς όφελος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων, που θα εξυπηρετηθούν μέσα από κάθε είδους εμπορικών δραστηριοτήτων στο χώρο του Πάρκου.

Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μία τέτοια προσπάθεια από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου για εμπορευματοποίηση κομματιών του Πάρκου, με παραχώρηση σε ιδιώτες. Μετά από δυναμική και μαζική παρέμβαση κατοίκων της περιοχής και φίλων και επισκεπτών του Πάρκου, αποτράπηκε ο διαγωνισμός. Στη συνέχεια η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί με αδιαφανείς διαδικασίες, να κάνει περαιτέρω διαγωνισμούς.

Εμείς οι κάτοικοι που πήραμε τις πρωτοβουλίες αντίδρασης, μαζευτήκαμε στις 15/6/14και στις 24/6/14 δηλώσαμε την απόφασή μας, να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίησή του και να διεκδικήσουμε την κρατική χρηματοδότησή του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου, προκειμένου να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό.

Καλούμε τους νέους, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους κάθε φίλο και επισκέπτη του Πάρκου να συμμετάσχει στις δράσεις της ανοιχτής συνέλευσης , κάθε Τρίτη 8 μ.μ., στο Συντριβάνι του Πάρκου, για την διεκδίκηση:

ΑΜΕΣΗΣ KΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥN ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *