Με «σοσιαλιστική» σφραγίδα, απενοχοποιείται ο χαφιεδισμός

Το ρεπορτάζ του Χρήστου Μιχαηλίδη στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» μας λέει ότι 18.000 Ελληνες που έχουν καρφώσει στις ελεγκτικές υπηρεσίες του uπουργείου Οικονομικών κάποιον δικό τους άνθρωπο για φοροδιαφυγή ή άλλες παρανομίες.

Απ’ όλο το δημοσίευμα κρατάμε την άποψη του συνθέτη Γιώργος Ανδρέου: “Σε ποιο μέρος του πλανήτη, εκτός από την Βόρειο Κορέα, κυβερνιέται μια χώρα από την 4η γενιά πολιτικών;
Γιατί, λοιπόν, μας παραξενεύει που 18.000 άνθρωποι τους τελευταίους μήνες «κάρφωσαν» στην εφορία συγγενείς τους, γείτονές τους, πρώην φίλους και συνεταίρους τους, ακόμα και τους προσωπικούς τους γιατρούς;”.

Δεν είναι ότι μας παραξενεύει, τουλάχιστον εμάς. Ποτέ δεν έλειψαν οι ρουφιάνοι και οι καταδότες κάθε μορφής στην ελληνική κοινωνία.

Το επικίνδυνο είναι, ότι για πρώτη φορά και με τέτοια ένταση, με «σοσιαλιστική» σφραγίδα μάλιστα, απενοχοποιείται ο χαφιεδισμός.

0 απαντήσεις στο “Με «σοσιαλιστική» σφραγίδα, απενοχοποιείται ο χαφιεδισμός”

  1. κάπου διάβασα (αλλά αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι πού, μάλλον στη σημερινή Καθημερινή) ότι μόνο 20% αυτών των καταγγελιών αντιστοιχούσαν σε πραγματικές φορολογικές παραβάσεις. Το 80% ελέγχθηκε και δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό. Αυτό τι σου λέει για την κουλτούρα μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *