Επανεφευρίσκοντας τον Γιώργο

7. ΓΑΠ-Employee of the yearΕπανεφευρίσκοντας τη Δημοκρατία. Αυτό είναι το θέμα του φετινού Συμποσίου της Σύμης, που γίνεται στις Σπέτσες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Κάθε χρόνο αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής του, δύο πράγματα όμως μένουν σταθερά και αμετάβλητα στο εν λόγω event: Η θάλασσα και τ’ αγόρι μας. Διότι το συμπόσιο λαμβάνει χώρα πάντα σε ένα τουριστικό νησί και πρωταγωνιστής είναι επίσης πάντα το αγόρι μας -ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν θα είχε ίσως σημασία να ασχοληθεί κανείς με όσα λέει ο Γιώργος για τη δημοκρατία, για το Μνημόνιο, για τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας και λοιπά. Γιατί αυτό που κάνει κάθε χρόνο στο δοξαστικό συμπόσιο είναι να επανεφευρίσκει τον εαυτό του και τίποτε άλλο. Έχει όμως σημασία να θυμηθεί κανείς ποιοι και με ποιους τρόπους τον διαφήμισαν τρελά ως ανανεωτή, μεταρρυθμιστή, ριζοσπάστη και τον έσπρωξαν με χίλια στην πρωθυπουργία για να καταστρέψει τη χώρα.

Έχει σημασία να θυμηθεί κανείς με πόση ζέση τον στήριξαν τα μεγάλα ΜΜΕ, οι βαρόνοι της διαπλοκής, μια στρατιά από εκείνους που σήμερα μας σώζουν παρέα με τον Σαμαρά. Έχει σημασία να θυμηθεί επίσης ποιοι και πώς έσπρωξαν ένα εκατομμύριο πρόθυμος ηλίθιους να τον αναδείξουν πανίσχυρο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Έχει σημασία, τέλος, να θυμηθεί τα παράσημα από τη Μέρκελ, την ανάδειξή του σε παγκόσμιο διανοητή από τους Αμερικανούς, τους ύμνους εντός και εκτός της χώρας μέχρι και κατά την πρωθυπουργία του.

Ήξερε ο Γιώργος για ποιο λόγο τον αγάπησαν τόσο πολύ, τι περίμεναν από αυτόν, για ποια δουλειά τον ήθελαν μέχρι να τον φάει το μαύρο σκοτάδι τους; Πολύ απίθανο, αν κρίνει κανείς από τις ανοησίες με τις οποίος συμποσιάζεται ακόμα. Τη δουλειά όμως την έκανε. Τη χώρα την έχωσε στην κόλαση μέσω Καστελόριζου. Το ΔΝΤ, η τρόικα, το Μνημόνιο είναι οι σταθμοί της πρωθυπουργίας του. Αν δεν υπήρχε εν ολίγοις ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έπρεπε να τον εφεύρουν εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τη σημερινή ελληνική τραγωδία.

Έχει και κάτι καλό τελικώς που ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα κυκλοφορεί και μας προσφέρει συνταγές σωτηρίας. Μας θυμίζει ποιοι και πώς τον στήριξαν να  μας κάνει όσα μας έκανε. Άσε που θυμίζει και σε πολλούς γιατί είναι κομμένο το χέρι τους…

Πηγή: Θανάσης Καρτερός – “Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *