Το Μιζούρι φλέγεται

550_334_346235Σκηνές χάους εκτυλίσσονται στο Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά την δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικούς. Νέες οδομαχίες ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλλει οι αρχές, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος και γιατί τον πυροβόλησε. Κατά τις πρώτες ώρες μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι διαδηλωτές παρέμειναν στο δρόμο και σήκωναν τα χέρια στον αέρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αυτή την κίνηση προκειμένου να παραδοθεί έκανε ο 18χρονος πριν ο αστυνομικός τον πυροβολήσει θανάσιμα.

Οι αρχές στο Μιζούρι επέβαλαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης από τα μεσάνυχτα. Η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον για μια ακόμη νύχτα κρίθηκε αναγκαία εξ αιτίας της τεταμένης κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί. Κάτι όμως που δεν στάθηκε αρκετό να κρατήσει στα σπίτια τους τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία κάνει χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει το πλήθος και προχώρησε σε συλλήψεις.

Χθες, ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον προσπάθησε σε συνάντηση με τους κατοίκους να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 18χρονου. «Είμαι αποφασισμένος να βεβαιωθώ ότι οι δυνάμεις της ειρήνης και της δικαιοσύνης θα υπερισχύσουν. Εάν είναι να πετύχουμε δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουμε την ειρήνη» είπε ο Τζέι Νίξον.

Οι κάτοικοι, όμως, παραμένουν έξαλλοι με την αστυνομία. Μάλιστα, φώναξαν στον κυβερνήτη: «Θέλουμε δικαιοσύνη», «Πρέπει να κατηγορήσει την αστυνομία για φόνο».

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι οι συνθήκες της δολοφονίας του 18χρονου παραμένουν θολές με την αστυνομία να δίνει τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο. Χθες οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τον 18χρονο να παίρνει ένα πακέτο τσιγάρα από κατάστημα και να μην πληρώνει τον ιδιοκτήτη. Οι αστυνομικοί, όμως, παραδέχονται ότι ο συνάδελφος του ο οποίος και σκότωσε τον 18χρονο δεν γνώριζε το περιστατικό.

Με αυτές τις εικόνες έπεσε κι άλλο λάδι στην φωτιά με την οικογένεια να κατηγορεί την αστυνομία ότι επιχειρεί να δυσφημίσει το νεκρό παιδί τους.

Από την Παρασκευή, όταν και ανακοινώθηκε το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 18χρονο, σημειώνονται διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές και για πλιάτσικα σε καταστήματα με αποτέλεσμα οι τοπικοί καταστηματάρχες να κυκλοφορούν με ημιαυτόματα ντουφέκια προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *