Ουκρανία: Φιλορώσοι αυτονομιστές υποχρέωσαν ουκρανούς αιχμαλώτους να παρελάσουν! (βίντεο)

aixmalwtoi_551_355Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε “φασίστες” προς τους δεκάδες ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να παρελάσουν στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας, οι οποίοι περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι. 

Φιλορώσοι αυτονομιστές ανατάρτες υποχρέωσαν σήμερα, ημέρα της εθνικής γιορτής της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, δεκάδες ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν σ’ ένα κεντρικό δρόμο της ανταρτοκρατούμενης ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ, έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς.

Ο κόσμος φώναζε “φασίστες” προς τους 40 ως 50 αιχμαλώτους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λέινιν, στο κέντρο του Ντονέτσκ, και περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι από αντάρτες μαχητές. Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης είτε πολιτικά ρούχα.

Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους λέγοντας: “Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν”. “Είμαστε Ρώσοι”, είπε η φωνή.

Ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής είπαν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν εναντίον των αιχμαλώτων μπουκάλια. Μερικοί φώναζαν “Φασίστες!”, “Στα γόνατα!”, “Σκοτώνετε παιδιά!”

Σε μια κίνηση που είχε στόχο να φανεί ότι οι αιχμάλωτοι είναι ρυπαροί, οχήματα οδοκαθαρισμού ακολουθούσαν και καθάριζαν εκεί όπου οι αιχμάλωτοι είχαν περπατήσει.

Στο τέλος οι αιχμάλωτοι ανέβηκαν σε δύο λεωφορεία τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αντάρτες που τους συνόδευαν επευφημούνταν από το πλήθος.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *