Καταθέτουν σήμερα οι τρεις κατηγορούμενες αγωνιζόμενες καθαρίστριες

katharistries-ypourgeio-oikonomikon1Όλοι και όλες στη ΓΑΔΑ σήμερα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ., για ενεργητική συμπαράσταση, για την ανατροπή των μεθοδεύσεων δίωξης των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

Κάλεσμα για συμπαράσταση απευθύνουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο πολύμηνος αγώνας των οποίων δίνει μαθήματα ταξικής αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας. Τρεις από αυτές οδηγούνται σήμερα για κατάθεση στη ΓΑΔΑ, με βαριές κατηγορίες, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην ειρηνική κινητοποίηση της 10ης Ιουλίου που δέχτηκε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας.

Το Συντονιστικό Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με τίτλο “Οι καθαρίστριες δεν πήγαν διακοπές”.

“Καλό χειμώνα κ. Χαρδούβελη.

Ούτε μια μέρα του καλοκαιριού οι καθαρίστριες δεν απουσιάσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας αμετακίνητα να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας.
Δεν πήγαμε διακοπές. Αντίθετα ως δώρο καλοκαιριού μας δώσατε βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, τις πρώτες απολύσεις και κλήσεις από την αστυνομία.
Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, όπως σταθερά πράττουμε έναν ολόκληρο χρόνο.
Οι καθαρίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τη νέα περίοδο εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου.
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και στις 5 μ.μ. θα είμαστε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας 173 – Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι») για να συμπαρασταθούμε στις τρεις συναδέλφισσές μας, που καλούνται να καταθέσουν για βαριές κατηγορίες εναντίον τους.
Πρόκειται για την ειρηνική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήσαμε στις 10 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομίας και ήρθαμε αντιμέτωπες – για μια ακόμα φορά – με την αστυνομική καταστολή. Και σήμερα αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούνται ν’ απολογηθούν για «εξύβριση κατά συρροή», «απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού» και άκουσον – άκουσον «πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο».
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *