«Η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι»…

40-χρόνια-ΠΑΣΟΚΑφιερωμένο στα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ της πολιτικής απάτης, της ρεμούλας, της ξεφτίλας, του «έλα μωρέ τώρα…», της «αλλαγής», του «εκσυγχρονισμού», των μνημονίων. Αύριο, 3 Σεπτεμβρίου, κλείνουν ακριβώς 40 χρόνια για το ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚοι, κάθε είδους, θα βγάλουν δεκάρικους, για την προσφορά του, στην ιστορία της χώρας. Η «γιορτή» ξεκίνησε, χτες, με τα «όμορφα» που έγιναν στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ. Δείτε το ύφος του Βαγγέλη Βενιζέλου, την ώρα που μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου:


Μετά από αυτά δύο αποσπάσματα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, έτσι για να …γελάσουμε:

ΠΑΣΟΚ «για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες».

ΠΑΣΟΚ για «την κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολο του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου».

Για όποιον αντέχει ολόκληρη η διακήρυξη μπορεί να διαβαστεί εδώ.

40 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος και μια στρατιά στελεχών, που κυβέρνησε αυτή τη χώρα. Δεν θα αναφερθούμε στην αλλαγή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Γιορτή έχουν οι άνθρωποι και, άλλωστε, κανείς δεν ασχολείται με το θέμα… Κι αν κάποιος το σχολιάσει η απάντηση είναι γνωστή και κουραστική: Δεν αλλάξαμε εμείς, λένε, η κατάσταση άλλαξε και τα λοιπά και τα λοιπά.

«Η ζωή σου ντούμπλε φας, μέσα κι έξω τη φοράς»…

Η «Νταλίκα» είναι ένα γνωστό τραγούδι. Τους στίχους έχει γράψει ο Κώστας Τριπολίτης και τη μουσική ο Δήμος Μούτσης. Το τραγούδησε η Σωτηρία Μπέλλου. Εάν εξαιρέσει κανείς ορισμένους στίχους, που δείχνουν πως υπάρχει και λίγο πίκρα για τον πρωταγωνιστή του τραγουδιού, θα μπορούσε να είναι ένας διαχρονικός ύμνος για το ΠΑΣΟΚ:

Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός που κουβαλάς,

η ζωή σου μια νταλίκα με μπαγάζια και με ΙΚΑ.

Τώρα απόχτησες καβούκι και αμάξι σπορ μοντέλο

τώρα σκάλωσες στο λούκι κι είσ’ αλλιώτικο καπέλο.

 

Η ζωή σου ντούμπλε φας, μέσα κι έξω τη φοράς,

η καρδούλα σου γκαζιέρα δίχως γκάζι και αγέρα.

Μες στο κόλπο είσαι χωμένος και γλιτώνεις παρά τρίχα,

τώρα είσαι βολεμένος και σου κόψανε το βήχα.

 

Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα,

η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι.

Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ’ την κουτάλα,

τώρα μάγκωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα.

 

Τα «Κλικ» του ΠΑΣΟΚ…

Οι στίχοι ή τα αποσπάσματα στίχων που εξαιρούμε, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, είναι: «Η καρδούλα σου γκαζιέρα δίχως γκάζι και αγέρα», «και σου κόψανε το βήχα», «και σε κλείσανε στη γυάλα». Δεν κάνουμε σημειολογία στους εξαιρετικούς στίχους του Κώστα Τριπολίτη. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και ούτε πρέπει να χαρίζεται τίποτα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιξε ρόλο μόνο στις πολιτικές επιλογές αυτής της χώρας. Διαμόρφωσε νοοτροπία, τη χειρότερη δυνατή νοοτροπία. Το ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας υπήρχε και υπάρχει στα περιοδικά τύπου «Κλικ»: Ψάξε μόνο την εύκολη λύση, την αρπαχτή, γράψε τους άλλους, «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε» και τα λοιπά και τα λοιπά και είμαστε και «αριστεροί» μέσα σε όλα!

…και τα «μπλα, μπλα, μπλα» για την «άλλη Αριστερά»

Δεν θα πάμε τόσο πίσω. Την περίοδο που κυβερνούσε ο Κ. Σημίτης, που κανείς δεν επικαλούνταν την 3η Σεπτέμβρη, ακόμα λέγανε «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Τότε, που έγινε το «μεγάλο φαγοπότι», τότε που «η Ελλάδα ήταν ένα εργοτάξιο», τότε που μας περίμενε ο «σκληρός πυρήνας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πριν και μετά από αυτή την περίοδο υπήρχε ένας ολόκληρος «διάλογος» για το τι είναι, τελικά, αριστερό και οι ΠΑΣΟΚοι λέγανε τα δικά τους. Κάθε φορά λένε τα δικά τους, εφαρμόζουν τις πιο σκληρές πολιτικές λιτότητας και μιλούν για πρόοδο.

Το «καλό» και το «κακό» ΠΑΣΟΚ

Απαραίτητη διευκρίνιση: Αρκετοί, ακόμα, επιδιώκουν να ξεχωρίσουν την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ξέρετε, το «καλό ΠΑΣΟΚ»… Τα ίδια στελέχη (τα περισσότερα) ήταν και τότε πρωταγωνιστές. Τα ίδια στελέχη, μαζί με τα νεότερα, άσκησαν πολιτική, το έπαιζαν αριστεροί και προοδευτικοί και ψήφισαν τους νόμους μας έφεραν ως εδώ.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, σε οποιονδήποτε τομέα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής του τόπου, από κάτω θα βρεις το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ της πολιτικής απάτης και της γνωστής …συμβουλής: «Έλα μωρέ τώρα… Να περνάμε καλά κι όλα τα άλλα τα βρίσκουμε…».

Δεν τους είχε μείνει τίποτα άλλο από τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Και ποιος δεν τους θυμάται να λένε ότι αποκλείεται να γίνει μια τέτοια κίνηση. Το κάνανε κι αυτό για τη σωτηρία του τόπου…

Σήμερα, οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρά τα μικρά ποσοστά του, δεν είναι λίγοι. Δεν έχει, βέβαια, κανένα πρόβλημα με αυτό η Νέα Δημοκρατία, αφού η πολιτική που ασκείται είναι ακριβώς η ίδια. Καμία διαφωνία… Είναι η συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοζαν – και πριν τα μνημόνια- οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα, βέβαια, δεν μπορούν να κρύψουν ότι χρειάζεται άδεια, για όλα, από τους διάφορους Ράιχενμπαχ.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν (και είναι) «χωμένο» τόσο στους μηχανισμούς εξουσίας, που η συνεργασία, πέρα από την αναγκαιότητα της πρόσθεσης εκλογικών ποσοστών, χρειαζόταν στη ΝΔ.

Η γνωστή σοσιαλδημοκρατία…

Ας τελειώσουμε με το βασικό, αυτό που θεωρούμε εμείς βασικό: Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ένας φορέας της σοσιαλδημοκρατίας. Πολλά είναι τα ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη και σε πολλές χώρες του κόσμου. Τώρα που βρίσκεται στην απόλυτη παρακμή του μπορεί, ο καθένας, να καταλάβει τι ήταν και τι είναι το ΠΑΣΟΚ: «Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα, η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι»…

Προσοχή: Η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ και η πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν μόνο στο ΠΑΣΟΚ…

Πηγή: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ – “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *