Προέλαση του Λαϊκού Στρατού στο Ντονμπάς και νατοϊκές απειλές κατά της ειρήνης στην ανατολική Ευρώπη

ukraine-military-destroyedΜετά από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, που καταλήφθηκε πριν δύο μέρες από τον Λαϊκό Στρατό, καταλήφθηκε σήμερα και το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Ήδη η ατμόσφαιρα στο Κίεβο είναι πολύ βαριά, καθώς οι αλλεπάλληλες ήττες του ουκρανικού στρατού και των φασιστών μισθοφόρων υποχρέωσαν τον πρόεδρο Ποροσένκο να ζητήσει την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας, αναγνωρίζοντας έτσι την αποτυχία της.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές αρωγός της κυβέρνησης των ακροδεξιών νεοφιλελεύθερων και ναζί πραξικοπηματιών του Κιέβου σπεύδει το ΝΑΤΟ που εξαγγέλλει την ανάληψη στρατιωτικών πρωτοβουλιών. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στην Ουαλία, θα αποφασιστεί η δημιουργία νατοϊκής δύναμης κρούσης, με ικανότητα ανάπτυξης και στρατιωτικής επέμβασης μέσα σε ελάχιστες μέρες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Παράλληλα, ο Ράσμουσεν ανέφερε ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ορατή, για όσο διάστημα χρειαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *