Μαντρώστε τους πρόσφυγες! Η πρόταση Σαμαρά για τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Στην Ουαλία βρισκόταν χθες ο Αντώνης Σαμαράς, συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Επί τη ευκαιρία, δεν παρέλειψε να θέσει και το ζήτημα της σταθεροποίησης στο Αφγανιστάν, συνδέοντάς το με την ανάγκη ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος από την πολύπαθη αυτή ασιατική χώρα.

samaras446Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, “την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν που ενισχύει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη χώρα. Κάλεσε δε την αφγανική κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την φύλαξη των συνόρων της προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της μετανάστευσης.”

Η πλήρης αποδοχή της λειτουργίας του ΝΑΤΟ ως εγγυητή των δυτικών συμφερόντων σε ολόκληρο τον πλανήτη, συμπληρώνεται και με την απαίτηση μαντρώματος των λαών σ’ εκείνες τις χώρες όπου οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν κάνει αβίωτη τη ζωή στους κατοίκους τους.

Η συλλογιστική του έλληνα πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά απλή:

Η Δύση θα παρεμβαίνει, προωθώντας τα συμφέροντά της, όχι μόνο έμμεσα (όπως στη Συρία και την Ουκρανία), αλλά και άμεσα στρατιωτικά, όπως έκανε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Οι επεμβάσεις αυτές είναι αναμενόμενο να προκαλούν κύματα προσφύγων προς τις χώρες της Δύσης.

Η λύση που προτείνεται είναι η απαγόρευση της εξόδου των προσφύγων από τη χώρα τους. Ενδεχομένως να υψωθούν και τείχη, να στηθούν φράχτες. Και -γιατί όχι;- να αναλάβει και το ΝΑΤΟ μέρος της ευθύνης φύλαξης των συνόρων αυτών των χωρών. Ίσως μερικές δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκροί από πυροβολισμούς στα σύνορα αποτρέψουν πολλούς απελπισμένους από την απόπειρα διαφυγής. Εξάλλου, πολλοί απ’ αυτούς μπορεί και να πνίγονταν στο Αιγαίο…προσφυγες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *