Φακέλωμα των δήμων από τους Γερμανούς. Πρόκληση κατοχικού χαρακτήρα…

ΦούχτελΠροκλητικό ερωτηματολόγιο προς τους δήμους στέλνει αυτές τις μέρες η διαβόητη “Ελληνογερμανική Συμμαχία”, ο οργανισμός που στήθηκε για την πρακτόρευση των συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Στο πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο ζητείται πλήθος στοιχείων, όπως αν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., ποια είναι τα πλεονεκτήματα της περιοχής, ακόμη και ποιοι μαζικοί φορείς λειτουργούν σ’ αυτόν, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν, π.χ. πολιτικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, γεωργικές ή επιχειρηματικές ενώσεις.

Υπάρχουν ερωτήσεις για τον ακριβή πληθυσμό και μάλιστα κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑΜΕΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε., κ.ά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος, ακόμη και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα. Αλλες ερωτήσεις αναφέρονται στις αναπτυξιακές προοπτικές, όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αποκάλυψε το κατοχικού χαρακτήρα έντυπο, «ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των περιφερειών και των δήμων και όχι μόνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *